Komunikaty PR

Restauracja Focaccia w Warszawie prezentuje jesienny festiwal smaków z gęsiną!

2023-11-10  |  09:30
Biuro prasowe

Restauracja Focaccia, znana ze swojego wyjątkowego podejścia do kulinarnej sztuki,
z dumą ogłasza wprowadzenie jesiennego menu opartego na wyjątkowym składniku - gęsinie. To prawdziwa uczta dla podniebienia, której nie można przegapić!

- Jesienna pora roku w Polsce to idealny moment na wprowadzenie gęsiny do naszego menu. To tradycyjny składnik kuchni polskiej, a jednocześnie ma ogromny potencjał smakowy. Nasza ekipa kucharska poświęciła wiele czasu na przygotowanie unikalnych dań, które połączą tradycję z nowoczesnością. Nasze dania z gęsiną przypomną Gościom o korzeniach polskiej kuchni, ale także zaskoczą ich nowatorskimi smakami i kreatywnym podejściem – powiedział Norbert Szymul, szef kuchni Focaccia.

Historia gęsiny na polskim stole

Gęsina na polskim stole ma bogatą historię sięgającą wieków wstecz. Jest ona jednym z symboli tradycyjnej kuchni polskiej i była często obecna na świątecznych stołach, zwłaszcza podczas Bożego Narodzenia. W dawnych czasach gęsina była ceniona za swój wyjątkowy smak i wartości odżywcze. Dzisiaj restauracja Focaccia kontynuuje tę tradycję, starając się przywrócić gęsinie jej dawny blask.

Menu będzie obowiązywało od 11 listopada czyli tradycyjnie na Św. Marcina. W karcie goście znajdą Consomme z gęsi z tortellini i trybulą; Ravioli z gęsią w sosie szałwiowym czy Udko gęsie z gnocchi dyniowym i modrą kapustą i sosem żurawinowym. Dania będą dostępne do 25 listopada br.

O Restauracji Focaccia


Restauracja Focaccia to miejsce, gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością. Misją jest  dostarczanie wyjątkowych doznań kulinarnych, które pozostawiają niezapomniane wrażenia. Ekipa kucharska jest zaangażowana w tworzenie dań opartych na lokalnych produktach, aby dostarczać Gościom najlepszych smaków sezonu. To idealne miejsce na romantyczną kolację, spotkanie biznesowe lub rodzinny obiad z widokiem na warszawską Starówkę.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.