Komunikaty PR

Roślinne, naturalne, wygodne!

2022-10-14  |  13:00
Biuro prasowe

Spełnią one oczekiwania zarówno miłośników tradycyjnych smaków, jak i tych, którzy preferują potrawy inspirowane kuchniami świata. Nowe propozycje z linii Z Gruntu Dobre to: Biryani - ryż w stylu indyjskim z czerwonym sosem, Chilli sin carne z ryżem, Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem oraz Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem. Wszystkie te dania mają „czystą etykietę” – nie zawierają konserwantów, a ich składniki są w 100% naturalne.

Jak dziś chcemy jeść? Zdrowo, wygodnie i naturalnie! Coraz więcej osób stara się, by ich codzienny jadłospis był odpowiednio zbilansowany, różnorodny i bogaty w produkty pochodzenia roślinnego. Z drugiej strony, współczesny tryb życia sprawia, że nie zawsze mamy czas na samodzielne przygotowywanie pełnowartościowych posiłków. Idealnym rozwiązaniem są tu oczywiście dostępne na rynku w szerokim wyborze dania gotowe. Przy ich wyborze kierujemy się smakiem, warto jednak też zwrócić uwagę na skład i sięgać po te, które są naprawdę wartościowe, dobrej jakości i bez sztucznych konserwantów.

Właśnie takie są nowe dania gotowe z sokołowskiej linii Z Gruntu Dobre. Zawierają one wyłącznie warzywa, składniki roślinne i naturalne przyprawy. Powstają z zachowaniem najwyższych standardów jakości. Odpowiednio zbilansowana porcja stanowi wartościowy, bogaty w białko roślinne posiłek. To znakomite rozwiązanie nie tylko dla wegan czy wegetarian, ale także fleksitarian i wszystkich, którzy chcą zadbać o to, by na co dzień spożywać więcej produktów pochodzenia roślinnego.

Dania gotowe Z Gruntu Dobre wyróżniają też wyjątkowe walory smakowe. Wśród nowości znaleźć można cztery oryginalne propozycje:

  • Biryani - ryż w stylu indyjskim z czerwonym sosem Z Gruntu Dobre – biryani to klasyczna potrawa kuchni indyjskiej, jednej z najbardziej znanych i cenionych na świecie. Smak tego dania podkreślają orientalne przyprawy, a ostrości dodaje pieprz i papryka.
  • Chilli sin carne z ryżem Z Gruntu Dobre – czyli bezmięsna wersja niezwykle popularnego, meksykańskiego dania. Zachwyca bogactwem smaków i aromatów, dzięki specjalnie dobranej mieszance przypraw.
  • Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem Z Gruntu Dobre – doskonale doprawione pulpeciki w wersji wege, których walorów smakowych dopełnia pomidorowo-cebulowy sos. To lekki, a przy tym pożywny posiłek.
  • Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem Z Gruntu Dobre – danie wege podane w ciekawej formie. Wegańska wersja roladek z warzywnym, pełnym naturalnego błonnika nadzieniem, doskonale komponuje się z delikatnym ryżem i aromatycznym sosem pomidorowym.

Dania gotowe Z Gruntu Dobre są wygodne i szybkie w przygotowaniu – wystarczy je podgrzać, by otrzymać wartościowy i smaczny posiłek roślinny. To doskonała propozycja na lunch, obiad lub ciepłą kolację.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.