Komunikaty PR

Roślinne, naturalne, wygodne!

2022-10-14  |  13:00
Biuro prasowe

Spełnią one oczekiwania zarówno miłośników tradycyjnych smaków, jak i tych, którzy preferują potrawy inspirowane kuchniami świata. Nowe propozycje z linii Z Gruntu Dobre to: Biryani - ryż w stylu indyjskim z czerwonym sosem, Chilli sin carne z ryżem, Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem oraz Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem. Wszystkie te dania mają „czystą etykietę” – nie zawierają konserwantów, a ich składniki są w 100% naturalne.

Jak dziś chcemy jeść? Zdrowo, wygodnie i naturalnie! Coraz więcej osób stara się, by ich codzienny jadłospis był odpowiednio zbilansowany, różnorodny i bogaty w produkty pochodzenia roślinnego. Z drugiej strony, współczesny tryb życia sprawia, że nie zawsze mamy czas na samodzielne przygotowywanie pełnowartościowych posiłków. Idealnym rozwiązaniem są tu oczywiście dostępne na rynku w szerokim wyborze dania gotowe. Przy ich wyborze kierujemy się smakiem, warto jednak też zwrócić uwagę na skład i sięgać po te, które są naprawdę wartościowe, dobrej jakości i bez sztucznych konserwantów.

Właśnie takie są nowe dania gotowe z sokołowskiej linii Z Gruntu Dobre. Zawierają one wyłącznie warzywa, składniki roślinne i naturalne przyprawy. Powstają z zachowaniem najwyższych standardów jakości. Odpowiednio zbilansowana porcja stanowi wartościowy, bogaty w białko roślinne posiłek. To znakomite rozwiązanie nie tylko dla wegan czy wegetarian, ale także fleksitarian i wszystkich, którzy chcą zadbać o to, by na co dzień spożywać więcej produktów pochodzenia roślinnego.

Dania gotowe Z Gruntu Dobre wyróżniają też wyjątkowe walory smakowe. Wśród nowości znaleźć można cztery oryginalne propozycje:

  • Biryani - ryż w stylu indyjskim z czerwonym sosem Z Gruntu Dobre – biryani to klasyczna potrawa kuchni indyjskiej, jednej z najbardziej znanych i cenionych na świecie. Smak tego dania podkreślają orientalne przyprawy, a ostrości dodaje pieprz i papryka.
  • Chilli sin carne z ryżem Z Gruntu Dobre – czyli bezmięsna wersja niezwykle popularnego, meksykańskiego dania. Zachwyca bogactwem smaków i aromatów, dzięki specjalnie dobranej mieszance przypraw.
  • Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem Z Gruntu Dobre – doskonale doprawione pulpeciki w wersji wege, których walorów smakowych dopełnia pomidorowo-cebulowy sos. To lekki, a przy tym pożywny posiłek.
  • Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem Z Gruntu Dobre – danie wege podane w ciekawej formie. Wegańska wersja roladek z warzywnym, pełnym naturalnego błonnika nadzieniem, doskonale komponuje się z delikatnym ryżem i aromatycznym sosem pomidorowym.

Dania gotowe Z Gruntu Dobre są wygodne i szybkie w przygotowaniu – wystarczy je podgrzać, by otrzymać wartościowy i smaczny posiłek roślinny. To doskonała propozycja na lunch, obiad lub ciepłą kolację.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.