Komunikaty PR

Roślinny Majonez Kielecki w ofercie WSP „Społem”!

2020-08-12  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Brytyjski tygodnik The Economist okrzyknął rok 2019 rokiem weganizmu. Trend ten jest bardzo wyraźnie zauważalny. Coraz więcej ludzi całkowicie rezygnuje z produktów pochodzenia zwierzęcego. Według badań portalu pyszne.pl szacuje się, że aż milion Polaków zdecydowało się zrezygnować ze spożycia mięsa, z czego duża część wybrała dietę wegańską. W odpowiedzi na zmieniające się potrzeby współczesnych konsumentów firma WSP „Społem” wprowadza nową, roślinną wersję kultowego Majonezu Kieleckiego!

Majonez Kielecki od ponad sześćdziesięciu lat gości na polskich stołach. Wielu z nas zawsze trzyma w szafce zapasowy słoik tego popularnego sosu. Nie może go bowiem zabraknąć przy przygotowywaniu wielu ulubionych potraw. Bez Kieleckiego ich smak nie będzie ten sam! Istnieje jednak spora grupa osób, które po przejściu na dietę wegańską szukają alternatywnych wersji tego smakołyku. Dlatego właśnie technolodzy Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” przez wiele miesięcy pracowali nad recepturą odpowiadającą potrzebom takich konsumentów. Co było najważniejsze w przypadku opracowywania w/w produktu? Zagwarantowanie doskonałego smaku! Dieta wegańska zdecydowanie nie powinna oznaczać rezygnacji z kulinarnych przyjemności.

Nowy, roślinny Kielecki wytwarzany jest na bazie oleju rzepakowego i białek grochu z dodatkiem aromatycznej musztardy. Aksamitna, kremowa konsystencja oraz bogaty bukiet smakowy czyni go doskonałym uzupełnieniem sosów, rozmaitych sałatek i kanapek – a to wszystko bez dodatku składników odzwierzęcych. Już teraz miłośnicy bezmięsnej kuchni będą mogli wykorzystać ten wegański smakołyk do frytek lub przygotować tradycyjną sałatkę jarzynową z dodatkiem roślinnego Kieleckiego!

Majonez Kielecki Roślinny to jednak doskonały wybór nie tylko dla wegan i wegetarian! Idealnie wpisuje się w dotychczasową ofertę Spółdzielni dzięki wskazanym powyżej, bogatym walorom organoleptycznym. Z pewnością znajdzie on uznanie wśród osób ceniących sobie wyrazisty charakter i najwyższą jakość produktów “Społem” - może być dla nich ciekawą propozycją, uzupełniającą rodzinę Majonezów Kieleckich. Tym bardziej, że sięganie nawet „od czasu do czasu” po dania wegańskie jest dobrym ukłonem w stronę ekologicznego trybu życia.

 

Cena sugerowana: 6,49 zł brutto/ 310 g

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.