Roślinny Majonez Kielecki w ofercie WSP „Społem”!
Best Brands PR
Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl
Brytyjski tygodnik The Economist okrzyknął rok 2019 rokiem weganizmu. Trend ten jest bardzo wyraźnie zauważalny. Coraz więcej ludzi całkowicie rezygnuje z produktów pochodzenia zwierzęcego. Według badań portalu pyszne.pl szacuje się, że aż milion Polaków zdecydowało się zrezygnować ze spożycia mięsa, z czego duża część wybrała dietę wegańską. W odpowiedzi na zmieniające się potrzeby współczesnych konsumentów firma WSP „Społem” wprowadza nową, roślinną wersję kultowego Majonezu Kieleckiego!
Majonez Kielecki od ponad sześćdziesięciu lat gości na polskich stołach. Wielu z nas zawsze trzyma w szafce zapasowy słoik tego popularnego sosu. Nie może go bowiem zabraknąć przy przygotowywaniu wielu ulubionych potraw. Bez Kieleckiego ich smak nie będzie ten sam! Istnieje jednak spora grupa osób, które po przejściu na dietę wegańską szukają alternatywnych wersji tego smakołyku. Dlatego właśnie technolodzy Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” przez wiele miesięcy pracowali nad recepturą odpowiadającą potrzebom takich konsumentów. Co było najważniejsze w przypadku opracowywania w/w produktu? Zagwarantowanie doskonałego smaku! Dieta wegańska zdecydowanie nie powinna oznaczać rezygnacji z kulinarnych przyjemności.
Nowy, roślinny Kielecki wytwarzany jest na bazie oleju rzepakowego i białek grochu z dodatkiem aromatycznej musztardy. Aksamitna, kremowa konsystencja oraz bogaty bukiet smakowy czyni go doskonałym uzupełnieniem sosów, rozmaitych sałatek i kanapek – a to wszystko bez dodatku składników odzwierzęcych. Już teraz miłośnicy bezmięsnej kuchni będą mogli wykorzystać ten wegański smakołyk do frytek lub przygotować tradycyjną sałatkę jarzynową z dodatkiem roślinnego Kieleckiego!
Majonez Kielecki Roślinny to jednak doskonały wybór nie tylko dla wegan i wegetarian! Idealnie wpisuje się w dotychczasową ofertę Spółdzielni dzięki wskazanym powyżej, bogatym walorom organoleptycznym. Z pewnością znajdzie on uznanie wśród osób ceniących sobie wyrazisty charakter i najwyższą jakość produktów “Społem” - może być dla nich ciekawą propozycją, uzupełniającą rodzinę Majonezów Kieleckich. Tym bardziej, że sięganie nawet „od czasu do czasu” po dania wegańskie jest dobrym ukłonem w stronę ekologicznego trybu życia.
Cena sugerowana: 6,49 zł brutto/ 310 g
Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy
Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty
Przepisy na dobry dzień! 24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Film
Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach
Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.
Gwiazdy
Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami
Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.
Konsument
Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie
Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.