Roślinny Majonez Kielecki w ofercie WSP „Społem”!
Best Brands PR
Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl
Brytyjski tygodnik The Economist okrzyknął rok 2019 rokiem weganizmu. Trend ten jest bardzo wyraźnie zauważalny. Coraz więcej ludzi całkowicie rezygnuje z produktów pochodzenia zwierzęcego. Według badań portalu pyszne.pl szacuje się, że aż milion Polaków zdecydowało się zrezygnować ze spożycia mięsa, z czego duża część wybrała dietę wegańską. W odpowiedzi na zmieniające się potrzeby współczesnych konsumentów firma WSP „Społem” wprowadza nową, roślinną wersję kultowego Majonezu Kieleckiego!
Majonez Kielecki od ponad sześćdziesięciu lat gości na polskich stołach. Wielu z nas zawsze trzyma w szafce zapasowy słoik tego popularnego sosu. Nie może go bowiem zabraknąć przy przygotowywaniu wielu ulubionych potraw. Bez Kieleckiego ich smak nie będzie ten sam! Istnieje jednak spora grupa osób, które po przejściu na dietę wegańską szukają alternatywnych wersji tego smakołyku. Dlatego właśnie technolodzy Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” przez wiele miesięcy pracowali nad recepturą odpowiadającą potrzebom takich konsumentów. Co było najważniejsze w przypadku opracowywania w/w produktu? Zagwarantowanie doskonałego smaku! Dieta wegańska zdecydowanie nie powinna oznaczać rezygnacji z kulinarnych przyjemności.
Nowy, roślinny Kielecki wytwarzany jest na bazie oleju rzepakowego i białek grochu z dodatkiem aromatycznej musztardy. Aksamitna, kremowa konsystencja oraz bogaty bukiet smakowy czyni go doskonałym uzupełnieniem sosów, rozmaitych sałatek i kanapek – a to wszystko bez dodatku składników odzwierzęcych. Już teraz miłośnicy bezmięsnej kuchni będą mogli wykorzystać ten wegański smakołyk do frytek lub przygotować tradycyjną sałatkę jarzynową z dodatkiem roślinnego Kieleckiego!
Majonez Kielecki Roślinny to jednak doskonały wybór nie tylko dla wegan i wegetarian! Idealnie wpisuje się w dotychczasową ofertę Spółdzielni dzięki wskazanym powyżej, bogatym walorom organoleptycznym. Z pewnością znajdzie on uznanie wśród osób ceniących sobie wyrazisty charakter i najwyższą jakość produktów “Społem” - może być dla nich ciekawą propozycją, uzupełniającą rodzinę Majonezów Kieleckich. Tym bardziej, że sięganie nawet „od czasu do czasu” po dania wegańskie jest dobrym ukłonem w stronę ekologicznego trybu życia.
Cena sugerowana: 6,49 zł brutto/ 310 g
![Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_777565942,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
![Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2](/files/_uploaded/glownekonf_1837589612,w_253,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2
![Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?](/files/_uploaded/glownekonf_1498182712,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Teatr
![](/files/1922771799/436913832-banasiuk-zonglerka-2,w_274,r_png,_small.png)
Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora
W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.
Ochrona środowiska
Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej
![](/files/1922771799/rolnictwo-transformacja-foto,w_133,r_png,_small.png)
Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.
Ochrona środowiska
Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów
![](/files/1922771799/badullovich-protesty-klimat-foto1,w_133,r_png,_small.png)
Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.