Ruszt pełen klasyków i nowości!
Za co tak lubimy wspólne grillowanie? Po pierwsze to doskonały pretekst, by spędzić czas z najbliższymi, o co często trudno, gdy rytm dnia wyznacza pełen obowiązków terminarz. Po drugie miło wyjść z nawet najbardziej klimatycznej kuchni na świeże powietrze i maksymalnie wykorzystywać uroki lata. Po trzecie zaś, grono miłośników grilla jest tak szerokie, gdyż nie trzeba mieć specjalnych umiejętności kulinarnych, by przyrządzić na ruszcie naprawdę wyśmienite danie. Wystarczy zaopatrzyć się w najwyższej jakości produkty, przygotować kilka dodatków, takich jak sałatki czy sosy, zadbać o to, by nie zabrakło zimnych napoi i można rozpoczynać zabawę.
Śląska i brocka – „królowe” grilla
Dla wielu osób nie ma udanego grillowania bez dobrej jakości kiełbasy. Klasyczna Kiełbasa śląska Sokołów na ruszcie jest niemal niezastąpiona, a przypieczona, chrupiąca skórka i odpowiednio dobrana mieszanka przypraw idealnie podkreślają jej wyśmienite walory smakowe. Z kolei Brocka Sokołów to doskonała kiełbasa z mięsa wieprzowego z dodatkiem mięsa z kurczaka. Jej unikalny smak uwydatnia specjalna kompozycja przypraw na czele z gorczycą, pieprzem i nutą czosnku. Po podpieczeniu jej skórka jest naprawdę chrupiąca! Fani lekko pikantnych potraw powinni zaś spróbować Kiełbasek bałkańskich Sokołów. To cienkie kiełbaski wieprzowe, którym niepowtarzalny smak nadają: kminek, gałka muszkatołowa, pieprz i czosnek. Dzięki delikatnej, niewyczuwalnej podczas jedzenia osłonce, kiełbaski te będą smakować również dzieciom i seniorom.
Na „małego” grilla? Sokoliki!
Gdy na grillu gościć będą młodzi amatorzy dań z rusztu, warto pomyśleć o ich potrzebach i sięgnąć po produkty z linii Sokoliki. Wszystkie z nich mają „czystą etykietę”, czyli krótki, dobry skład bez dodatku sztucznych konserwantów, fosforanów i glutaminianu sodu. To dobre źródło pełnowartościowego białka, które jest niezbędnym elementem codziennej diety juniorów, a pyszny smak zapewniają im odpowiednio dobrane, delikatne, lubiane przez dzieci przyprawy. Teraz w linii Sokoliki pojawiły się dwie nowości, doskonałe na letnie kinderparty: Sokoliki kiełbaski o smaku pizzy z serem (o zawartości 83% mięsa wieprzowego) i Sokoliki kiełbaski z dodatkiem sera cheddar i słodkich pomidorów (o zawartości 82% mięsa wieprzowego). Kiełbaski Sokoliki najlepiej smakują podane na gorąco, przyrządzone na ruszcie, ale też na patelni lub w piekarniku. To znakomita propozycja kulinarna dla całej rodziny!
Boczek, karkówka, a może kaszanka?
Mało kto wyobraża sobie grilla bez wyśmienitej karkówki. Właśnie taką znaleźć można w linii Sokołów Grill House. Karkówka grillowa w plastrach to soczyste wieprzowe mięso, aromatycznie przyprawione
i doskonale zamarynowane, kruche i o lekko pikantnym smaku. W tej samej linii na amatorów boczku czeka idealna grillowa przekąska, czyli Boczek rolowany Sokołów. Co ważne, aby się nim delektować nie potrzeba sztućców, bo plaster boczku nawinięty jest na patyczek bambusowy. To prawdziwa gratka dla miłośników klimatu barbecue! Lubianym i popularnym klasykiem jest też Kaszanka grillowa z boczkiem Sokołów. To kaszanka wzbogacona chrupiącym boczkiem i podsmażoną cebulką, co czyni ją odpowiednio pikantną i wyrazistą. Natomiast Boczek Lemon Pepper to prawdziwa nowość, która zapewne będzie hitem na niejednym ruszcie. Soczyste plastry boczku w marynacie olejowej z widocznymi cząstkami przypraw z dodatkiem pieprzu cytrynowego są równie pyszne, co proste w przygotowaniu, a po zestawieniu z chrupiącym pieczywem, sosami i warzywami nie mają sobie równych.
Klasyczny stek czy vege burger? Dla każdego coś pysznego!
Stek z antrykotu wołowego Sokołów to jedna z najlepszych i najbardziej klasycznych mięsnych propozycji grillowych. Jeśli samo mięso będzie najwyżej jakości, nic więcej nie trzeba, by zachwycało smakiem i aromatem. Aby odpowiednio przygotować je na patelni lub ruszcie, warto skorzystać z aplikacji Stek Timer Sokołów, która pomaga uzyskać idealne, zgodne z indywidualnymi preferencjami, wysmażenie steka – rare, medium lub well done. Skoro mowa o klasyce, ale w nowej odsłonie, warto zwrócić uwagę na burgera, ale w wersji vege. Bezglutenowy Vege burger Z Gruntu Dobre to szybkie i proste w przygotowaniu danie, które przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi kuchni roślinnej, a także tym, którzy chcą urozmaicić swoje grillowe menu. Pyszny smak, wysoka zawartość białka oraz błonnika – ten wegetariański zamiennik mielonego wystarczy upiec na ruszcie lub podsmażyć na patelni. Do tego sezonowe warzywa, chrupiąca bułka, ulubiony dip – i pyszny burger gotowy.
Tegoroczne grillowanie będzie wyjątkowo pełne dobrego smaku!

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Doda: Realizacja filmu o moim życiu obudziła wielu ludzi, którzy mi bardzo źle życzą. Wśród moich byłych też są jakieś nerwowe ruchy
Wokalistka czuje się zaszczycona tym, że pojawił się pomysł na realizację filmu dokumentalnego, w którym będzie mogła ujawnić szczegóły swojego życia prywatnego i zawodowego. Jak zauważa, nie każdy artysta jest w ten sposób doceniony. Dlatego też ona postanowiła wykorzystać tę szansę i chce jak najlepiej zaprezentować się w tej produkcji. Doda przyznaje również, że ten projekt wywołał wiele negatywnych emocji.
Konsument
Konsumenci doceniają działania firm na rzecz środowiska i społeczeństwa. Dla przedsiębiorstw to szansa na rozwój

Zrównoważony rozwój staje się coraz ważniejszym elementem strategii biznesowych firm. Podmioty wdrażające długofalową strategię ESG mogą liczyć na korzyści finansowe, większe zainteresowanie inwestorów oraz poprawę klimatu i społecznej akceptacji. Spółki i przedsiębiorcy, którzy realizują inwestycje zgodnie z najwyższymi standardami środowiskowymi i społecznymi otrzymali Diamenty Zrównoważonej Gospodarki podczas konferencji Sustainable Economy Summit.
Edukacja
Poziom kompetencji cyfrowych Polaków na bardzo niskim poziomie. Spowalnia to cyfryzację gospodarki i firm

Na tle mieszkańców innych państw UE poziom kompetencji cyfrowych Polaków utrzymuje się na bardzo niskim poziomie – wynika z ostatnich danych Eurostat. Niecała połowa deklaruje posiadanie przynajmniej podstawowych umiejętności cyfrowych, a 20 proc. – więcej niż podstawowe. Staje to na drodze do cyfryzacji gospodarki i zwiększenia produktywności przedsiębiorstw.