Komunikaty PR

Sekretny składnik w Ketchupach Kieleckich

2022-06-13  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Ketchupy Kieleckie produkowane przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” goszczą na stołach Polaków już od kilkunastu lat. W ofercie firmy znajdziemy różne ich wersje, zarówno te najbardziej popularne (łagodny i pikantny z dodatkiem papryczki chilli) jak i mniej oczywiste np. skierowany dla dzieci Ketchupik, zawierający w swoim składzie przecier jabłkowy. Wspomniane sosy wyróżniają się nie tylko gęstą konsystencją, bogatym i apetycznym aromatem, ale przede wszystkim niepowtarzalnym pomidorowym smakiem, który zawdzięczają…

…pulpie pomidorowej. A cóż to za tajemniczy składnik? Za tym określeniem kryją  się  starannie wyselekcjonowane, soczyste i dojrzałe w śródziemnomorskim słońcu włoskie pomidory, których smak Polacy tak bardzo kochają. Podczas produkcji wspomnianego składnika warzywa poddane są wyłącznie procesowi rozcierania i odparowywania. To właśnie tak przygotowana pulpa sprawia, że opisywane sosy są nie tylko wyjątkowo pyszne i aromatyczne, ale bardzo… naturalne w smaku. W składzie Ketchupów Kieleckich znajdziemy także koncentrat pomidorowy, wodę, paprykę suszoną i naturalne przyprawy. Nie znajdziemy tam zaś substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku itp.

Ketchupy Kieleckie, zarówno w wersji łagodnej, jak i pikantnej, doskonale sprawdzają się do kanapek, zapiekanek, marynat i dressingów, ale także ze względu na praktyczne, plastikowe opakowanie - podczas pikników czy grillowania na świeżym powietrzu. Niedawno zostały wyposażone w nowe nakrętki, dzięki którym są łatwiejsze i wygodniejsze w precyzyjnym dozowaniu, szczególnie w warunkach plenerowych.

Sugerowana cena Ketchupu Kieleckiego łagodnego i pikantnego: ok. 4,7 zł brutto / 500g

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.