Komunikaty PR

Słodki Festiwal Krówek marki Wawel

2022-05-18  |  15:33
Biuro prasowe

Rusza wyjątkowy Festiwal Krówek z Wawelu! W tegorocznej edycji fani mogą delektować się aż trzema nowymi smakami: Peanut Butter, Czekoladowym, oraz Słonym Karmelem. Nie zabraknie też kultowej Krówki Mlecznej z Wawelu, przygotowywanej w oparciu o tradycyjną recepturę i dobre składniki. 

 

Krówki z Wawelu w limitowanej odsłonie 

Już od połowy maja w wybranych sklepach w całej Polsce startuje niepowtarzalny, wyjątkowy Festiwal Krówek marki Wawel, czołowego producenta Krówek w Polsce! To jedyna okazja do posmakowania oryginalnych, limitowanych oraz czasem nieoczywistych połączeń smakowych. 

Wśród krówkowych nowości znajdą się zachwycające propozycje: Peanut Butter, czyli połączenie lekko słonych orzeszków arachidowych z mlecznym smakiem krówki, Czekoladowy, gdzie subtelny smak mleczny przełamany jest szlachetną czekoladą, oraz Słony Karmel  – uwielbiane przez wielu słodko-słone połączenie. Wielbiciele i miłośnicy tradycji zawsze mogą sięgnąć po dobrze znaną i lubianą Krówkę Mleczną z Wawelu, w opakowaniu udekorowanym czarno-białymi łatami. 

Przyglądając się naszym konsumentom, ich potrzebom oraz oczekiwaniom, zdecydowaliśmy się w tegorocznej edycji Festiwalu Krówek na innowacyjne i nowoczesne połączenia smaków. Czekolada, Peanut Butter czy Słony Karmel – to nieoczywiste połączenia i nie lada pokusa dla fanów krówki. Wszystkie nowości dostępne są w sprzedaży na wagę, dzięki czemu każdy będzie mógł stworzyć własny mix, a także zaskoczyć bliskich ciekawymi propozycjami smaków  – mówi Jagoda Orłowska-Słup, Category Manager marki Wawel. 

Krówki Mleczne od lat zachwycają wyjątkowym i niepowtarzalnym smakiem, uzyskiwanym dzięki klasycznej, dopracowanej recepturze oraz starannie wyselekcjonowanym surowcom. Do ich produkcji wykorzystywane są tylko dobre składniki, bazujące na pełnym mleku i maśle oraz prostym i czytelnym składzie, co przekłada się na wysoką jakość produktu i zaufanie konsumentów. Dodatkowo każda z nich pakowana jest indywidualnie w owijkę z zabawną sentencją, która momentalnie wprawia w dobry nastrój. Prawdziwa gratka dla każdego miłośnika słodkości! 

Stwórz własny mix z ulubionych smaków 

Krówki z Wawelu, oferowane w ramach Festiwalu Krówek, dostępne są w sprzedaży w dedykowanych kartonach na wagę z charakterystyczną festiwalową i łaciatą grafiką, której trudno nie zauważyć oraz w torbach 1 kg. Nietuzinkowy smak Krówki Słony Karmel, który zostanie na stałe w sprzedaży, będzie dodatkowo dostępny w formie wygodnej torebki 250 g. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.