Słodki Festiwal Krówek marki Wawel
Rusza wyjątkowy Festiwal Krówek z Wawelu! W tegorocznej edycji fani mogą delektować się aż trzema nowymi smakami: Peanut Butter, Czekoladowym, oraz Słonym Karmelem. Nie zabraknie też kultowej Krówki Mlecznej z Wawelu, przygotowywanej w oparciu o tradycyjną recepturę i dobre składniki.
Krówki z Wawelu w limitowanej odsłonie
Już od połowy maja w wybranych sklepach w całej Polsce startuje niepowtarzalny, wyjątkowy Festiwal Krówek marki Wawel, czołowego producenta Krówek w Polsce! To jedyna okazja do posmakowania oryginalnych, limitowanych oraz czasem nieoczywistych połączeń smakowych.
Wśród krówkowych nowości znajdą się zachwycające propozycje: Peanut Butter, czyli połączenie lekko słonych orzeszków arachidowych z mlecznym smakiem krówki, Czekoladowy, gdzie subtelny smak mleczny przełamany jest szlachetną czekoladą, oraz Słony Karmel – uwielbiane przez wielu słodko-słone połączenie. Wielbiciele i miłośnicy tradycji zawsze mogą sięgnąć po dobrze znaną i lubianą Krówkę Mleczną z Wawelu, w opakowaniu udekorowanym czarno-białymi łatami.
– Przyglądając się naszym konsumentom, ich potrzebom oraz oczekiwaniom, zdecydowaliśmy się w tegorocznej edycji Festiwalu Krówek na innowacyjne i nowoczesne połączenia smaków. Czekolada, Peanut Butter czy Słony Karmel – to nieoczywiste połączenia i nie lada pokusa dla fanów krówki. Wszystkie nowości dostępne są w sprzedaży na wagę, dzięki czemu każdy będzie mógł stworzyć własny mix, a także zaskoczyć bliskich ciekawymi propozycjami smaków – mówi Jagoda Orłowska-Słup, Category Manager marki Wawel.
Krówki Mleczne od lat zachwycają wyjątkowym i niepowtarzalnym smakiem, uzyskiwanym dzięki klasycznej, dopracowanej recepturze oraz starannie wyselekcjonowanym surowcom. Do ich produkcji wykorzystywane są tylko dobre składniki, bazujące na pełnym mleku i maśle oraz prostym i czytelnym składzie, co przekłada się na wysoką jakość produktu i zaufanie konsumentów. Dodatkowo każda z nich pakowana jest indywidualnie w owijkę z zabawną sentencją, która momentalnie wprawia w dobry nastrój. Prawdziwa gratka dla każdego miłośnika słodkości!
Stwórz własny mix z ulubionych smaków
Krówki z Wawelu, oferowane w ramach Festiwalu Krówek, dostępne są w sprzedaży w dedykowanych kartonach na wagę z charakterystyczną festiwalową i łaciatą grafiką, której trudno nie zauważyć oraz w torbach 1 kg. Nietuzinkowy smak Krówki Słony Karmel, który zostanie na stałe w sprzedaży, będzie dodatkowo dostępny w formie wygodnej torebki 250 g.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.