Komunikaty PR

Słodki upominek na Dzień Mamy

2024-05-24  |  10:45
Biuro prasowe

26 maja to doskonała okazja, by wyrazić miłość i wdzięczność dla najważniejszej kobiety w naszym życiu. Według raportu „Dzień Matki – zakupowe preferencje”, 60 proc. badanych regularnie wręcza prezenty swoim mamom, wybierając kwiaty, kosmetyki, ubrania czy biżuterię. Warto jednak wzbogacić te tradycyjne podarunki o coś słodkiego, na przykład eleganckie bombonierki marki Solidarność.

Zbliża się jeden z najważniejszych dni w roku – Dzień Matki, który w naszym kraju obchodzi ponad połowa społeczeństwa. Z tego prawie 60 proc. planuje sprawić swojej mamie drobny upominek. Wśród tych najpopularniejszych, jak co roku, królują kwiaty, biżuteria oraz perfumy. To również moment, w którym co piąta osoba spędzi ten czas na uroczystym obiedzie w domu. W końcu to właśnie wspólne chwile są najcenniejsze i sprawiają największą radość. A jeśli pragniemy podkreślić te uczucia prezentem, do życzeń, bukietu róż czy eleganckich kolczyków, warto dodać coś słodkiego, co uczyni ten dzień jeszcze bardziej wyjątkowym. W tej roli świetnie sprawdzą się ulubione czekoladki Polaków od marki Solidarność, dostępne w eleganckich bombonierach.

  • Śliwka Nałęczowska, Solidarność - połączenie szlachetnej deserowej czekolady, aksamitnego kakaowego kremu i soczystej polskiej śliwki, które razem tworzą niepowtarzalną kompozycję smaków,
  • Złota Wiśnia, Solidarność - czekoladki z alkoholizowaną wiśnią zanurzoną w likierze, otulone deserową czekoladą - prawdziwa gratka dla koneserów,
  • Złoty Orzech, Solidarność - smakowita przekąska, która zachwyci każde podniebienie. Serce z orzecha laskowego zatopione jest w kremie orzechowym i oblane aksamitną czekoladą,
  • Czekoladowe Tajemnice, Solidarność – wyborne praliny z kremowymi, bezalkoholowymi nadzieniami w 8 smakach w aksamitnej czekoladzie deserowej i mlecznej,
  • L’amour, Solidarność – wyjątkowe praliny w 10 smakach z wysoką, 60 proc. zawartością czekolady.

Produkty dostępne są sprzedaży w sklepach internetowych oraz stacjonarnych na terenie całej Polski.

Producent: Colian sp. z o. o.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.