Komunikaty PR

Smaczne pomysły na dania z makaronem 100% durum Podravka!

2021-02-22  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt
Karolina Węgorek
Walk PR

Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl

Makaron, jedno z flagowym dań kuchni śródziemnomorskiej, równie często gości na stołach w polskich domach. Jego smak docenia każdy, zarówno dorośli, jak i dzieci, dlatego sprawdza się doskonale podczas rodzinnych obiadów, ale nie tylko. W czym tkwi jego tajemnica?

Makaron stanowi doskonałą bazę do przygotowania wielu pożywnych posiłków - świetnie smakuje zarówno jako dodatek do zupy, z pesto, w towarzystwie świeżych warzyw, jak i w formie zapiekanki. Czasem wystarczy po prostu połączyć go ze swoimi ulubionymi składnikami. W zależności od dania, warto wybrać też odpowiedni kształt makaronu, część bowiem idealnie prezentuje się i smakuje np. w sałatkach, inne z kolei doskonale komponują się z różnymi sosami, mięsnymi lub warzywnymi.

Poznaj nasze inspiracje!

Prosty makaron z krewetkami w białym winie

Składniki:

  • 500 g makaronu bucatini Podravka 100% durum
  • 500 g oczyszczonych krewetek
  • sok z połowy cytryny
  • 100 ml białego wina
  • 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do ryb i owoców morza
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • pół szklanki startego parmezanu
  • świeża bazylia do dekoracji

 

Sposób wykonania:

Makaron bucatini Podravka ugotować al dente. Krewetki doprawić Vegetą Natur do ryb i owoców morza, i smażyć na rozgrzanej oliwie ok. 10 minut. W międzyczasie podlać białym winem i sokiem z cytryny. Do ciepłego makaronu dodać ser i wymieszać, dodać usmażone krewetki. Udekorować świeżą bazylią.


Więcej informacji na temat produktów marki Podravka znajdziesz na stronie www.podravka.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie Biuro prasowe
2024-04-30 | 13:20

Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie

Jedno z popularnych miejsc na gastronomicznej mapie Bydgoszczy ponownie otwarte. Po gruntownym remoncie otworzyła się w CH Focus kultowa restauracja Pizza Hut. Nowy, ładniejszy lokal przyjmuje
Żywienie Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie
2024-04-30 | 11:00

Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie

Niekwestionowany lider napojów energetycznych w Polsce, marka BLACK Energy, rozpoczyna wielką loterię, celebrującą kampanię „King of the Night”. Główną nagrodą w
Żywienie Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla
2024-04-30 | 11:00

Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla

W okresie wiosenno-letnim popularnym dodatkiem do dań z grilla są różnego rodzaju sosy, dipy czy dressingi. Najwyższej jakości wyroby z Piątnicy znakomicie sprawdzają się w

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.