Komunikaty PR

Smaczne święta tylko z Vegetą!

2023-04-05  |  01:00
Biuro prasowe

Każdy z nas ma swoje ulubione wielkanocne smaki – zapamiętane z dzieciństwa, poznane podczas kulinarnych spotkań u najbliższych czy takie, które samodzielnie zostały przez nas odkryte. Intensywny i pyszny smak potraw to zasługa odpowiednio dobranych przypraw. Dlatego warto postawić na rozwiązanie sprawdzone od lat, czyli Vegetę uniwersalną, która zagwarantuje świąteczny sukces w kuchni. To sekret pysznej Wielkanocy!

Dania, na które czekamy

Wielkanoc to wyjątkowy czas, kiedy na stołach pojawiają się nasze ulubione, tradycyjne potrawy, których nie mamy okazji jeść na co dzień. Między innymi dzięki nim czujemy się tak uroczyście. Sałatka jarzynowa, faszerowane jajka, żurek czy barszcz biały to dania, które w święta możemy znaleźć na każdym polskim stole, choć wszędzie smakują nieco inaczej. Niezależnie od wykorzystanych składników, sposobu przyrządzania i kulinarnych niuansów, wszyscy doceniamy to samo: wyrazisty smak odpowiednio przyprawionych potraw. Taki efekt pomoże nam osiągnąć jedna z najbardziej lubianych przypraw w polskiej kuchni – Vegeta. 

Pyszny i wyrazisty smak Wielkanocy

Vegeta, obecna w naszych domach od dekad, to tajemnica kulinarnych sukcesów wielu pokoleń Polaków. W święta nie ma miejsca na kulinarne potknięcia, więc warto sięgnąć po nią również w trakcie wielkanocnych przygotowań, aby zagwarantować sobie powodzenie w czasie gotowania, a podczas świątecznych posiłków rozkoszować się doskonałym smakiem dań. Vegeta świetnie sprawdzi się m.in. do doprawiania pieczonych mięs i pasztetów, a także urozmaici smak faszerowanych jajek czy sałatki jarzynowej. Z kolei wyrazistości wielkanocnym zupom nada Piramidka Smaku Vegeta Natur do żurku i barszczu białego. W niewielkiej torebce zamknięta została starannie dobrana mieszanka czterech aromatycznych przypraw: czarnego pieprzu, ziela angielskiego, liści laurowych i suszonego czosnku. Odpowiednie proporcje każdego ze składników pozwolą na idealne doprawienie świątecznej zupy. Dzięki wygodnemu opakowaniu w formie piramidki, po zakończeniu gotowania łatwo usuniesz ją z zupy, by móc w pełni delektować się jej smakiem.

Jednym z kluczowych i symbolicznych dań na wielkanocnym stole są oczywiście jajka. Poniżej przedstawiamy przepis na faszerowane jajka, dzięki któremu tej Wielkanocy zachwycisz najbliższych!

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

czas przygotowania ok. 20 minut, 10 porcji

Składniki:

• 5 jajek

• 150 g łososia wędzonego

• Vegeta Natur

• majonez

• świeży koperek

• listki pietruszki do ozdoby

 

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie ok. 10 minut. Ostudź, a następnie obierz ze skorupek i przekrój na pół. Z jajek wydrąż żółtka, a następnie je rozdrobnij. Drobno pokrój wędzonego łososia i wymieszaj z żółtkami, dodając łyżeczkę Vegety Natur do smaku oraz pięć łyżek majonezu. Pastą faszeruj połówki jajek. Polecamy udekorować gotowe jajka majonezem i koperkiem lub natką pietruszki.

 

Więcej informacji na temat produktów Podravka oraz inspiracje kulinarne marki znajdziesz na stronie https://www.podravka.pl oraz na kanale YouTube Podravka Polska.

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie „Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War Biuro prasowe
2024-07-03 | 15:05

„Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War

Oranżada Hellena wystartowała z nową odsłoną kampanii #hellendż, realizowaną w tym roku pod hasłem „Chwalcie siebie!”. W ramach akcji, na Nowym Mieście w Warszawie, pojawił
Żywienie Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!
2024-07-03 | 15:00

Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!

Spotkanie z ulubionymi postaciami z kultowych animacji, światowej klasy pokazy oraz pięć niezwykłych krain – to tylko część atrakcji jakie czekają na zwycięzcę loterii „Mus
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.

Teatr

Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora

W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.