Komunikaty PR

Smacznych świąt z bakaliami KRESTO

2024-12-18  |  16:00
Biuro prasowe

Suszone owoce i chrupkie orzechy są nieodłącznym elementem bożonarodzeniowych tradycji kulinarnych. Ich bogactwo smaków i wartości odżywczych sprawia, że są niezastąpionym składnikiem wielu potraw, bez których trudno wyobrazić sobie najpyszniejsze święta w roku. Bakalie KRESTO doskonale wpisują się w uroczyste menu, dodając potrawom niepowtarzalnego charakteru.

Ciasta i ciasteczka na Boże Narodzenie

 

Święta Bożego Narodzenia to czas, gdy na stołach królują aromatyczne wypieki. Mak KRESTO jest niezastąpiony w tradycyjnym makowcu czy kutii, z kolei rodzynki KRESTO, zarówno klasyczne, jak i te w wersji Jumbo, dodadzą sernikom niepowtarzalnej słodyczy i zadbają o ich soczystość. Orzechy włoskie KRESTO wzbogacą świąteczne pierniki oraz keksy w chrupiącą nutę, a suszone morele i figi KRESTO doskonale będą komponować się z bakaliowymi ciasteczkami, tworząc niepowtarzalną mieszankę smaków idealną na zimowe wieczory.

 

Wytrawne dania z nutą słodyczy

 

Bakalie doskonale sprawdzają się nie tylko w deserach, ale również w daniach wytrawnych. Orzechy nerkowca KRESTO stanowią idealny dodatek do sałatek czy farszów mięsnych, wzbogacając ich smak i wartość odżywczą. Pestki dyni KRESTO mogą być wykorzystane w daniach z kapusty czy jako posypka do zup kremów, z kolei suszone śliwki KRESTO, dzięki swojemu głębokiemu aromatowi, wspaniale komponują się z duszoną kapustą, pieczeniami i bigosem.

 

Do chrupania między posiłkami

 

W tym wyjątkowym czasie warto zadbać o wartościowe przekąski dla gości. Mieszanka KRESTO, zawierająca mix słonecznika, pestek dyni i orzechów pinii, to smaczna alternatywa dla słodyczy. Może być ona podawana w formie lekkiej przegryzki między posiłkami jako dodatek do sałatek lub składnik świątecznych ciasteczek. To idealna propozycja dla tych, którzy w świątecznym okresie pragną połączyć tradycję z troską o dobre samopoczucie i zdrowe nawyki.

 

Do jedzenia i… ozdoby

 

Bakalie mogą pełnić również funkcję dekoracyjną. Migdały w płatkach czy słupkach KRESTO doskonale nadają się do ozdabiania wypieków, a wiórki kokosowe KRESTO to idealny dodatek do świątecznych ciasteczek lub jako posypka do deserów z egzotyczną nutą. Wykorzystanie chrupiących orzechów i suszonych owoców KRESTO w świątecznych potrawach to doskonały sposób na podkreślenie ich wyjątkowego charakteru i smaku.

 

CENY:

Mak marki KRESTO
Dostępne gramatury: 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 200g – 6,49 zł; 500g – 15,72 zł

 

Rodzynki marki KRESTO
Dostępna gramatura: 100g, 200g, 500g
Sugerowana ceny detaliczne: 100g – 3,19 zł, 200g – 5,89 zł, 500g – 13,99 zł/szt.

 

Orzechy włoskie marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 300g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,89 zł; 200g – 15,19 zł; 300g – 22,69 zł

 

Morele suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 400g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 6,09 zł, 200g – 11,69 zł, 400g – 23,19 zł

 

Figi suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 200g
Sugerowane ceny detaliczne: 200g – 13,59 zł

 

Orzechy nerkowca marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 400g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 9,09 zł; 200 g – 17,49 zł; 400g – 34,79 zł, 500g – 43,29 zł

 

Pestki dyni marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 5,89 zł; 200g – 11,69 zł; 500g – 28,59 zł

 

Śliwki suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 400g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 4,79 zł, 200g – 9,09 zł, 400g – 17,99 zł/szt.

 

KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA/ORZ.PINII
Dostępne gramatury: 50 g, 300g
Sugerowane ceny detaliczne: 50g – 3,59 zł, 300g – 18,19 zł

 

Migdały Słupki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 7,99 zł/szt.

 

Migdały Płatki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 150g
Sugerowane ceny detaliczne: 100 g – 7,99 zł, 150g – 11,39 zł/szt.

 

Wiórki kokosowe marki KRESTO
Dostępna gramatura: 100g, 200g
Sugerowana cena detaliczna: 100g – 3,19 zł, 200g – 5,99 zł

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Farmacja

Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.

Moda

Anna Powierza: Nie lubię kupować nowych rzeczy. Śpię w pościeli po mojej babci i używam ręczników po mojej mamie

Aktorka wyznaje zasadę: zanim coś wyrzucisz na śmietnik, upewnij się, czy nie da się tego jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Jak przekonuje, ona sama nadal używa pościeli po babci czy ręczników po mamie. Anna Powierza nie zapełnia też po brzegi swojej szafy i nie musi koniecznie mieć tego, co właśnie jest modne. Preferuje ubrania ponadczasowe, które śmiało można założyć kilka razy i zawsze wygląda się w nich dobrze.