Komunikaty PR

Smak i pasja ocenione na pięć gwiazdek

2024-12-04  |  01:00
Biuro prasowe

Tegoroczna edycja warsztatów w Akademii Kulinarnej Amica to czas pełen kulinarnych wyzwań, nowych smaków i inspiracji, które przyciągnęły zarówno początkujących pasjonatów gotowania, jak i bardziej doświadczonych uczestników. Wszystkie miejsca na warsztaty zostały wyprzedane, a opinie uczestników wskazują na ich wyjątkową jakość – Akademia może pochwalić się oceną 5 gwiazdek w Google. Co więcej, wielu uczestników wraca regularnie, co świadczy o tym, że formuła zajęć trafia i spełnia ich oczekiwania.

W ofercie warsztatów znalazły się różnorodne tematy, pozwalające na podróż przez kulinarne tradycje z różnych stron świata. Kuchnia hiszpańska, meksykańska, gruzińska czy wegańska to tylko niektóre z propozycji, które czekały na uczestników. Dzięki pracy w małych grupach uczestnicy mogli liczyć na indywidualne wsparcie doświadczonych szefów i pasjonatów kuchni. Trzygodzinne spotkania pozwalały nie tylko poznać nowe techniki kulinarne, ale także zgłębić tajniki przygotowywania regionalnych potraw, takich jak aromatyczna paella, idealne tacos czy wegańskie dania na bazie sezonowych składników.

– Powracający uczestnicy to dla nas motywacja do dalszej pracy. Cieszymy się, że nasze warsztaty stają się miejscem, gdzie można nie tylko nauczyć się gotowania, poznać najnowsze urządzenia, ale także spotkać ludzi o podobnych pasjach i zainteresowaniach – podkreśla zespół Akademii Kulinarnej Amica. – Wyjątkowe jest także miejsce, w którym odbywają się spotkania. Showroom Amica tworzy unikalną atmosferę, która sprzyja kulinarnym podróżom.

Warsztaty Akademii to także przestrzeń wspólnych doświadczeń i wymiany doświadczeń w przyjaznej, kameralnej atmosferze. W czasie degustacji przygotowanych dań (często zaraz po ich przygotowaniu) można podzielić się spostrzeżeniami dotyczącymi przygotowywania dania. Dla osób, które chcą kontynuować kulinarne przygody w domu, dostępne są ebooki z przepisami, które pozwalają kontynuować eksperymenty kulinarne.

Przyszły rok zapowiada się równie interesująco. Akademia już teraz pracuje nad ofertą kolejnych warsztatów, które ponownie umożliwią uczestnikom odkrywanie nowych smaków i technik kulinarnych. Szczegóły dotyczące terminów i rezerwacji będą dostępne na stronie internetowej Akademii.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Farmacja

Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.

Moda

Anna Powierza: Nie lubię kupować nowych rzeczy. Śpię w pościeli po mojej babci i używam ręczników po mojej mamie

Aktorka wyznaje zasadę: zanim coś wyrzucisz na śmietnik, upewnij się, czy nie da się tego jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Jak przekonuje, ona sama nadal używa pościeli po babci czy ręczników po mamie. Anna Powierza nie zapełnia też po brzegi swojej szafy i nie musi koniecznie mieć tego, co właśnie jest modne. Preferuje ubrania ponadczasowe, które śmiało można założyć kilka razy i zawsze wygląda się w nich dobrze.