Komunikaty PR

Smakołyki na świąteczny stół od restauratorów Manufaktury

2023-12-12  |  19:00
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.56 MB )

W wielu domach przygotowania do Świąt idą pełną parą – gruntowne sprzątanie, dekorowanie domu, kupowanie prezentów i oczywiście to, co najbardziej wymagające – gotowanie świątecznych potraw. Ci, którzy w tym roku chcą nieco odjąć sobie pracy, powinni sprawdzić świąteczną ofertę cateringową restauracji w Manufakturze.

W Anatewce specjały kuchni żydowskiej: karp, śledzie w różnych konfiguracjach, ale też makiełki czy sernik paschalny. Restauracja Bawełna jak zawsze, postawiła na dania z twistem – w ich ofercie znajdziecie nie tylko klasyki, ale także nieoczywiste propozycje, takie jak gnocchi con fungi, czyli włoskie kluseczki ziemniaczane z aromatycznym sosem na bazie grzybów leśnych czy ręcznie lepione ravioli z łososiem. Nie zapomnijcie też o propozycjach z Wekowni, dostępnej w Bawełnie i Szpulce, czyli rzemieślniczych wekach. W ofercie m.in. bigos staropolski, polędwiczka z sosie podgrzybkowym czy staropolski pasztet z gęsi. W Galicji zaopatrzycie się w tradycyjne, domowe potrawy: karpia w galarecie, barszcz czerwony z kołdunami czy ręcznie lepione pierogi z kapustą i grzybami. Podobnie w Polce – tam dostaniecie śledzia w korzennej zalewie, karpia na grzybowym pęczaku czy udo gęsi z sosem piernikowym.

Specjały kuchni roślinnej dostarczy Restauracja Zielona. Tam można zamówić m.in. kremową zupę grzybową z miso, selera a’la śledź  w sosie tatarskim czy pasztet z białej fasoli i śliwki. Po niskokaloryczne słodkości skierujcie kroki do Chudego Ciacha. Sernik wegański z powidłami śliwkowymi, tort piernikowy, sernik cynamonowy czy makowiec świąteczny – to tylko kilka fit propozycji. Świąteczne gotowanie chętnie wesprze też Rajskie Manu – u nich zamówicie np. grzybową lub barszcz czerwony, ale też rybę po grecku czy krokiety z kapustą i grzybami.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.