Komunikaty PR

Snickers® wystartował z kolejną odsłoną zimowej kampanii outdoor

2024-02-01  |  10:00
Biuro prasowe

 

Snickers® na nowo przypomina nam, że podczas zimowych wyzwań głodni nie jesteśmy sobą. Ogólnopolska kampania jest już widoczna w aż 16 miastach w Polsce oraz w 6 najbardziej znanych zimowych kurortach. W ramach działań można zobaczyć również materiał powstały ze zwyciężczynią konkursu – „Influencer Snickers®”.   

Ferie zimowe to dla wielu jeden z najbardziej wyczekiwanych momentów. W 2023 roku na wyjeździe spędziło je 25% Polaków[1], a w tym sezonie na wypoczynek poza swoimi czterema ścianami postawi aż 53% badanych. Najpopularniejszym kierunkiem niezmiennie pozostają górskie kurorty, do których wybiera się 6 na 10 ankietowanych[2]. Marka Snickers® już po raz trzeci będzie przypominać wyjazdowiczom, że zimą „głodni nie są sobą” oraz, że batona Snickers® warto zabrać ze sobą na drogę.  

Kampania Snickers® jest już widoczna w popularnych górskich miejscowościach – Krynicy Zdroju, Zakopanem, Małym Cichym, Rusinie, Suchem oraz Białce Tatrzańskiej. Kreacje OOH z kultowym hasłem „Głodny nie jesteś sobą” są widoczne na stokach narciarskich oraz na wyciągach krzesełkowych.

Marka nie zapomina również o tych, którzy zimę spędzają w mieście. Za pośrednictwem nośników DOOH, kampania jest obecna w salonikach prasowych, galeriach handlowych, na dworcach kolejowych oraz na ulicach największych polskich aglomeracji, zachęcając konsumentów do pozostawania sobą w zimowym pędzie. Akcja dodatkowo wspierana jest również działaniami digital.

Częścią działań marki jest również materiał z udziałem zwyciężczyni konkursu „Influencer Snickers®” realizowanego w listopadzie 2023 roku.

 

[1] Quality Watch na zlecenie BIG InfoMonitor, Plany Polaków dotyczące zimowego wypoczynku, przeprowadzone na próbie 1060 dorosłych Polaków techniką CAWI, 6-9 stycznia 2023 r.

[2] Polska Organizacja Turystyczna, przeprowadzone na próbie 1020 Polaków techniką CAWI, 9.11-5.12 2023.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Słodki upominek na Dzień Mamy Biuro prasowe
2024-05-24 | 10:45

Słodki upominek na Dzień Mamy

26 maja to doskonała okazja, by wyrazić miłość i wdzięczność dla najważniejszej kobiety w naszym życiu. Według raportu „Dzień Matki – zakupowe preferencje”, 60 proc.
Żywienie Owocowe róże nie tylko na Dzień Matki
2024-05-24 | 01:00

Owocowe róże nie tylko na Dzień Matki

Każda mama będzie zachwycona, jeśli przyniesiemy jej pięknie pachnący bukiet, który do tego jest słodki i pyszny. Ekspresowy przepis na Owocowe Róże to świetna propozycja dla
Żywienie SEZON NA SZPARAGI I TRUSKAWKI: CZAS, START!
2024-05-24 | 01:00

SEZON NA SZPARAGI I TRUSKAWKI: CZAS, START!

Maj to miesiąc, w którym po blisko rocznej przerwie wracają na nasze talerze tak wyczekiwane szparagi i truskawki. Sezon na nie trwa dość krótko, więc jak tylko pojawiają się

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes

Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.

Zdrowie

Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu

Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.

Konsument

Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju

Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.