Komunikaty PR

Sokołów zaprasza na wielkiego grilla!

2024-05-27  |  12:05
Biuro prasowe

Grillowanie to dla wielu z nas symbol wiosenno-letniego sezonu. I trudno się dziwić, bo ma ono naprawdę wiele zalet. Z jednej strony to prosty i szybki sposób, by przyrządzić wyśmienite dania o niepowtarzalnym aromacie i smaku. Takich kulinarnych wrażeń nie zapewni podniebieniu żaden piekarnik czy patelnia! Z drugiej strony to doskonały pretekst do spotkania z rodziną i przyjaciółmi na świeżym powietrzu – wspólne przyrządzanie potraw to fantastyczna forma spędzania wolnego czasu. A po trzecie – grillowanie jest naprawdę proste! Dania z rusztu nie wymagają pracochłonnych przygotowań, nie trzeba także mieć specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy wybrać wysokiej jakości produkty, by szybko i łatwo przygotować wyśmienity posiłek.

Grillowa klasyka gatunku

Co Polacy najczęściej kładą na ruszcie? Oczywiście klasyczne kiełbasy, jak sokołowska Brocka i Śląska. Unikalny smak kiełbasy Brockiej uwydatnia specjalna kompozycja przypraw na czele z gorczycą, pieprzem i nutą czosnku. Natomiast smak Śląskiej niezmiennie zaskakuje wyczuwalnym wędzeniem. Niezależnie od grillowych preferencji stopnia wypieczenia tych kiełbas, każda forma podania pozwoli docenić ich walory smakowe. A przyjemnie chrupiącą po przypieczeniu skórkę docenią i dorośli, i młodsi fani BBQ. Dla tych, dla których nie ma grilla bez karkówki, Sokołów ma wyśmienitą Karkówkę grillową, czyli soczyste wieprzowe mięso, aromatycznie przyprawione i zamarynowane, kruche i o lekko pikantnym smaku, podbitym nutami czosnku i papryki. Natomiast nawinięta na patyczek bambusowy Karkówka rolowana Sokołów sprawdzi się jako smaczna i aromatyczna grillowa przekąska, ponieważ jest niezwykle wygodna i poręczna. Na ruszt warto wrzucić także Boczek grillowy Sokołów, czyli plastry boczku wieprzowego zamarynowane w starannie dobranych przyprawach, z wiodącym akcentem pieprzu, papryki i cebuli. Po upieczeniu na chrupiąco zmienią się w naprawdę wyśmienity przysmak! Boczek ma również swoją wersję „na patyczku” – to Boczek rolowany Sokołów, przyprawiony czosnkiem, papryką i pieprzem. Idealnie wpisuje się w klimat barbecue, a jego smakiem można delektować się bez użycia sztućców. Na liście ulubionych grillowych klasyków nie może też zabraknąć kaszanki. Kaszanka grillowa Sokołów ma dodatek chrupiącego boczku, który podkreśla jej oryginalny smak. Doskonale się sprawdzi podczas biesiadowania „pod chmurką”.

Nowości 2024, czyli tego warto spróbować!

Tego lata warto też sięgnąć po ciekawe nowości z asortymentu Sokołów Grill House, które urozmaicą grillowe menu. Bekon w stylu angielskim to połączenie części schabu z boczkiem w aromatycznej marynacie pieprzowej. Sokołów przygotował także różne warianty Boczku w marynatach: słodko-pikantnej, czosnkowo-imbirowej oraz śliwkowej. To soczyste i kruche mięso w wygodnych plastrach, które wystarczy po prostu wrzucić na ruszt.

Wyjątkową propozycją Sokołowa na ten sezon są Tomahawki wieprzowe, czyli najwyższej jakości steki wieprzowe, przygotowane ze schabu z kością wieprzową. Ich smak podbijają marynaty: prowansalska, pełna aromatycznych ziół i baskijska, z nutą papryki i pieprzu.

W linii Sokołów Grill House można znaleźć też bałkański przysmak, czyli cevapcici. Cevapcici jalapeno to doskonałe, aromatyczne mięso wieprzowo-wołowe. Wiodącymi przyprawami w tej propozycji są papryczki, dobrze wyczuwalna jest także nuta czosnku. Dla fanów burgerów Sokołów przygotował zaś Burgera wołowego z warzywami i czarnuszką. To doskonały i zaskakujący burger wołowy, który łączy mięso i warzywa w proporcji 80/20. Naturalne przyprawy i wysoka zawartość białka – ten burger to ma!

Posypane, faszerowane, nadziane… - to nowe kiełbaski!

Warto sięgnąć również po nowe, oryginalne kiełbaski Sokołowa. I nie są to „zwykłe” kiełbaski! Pierwszą propozycją są Kiełbaski posypane – czyli wieprzowe kiełbaski w kruchej osłonce, do szybkiego opieczenia na grillu, posypane przyprawami, które znajdują się pod osłonką, dzięki czemu nie spadają z produktu. Do wyboru są dwa warianty – Kiełbaski posypane paprykowe, z aromatyczną przyprawą na bazie papryki oraz Kiełbaski posypane przyprawą winzer steak, na bazie intensywnego czosnku i cebuli. Kolejnym nowym grillowym pomysłem Sokołowa są Kiełbaski faszerowane – czyli kiełbaski wieprzowe nacinane i wypełnione smakowitym farszem, w dwóch wariantach: ser cheddar i papryka jalapeno (przyjemnie pikantne, z idealnie zestawionym bukietem przypraw) oraz szarpana wołowina i ser cheddar (z kruchą, soczystą, gotowaną wołowiną i wyrazistym serem). Natomiast Kiełbaski z nadzieniem 1000 wysp to kiełbaski wieprzowo-drobiowe, nadziane sosem „tysiąca wysp”. Świetnie sprawdzą się także zaserwowane w bułce jako nowy pomysł na hot-doga.

Kabanosy na grilla? Jak najbardziej!

Kolejna zaskakująca nowość Sokołowa to Kabanosy grillowe, czyli wyśmienite wieprzowo-wołowe kabanosy z grilla, w delikatnych i kruchych osłonkach, z wyczuwalnymi nutami czosnku i pieprzu. Bardzo szybko się grillują, więc mogą stanowić formę przystawki przed głównym menu. Są dostępne w dwóch wariantach: łagodne oraz z boczkiem.

Tegoroczne grillowanie z Sokołowem zapowiada się wyjątkowo pysznie!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach Biuro prasowe
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy
Żywienie Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2
2024-06-28 | 10:00

Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2

Chociaż mleko A2A2 – w przeciwieństwie do krajów zachodnich – nie jest jeszcze powszechnie dostępne w naszym kraju, dotychczasowe działania w ramach
Żywienie Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
2024-06-25 | 23:20

Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?

Zapewne myślami jesteś już na wakacjach w nadmorskim kurorcie, ale sporym wyzwaniem wydaje się utrzymanie zdrowej diety podczas błogiego lenistwa na all inclusive. Ale jak tu nie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Katarzyna Pakosińska: Siostrzeństwo kobiet jest jeszcze w powijakach. Natomiast w „Pytaniu na śniadanie” mam wspaniałe koleżanki, a Kinga Dobrzyńska jest dla nas jak mama

Prezenterka TVP ubolewa nad tym, że kobiety nadal dość często postrzegają siebie nawzajem jako rywalki i zamiast się wspierać, to jedna drugiej wbija szpilkę. Katarzyna Pakosińska zauważa, że damska solidarność wciąż jest rzadkością, a dużo częściej ze względu na niską samoocenę i różne uprzedzenia kobiety rzucają sobie kłody pod nogi. Jednocześnie podkreśla, że miała ogromne szczęście, trafiając do ekipy „Pytania na śniadanie”. W tej redakcji może bowiem rozwijać skrzydła kariery i liczyć na wsparcie ze strony innych kobiet.

Handel

Konsumenci w coraz lepszych nastrojach. Mogą być dźwignią polskiej gospodarki

Dane z gospodarki wskazują, że inflacyjny szok jest za nami, a Polacy ruszyli na zakupy. – Konsument przestał aż tak bardzo patrzeć na każdą wydawaną złotówkę – mówi Agnieszka Górnicka, prezeska zarządu Inquiry. Wciąż jednak ostrożnie podchodzimy do przyszłości i planowania większych zakupów. Podejście konsumentów do cen, ale też kanału zakupowego to jeden z elementów, do którego branża handlowa musi się przystosowywać. Zmiany w sektorze wymuszają też kwestie regulacyjne. Wśród istotnych wyzwań na najbliższe miesiące będzie system kaucyjny i ewentualny powrót do handlowych niedziel.

Media

Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach

W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.