Komunikaty PR

Sokołów zaprasza na wielkiego grilla!

2024-05-27  |  12:05
Biuro prasowe

Grillowanie to dla wielu z nas symbol wiosenno-letniego sezonu. I trudno się dziwić, bo ma ono naprawdę wiele zalet. Z jednej strony to prosty i szybki sposób, by przyrządzić wyśmienite dania o niepowtarzalnym aromacie i smaku. Takich kulinarnych wrażeń nie zapewni podniebieniu żaden piekarnik czy patelnia! Z drugiej strony to doskonały pretekst do spotkania z rodziną i przyjaciółmi na świeżym powietrzu – wspólne przyrządzanie potraw to fantastyczna forma spędzania wolnego czasu. A po trzecie – grillowanie jest naprawdę proste! Dania z rusztu nie wymagają pracochłonnych przygotowań, nie trzeba także mieć specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy wybrać wysokiej jakości produkty, by szybko i łatwo przygotować wyśmienity posiłek.

Grillowa klasyka gatunku

Co Polacy najczęściej kładą na ruszcie? Oczywiście klasyczne kiełbasy, jak sokołowska Brocka i Śląska. Unikalny smak kiełbasy Brockiej uwydatnia specjalna kompozycja przypraw na czele z gorczycą, pieprzem i nutą czosnku. Natomiast smak Śląskiej niezmiennie zaskakuje wyczuwalnym wędzeniem. Niezależnie od grillowych preferencji stopnia wypieczenia tych kiełbas, każda forma podania pozwoli docenić ich walory smakowe. A przyjemnie chrupiącą po przypieczeniu skórkę docenią i dorośli, i młodsi fani BBQ. Dla tych, dla których nie ma grilla bez karkówki, Sokołów ma wyśmienitą Karkówkę grillową, czyli soczyste wieprzowe mięso, aromatycznie przyprawione i zamarynowane, kruche i o lekko pikantnym smaku, podbitym nutami czosnku i papryki. Natomiast nawinięta na patyczek bambusowy Karkówka rolowana Sokołów sprawdzi się jako smaczna i aromatyczna grillowa przekąska, ponieważ jest niezwykle wygodna i poręczna. Na ruszt warto wrzucić także Boczek grillowy Sokołów, czyli plastry boczku wieprzowego zamarynowane w starannie dobranych przyprawach, z wiodącym akcentem pieprzu, papryki i cebuli. Po upieczeniu na chrupiąco zmienią się w naprawdę wyśmienity przysmak! Boczek ma również swoją wersję „na patyczku” – to Boczek rolowany Sokołów, przyprawiony czosnkiem, papryką i pieprzem. Idealnie wpisuje się w klimat barbecue, a jego smakiem można delektować się bez użycia sztućców. Na liście ulubionych grillowych klasyków nie może też zabraknąć kaszanki. Kaszanka grillowa Sokołów ma dodatek chrupiącego boczku, który podkreśla jej oryginalny smak. Doskonale się sprawdzi podczas biesiadowania „pod chmurką”.

Nowości 2024, czyli tego warto spróbować!

Tego lata warto też sięgnąć po ciekawe nowości z asortymentu Sokołów Grill House, które urozmaicą grillowe menu. Bekon w stylu angielskim to połączenie części schabu z boczkiem w aromatycznej marynacie pieprzowej. Sokołów przygotował także różne warianty Boczku w marynatach: słodko-pikantnej, czosnkowo-imbirowej oraz śliwkowej. To soczyste i kruche mięso w wygodnych plastrach, które wystarczy po prostu wrzucić na ruszt.

Wyjątkową propozycją Sokołowa na ten sezon są Tomahawki wieprzowe, czyli najwyższej jakości steki wieprzowe, przygotowane ze schabu z kością wieprzową. Ich smak podbijają marynaty: prowansalska, pełna aromatycznych ziół i baskijska, z nutą papryki i pieprzu.

W linii Sokołów Grill House można znaleźć też bałkański przysmak, czyli cevapcici. Cevapcici jalapeno to doskonałe, aromatyczne mięso wieprzowo-wołowe. Wiodącymi przyprawami w tej propozycji są papryczki, dobrze wyczuwalna jest także nuta czosnku. Dla fanów burgerów Sokołów przygotował zaś Burgera wołowego z warzywami i czarnuszką. To doskonały i zaskakujący burger wołowy, który łączy mięso i warzywa w proporcji 80/20. Naturalne przyprawy i wysoka zawartość białka – ten burger to ma!

Posypane, faszerowane, nadziane… - to nowe kiełbaski!

Warto sięgnąć również po nowe, oryginalne kiełbaski Sokołowa. I nie są to „zwykłe” kiełbaski! Pierwszą propozycją są Kiełbaski posypane – czyli wieprzowe kiełbaski w kruchej osłonce, do szybkiego opieczenia na grillu, posypane przyprawami, które znajdują się pod osłonką, dzięki czemu nie spadają z produktu. Do wyboru są dwa warianty – Kiełbaski posypane paprykowe, z aromatyczną przyprawą na bazie papryki oraz Kiełbaski posypane przyprawą winzer steak, na bazie intensywnego czosnku i cebuli. Kolejnym nowym grillowym pomysłem Sokołowa są Kiełbaski faszerowane – czyli kiełbaski wieprzowe nacinane i wypełnione smakowitym farszem, w dwóch wariantach: ser cheddar i papryka jalapeno (przyjemnie pikantne, z idealnie zestawionym bukietem przypraw) oraz szarpana wołowina i ser cheddar (z kruchą, soczystą, gotowaną wołowiną i wyrazistym serem). Natomiast Kiełbaski z nadzieniem 1000 wysp to kiełbaski wieprzowo-drobiowe, nadziane sosem „tysiąca wysp”. Świetnie sprawdzą się także zaserwowane w bułce jako nowy pomysł na hot-doga.

Kabanosy na grilla? Jak najbardziej!

Kolejna zaskakująca nowość Sokołowa to Kabanosy grillowe, czyli wyśmienite wieprzowo-wołowe kabanosy z grilla, w delikatnych i kruchych osłonkach, z wyczuwalnymi nutami czosnku i pieprzu. Bardzo szybko się grillują, więc mogą stanowić formę przystawki przed głównym menu. Są dostępne w dwóch wariantach: łagodne oraz z boczkiem.

Tegoroczne grillowanie z Sokołowem zapowiada się wyjątkowo pysznie!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Film

Joanna Kurowska: Żaden polski aktor nie dostał miliona dolarów za film. Gramy równie dobrze jak amerykańscy, a jesteśmy niedoceniani i hejtowani

Artystka nie ma żadnych wątpliwości – polska branża filmowa wymaga natychmiastowego uzdrowienia. Konieczne jest wprowadzenie gruntownych zmian po to, aby zapewnić aktorom lepsze warunki pracy, odpowiednie wynagrodzenie i wsparcie w sytuacjach kryzysowych. Joanna Kurowska zauważa, że honoraria w polskim kinie są rażąco niskie i chociażby w stosunku do zarobków amerykańskich gwiazd dysproporcja jest ogromna. Dla przykładu żaden polski aktor nie otrzymał jeszcze miliona dolarów za rolę, podczas gdy w USA takie kwoty są standardem.

Ochrona środowiska

Tylko 1 proc. zużytych tekstyliów jest przetwarzanych. Selektywna zbiórka może te statystyki poprawić

Wraz z nowymi przepisami dotyczącymi gospodarki odpadami od stycznia 2025 roku gminy w Polsce wprowadziły selektywną zbiórkę zużytych tekstyliów. To oznacza, że przykładowo zniszczonych ubrań nie można już wyrzucić do frakcji zmieszane. Część gmin wprowadza ułatwienia dla mieszkańców w postaci dodatkowych kontenerów. W innych mieszkańcy będą musieli samodzielnie dostarczyć tekstylia do punktów selektywnej zbiórki odpadów komunalnych (PSZOK).

Problemy społeczne

W Polsce rośnie liczba wykrywanych chorób przenoszonych drogą płciową. Coraz większa świadomość i możliwość testowania

Światowa Organizacja Zdrowia podaje, że na świecie codziennie odnotowuje się ponad milion nowych zakażeń chorób uleczalnych przenoszonych drogą płciową (STI). W rzeczywistości może ich być nawet wielokrotnie więcej. W Polsce tylko w 2023 roku wykryto ponad 5 tys. przypadków kiły, chlamydii i rzeżączki. Ze względu na tę samą drogę transmisji zakażenia choroby te często ze sobą współwystępują, a zakażenie jedną z nich zwiększa znacząco ryzyko zakażenia HIV.