Komunikaty PR

Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla

2024-04-30  |  11:00
Biuro prasowe

W okresie wiosenno-letnim popularnym dodatkiem do dań z grilla są różnego rodzaju sosy, dipy czy dressingi. Najwyższej jakości wyroby z Piątnicy znakomicie sprawdzają się w tych zastosowaniach, dając gwarancję wyśmienitego smaku i kulinarnego sukcesu.

Jogurt typu greckiego 0 % tłuszczu OSM Piątnica to naturalnie gęsty, kremowy i bogaty w pożywne białko produkt. Wytwarzany jest na bazie najwyższej jakości mleka, ma prosty skład i pyszny smak. Doskonale sprawdzi się jako baza do popularnego sosu tzatziki oraz jako dodatek do sałatek czy świeżych owoców.

Jogurt naturalny z Piątnicy zawiera jedynie mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych. Wyróżnia się kremową konsystencją i wyjątkowo delikatnym smakiem. Jogurt naturalny dostarcza pełnowartościowego białka oraz wapnia. To pyszna i zdrowa przekąska na każdą porę dnia. Smakuje wyśmienicie bez żadnych dodatków, jedzony bezpośrednio z kubeczka, ale idealnie sprawdza się również do przygotowania lekkich dressingów, sałatek czy sosów.

Twój Smak Aksamitny klasyczny z Piątnicy to doskonały serek o naturalnym smaku i gładkiej konsystencji. Idealnie się rozsmarowuje. Wytwarzany jest z najwyższej jakości mleka z lokalnych gospodarstw. Znakomicie sprawdza się na kanapkach – solo lub z ulubionymi dodatkami. Wspaniały także do warzywnych past.

Twój Smak naturalny OSM Piątnica to znakomity serek do smarowania, który wyróżnia się kremową konsystencją oraz prostym, naturalnym składem. Doskonale się rozsmarowuje, ale jednocześnie jest odpowiednio kruchy. Idealny na kanapki oraz do przygotowania dipów czy kremowych past.

Śmietana 12% OSM Piątnica jest gęsta i delikatna w smaku. Znakomicie sprawdza się do dań na zimno i na gorąco. Niezastąpiona do mizerii, sałatek, sosów i zup, ale także lekkich dressingów, które podkreślą smak grillowanych potraw.

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.