Komunikaty PR

Sposób na smaczniejsze potrawy z grilla? Przepisy z ketchupem Kotlin!

2020-06-25  |  15:20
Biuro prasowe

Każdy z nas z niecierpliwością czeka na wymarzonego w tym roku grilla. Szykując się do niego, pamiętajmy o podstawowych zasadach! Po pierwsze – przed jedzeniem umyj ręce, przez minimum 30 sekund, po drugie – postaraj się grillować z najbliższymi, z którymi mieszkasz albo przebywasz na co dzień, a po trzecie – pamiętaj, że z ketchupem Kotlin każde jedzenie smakuje lepiej!

 

Sytuacja, w której się wszyscy znaleźliśmy z dnia na dzień się zmienia… Każdy z nas stara się dostosować do nowej rzeczywistości. Dlatego sezon grillowy musieliśmy rozpocząć nieco później. Po długim czasie w domowej izolacji, powoli wracamy do spędzania czasu na świeżym powietrzu i planujemy pierwsze spotkania przy ruszcie. Ciesząc się z tak długo wyczekiwanych chwil na łonie natury, nie możemy jednak zapomnieć o tym, co najważniejsze – o bezpieczeństwie, które wciąż powinno być naszym priorytetem. Pamiętajmy o nim, planując grillowanie.

 

Przygotowując się do spotkań towarzyskich, skupmy się na umacnianiu więzi z najbliższymi, z którymi mieszkamy i żyjemy na co dzień – na wielkie spotkania rodzinne i imprezy ze znajomymi jeszcze przyjdzie czas J Przed jedzeniem, koniecznie myjmy ręce – minimum przez 30 sekund! I jeszcze jedno – bez względu na to, czy zdecydujemy się na tradycyjnego grilla w ogródku, czy wykorzystamy w domu elektrycznego – pewne jest, że smak każdej potrawy będzie lepszy, jeżeli dodamy do niej ketchup Kotlin! Poniżej, przedstawiamy przepisy, które pozwolą Ci się o tym przekonać!

 

Pikantne skrzydełka z grilla

Czas przygotowania: 45 min + 1 godzina w lodówce

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

  • 5 łyżek keczupu KOTLIN pikantnego
  • 16 skrzydełek kurczaka
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli

 

Skrzydełka myjemy i odcinamy lotki – czyli ich końce. Mieszamy jogurt z musztardą, keczupem Kotlin, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką ostrą i słodką oraz solą. W powstałej marynacie zanurzamy skrzydełka. Odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Następnie grillujemy ok. 35 minut na mocno rozgrzanym grillu, co kilka minut odwracając skrzydełka na drugą stronę.

 

Szaszłyki wieprzowo-drobiowe z warzywami

Czas przygotowania: 45 min

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

  • 3 łyżki keczupu KOTLIN łagodnego
  • 250 g łopatki wieprzowej
  • 250g piersi kurczaka
  • 1 papryka pomarańczowa
  • 1 papryka zielona
  • 200g pieczarek
  • 4 cebule czerwone
  • 150g pomidorków cherry
  • 50ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oregano

 

Mięso myjemy i kroimy w dość dużą kostkę. Oliwę mieszamy z keczupem oraz przyprawami i do powstałej marynaty dodajemy mięso w kawałkach. Odstawiamy na ok. 30 minut. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w dużą kostkę. Pieczarki myjemy i osuszamy. Cebulę kroimy w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwamy kolejno: mięso drobiowe, paprykę pomarańczową, mięso wieprzowe, cebulę, pieczarkę, mięso drobiowe, paprykę zieloną, pomidorka cherry, mięso wieprzowe. Gotowe szaszłyki grillujemy na rozgrzanym ruszcie ok. 20 minut lub aż mięso wieprzowe będzie miękkie.

 

Kotlin. zmienia jedzenie na lepsze!

Intensywnie pomidorowe ketchupy Kotlin charakteryzują się wysoką jakością i najlepszym smakiem – zawdzięczają to wyjątkowej recepturze łączącej mieszankę przypraw i starannie wyselekcjonowane pomidory. Nie zawierają konserwantów i substancji wzmacniających smak. Nic więc dziwnego, że z Kotlinem jedzenie smakuje lepiej!

Keczup Kotlin dostępny jest w wariantach o różnym stopniu ostrości: Łagodnym, Pikantnym oraz – dla fanów naprawdę intensywnych doznań – Extra Hot z Piekła Rodem. Łagodny i Pikantny Ketchup można wybrać ponadto w wersji 60% mniej kalorii. Z kolei fanom aromatycznych połączeń smakowych polecamy Kotlin Czosnek – Bazylia. Wybierz swój ulubiony wariant ketchupu i ciesz się pysznym smakiem podczas grillowania i nie tylko!

 

Zachęcamy do zapoznania się z portfolio ketchupów Kotlin:

  • Ketchup Kotlin Łagodny – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Pikantny – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Extra Hot z Piekła Rodem – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Czosnek i Bazylia – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Łagodny i Pikantny 60% mniej kalorii – 450 g, ok. 4,20 zł

 

…oraz do obejrzenia jednego z nowych spotów telewizyjnych Kotlin: https://www.youtube.com/watch?v=egBHOT9ApXM 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.