Komunikaty PR

Stawiamy na zielone! - Rukola marki Eisberg

2020-01-20  |  12:20
Biuro prasowe
Kontakt
Sylwia Makowska
Orchidea Creative Group

ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/

Poszukując lekkostrawnego, bogatego w wartości odżywcze składnika, który najprostszej potrawie nada wyrazistego smaku i koloru, warto zaopatrzyć się w Rukolę marki Eisberg. Produkt daje naprawdę duże pole do popisu w kuchni, zawiera szereg wartości odżywczych i co ważne – jest umyty, gotowy do spożycia od zaraz.

 

Wraz z nowym rokiem wielu z nas rozpoczyna realizację noworocznych postanowień. Niejednokrotnie są one związane ze zmianami nawyków żywieniowych, które bezpośrednio przekładają się na jakość i komfort życia. Popularnością cieszą się dieta wegeteriańska i wegańska, nie brakuje też zwolenników fleksitarianizmu, polegającego na ograniczeniu spożywania posiłków mięsnych. Pozostaje jednak pytanie – jakie produkty wybierać, aby roślinne menu nie wiało nudą, a było urozmaicone i smaczne? Obok produktów na bazie zbóż, strączków i owoców, warto postawić na sałaty, z których wyczarujemy różnorodne dania.

W naszym kraju niezmiennie jedną z najpopularniejszych sałat pozostaje rukola. Dlaczego korzystnie jest włączyć ją do codziennego menu? Argumenty są mocne i niepodważalne. Rukola marki Eisberg ma specyficzny, lekko orzechowy smak, dlatego wzorowo zda egzamin jako dodatek do kanapek, baza orientalnych sałatek oraz dodatek do popularnych włoskich przysmaków: pizzy czy pesto. Idealnie sprawdzi się też w połączeniu z serami, bądź bardziej odważnie – w kompozycji z niecodziennymi owocami: karambolą, pomelo lub rambutanem. Rukola odporna jest na wysokie temperatury, dzięki czemu możemy swobodnie dodać ją do zup-kremów, frittaty czy past. Na tym jednak lista jej zalet się nie kończy. Warto jeść Rukolę, gdy borykamy się z przeziębieniem - zawiera bowiem sporo witaminy C. Dodatkowo jest sprzymierzeńcem w walce z nadprogramowymi kilogramami – wszystko dzięki błonnikowi, który wspomaga pracę jelit. W Rukoli znajdziemy też dużo witaminy K, A oraz minerałów - takich jak żelazo czy potas.

Zwłaszcza teraz - w okresie zimowym, gdy dostęp do świeżych warzyw jest ograniczony, warto przychylnym okiem spojrzeć na Rukolę i wykorzystać jej liczne właściwości podczas codziennych, kulinarnych eksperymentów.


Rukola marki Eisberg

Gramatura: 100 g

Sugerowana cena: ok. 4,50 zł

 

___________________________________________________________________________________

Grupa Eisberg z siedzibą w Zurychu w Szwajcarii to jeden z liderów w Europie i numer jeden w Szwajcarii i Europie Wschodniej w zakresie produkcji świeżych sałatek typu convenience, warzyw i owoców. Firma posiada cztery zakłady produkcyjne w Szwajcarii, po jednym w Polsce, Austrii, Rumunii i na Węgrzech. Zakład zlokalizowany w Legnicy zaopatruje partnerów handlowych w kraju, ale także w Niemczech, Czechach i na Słowacji. Klientami Eisberg Polska są największe sieci handlowe oraz gastronomiczne.

www.eisberg.pl/ 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Wiosenne przepisy szefa kuchni restauracji Hotelu 500 Premium Zegrze Biuro prasowe
2024-03-29 | 10:34

Wiosenne przepisy szefa kuchni restauracji Hotelu 500 Premium Zegrze

Wraz z nadejściem wiosny w naszej kuchni mogą zagościć na nowo smaki, za którymi tęskniliśmy przez cały rok. Nadchodzące wiosenne miesiące to dobry moment na zmiany i wprowadzenie
Żywienie Słodkie święta z Haribo
2024-03-28 | 17:15

Słodkie święta z Haribo

W czasie Wielkanocy na stołach i w koszyczkach królują kolorowe jajka, kurczaczki i zajączki. Znajdziemy je także w limitowanych produktach HARIBO. Opakowanie HARIBO Happy Easter
Żywienie Świąteczne wariacje na temat kiełbasy
2024-03-28 | 17:00

Świąteczne wariacje na temat kiełbasy

Kiełbasa to wędlina tradycyjnie obecna na polskim, wielkanocnym stole. Pojawia się tam w różnej formie – pieczonej, gotowanej czy surowej, w plasterkach lub kawałkach. My

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.