Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to wyjątkowa wersja warzywnych przysmaków, w formie praktycznych paseczków, z dodatkiem aromatycznych ziół i pestek, które jeszcze szybciej i wygodniej, pozwolą Ci stworzyć pyszne dania prosto z Włoch.
Suszone pomidory to esencja śródziemnomorskiego smaku i, jeden z najbardziej charakterystycznych składników, włoskiej kuchni. Na stałe zagościły już na polskich stołach, a to zasługa przede wszystkim ich aromatycznego, intensywnie pomidorowego smaku.
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to idealny dodatek do wielu tradycyjnych potraw kuchni śródziemnomorskiej, ale także sposób na szybkie i wygodne urozmaicenie polskich przepisów na zupy i dania mięsne. Możesz wykorzystać je do stworzenia pysznych propozycji obiadowych, kolacyjnych czy przekąskowych.
Suszone pomidory w formie idealnie pokrojonych pasków dobrze skomponują się z drobiem, ziemniakami czy jesiennymi warzywami jak dynia, czy bakłażan. Olejowa zalewa z aromatycznymi ziołami będzie idealną bazą dressingów lub posłuży do smażenia. Dodatek słonecznika wzbogaci nuty smakowe i strukturę przygotowywanych potraw, które na długo zostaną w pamięci domowników i gości.
Skorzystaj z inspiracji OLE! i zaskocz najbliższych przepisem na Wegetariańską lasagne. Przepis dostępny pod linkiem ole-ole.pl/recipes/wegetarianska-lasagne/ Wspólnie odkryjcie smak ulubionych dań ze śródziemnomorskim twistem.
Więcej propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
__________________________
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 16 zł
Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2
Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Teatr
Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora
W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.
Ochrona środowiska
Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej
Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.
Ochrona środowiska
Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów
Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.