Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit
Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu. Aby przygotowywania przebiegały sprawnie warto zawczasu zakupić produkty ułatwiające i przyspieszające prace w kuchni. Skład bakalii tartych i mielonych z linii BackMit jest w 100% z naturalny i pozbawiony konserwantów i sztucznych dodatków. Można ich użyć zaraz po wyjęciu z opakowania, unikając długotrwałej obróbki.
Mak idealny: mielony i 100% naturalny
Boże Narodzenie to czas testowania nowych przepisów, tak, aby klasycznych dań posmakować w nowej odsłonie. Kluczem do wyjątkowego smaku kutii, makowca czy makiełków jest oczywiście dobrej jakości mak. Kiedyś jego przygotowanie wymagało namaczania i mielenia, co zajmowało wiele czasu. Dziś, dzięki mielonemu makowi od BackMit, ulubione przysmaki można przygotować szybko i bez wysiłku. Wystarczy zalać go gorącą wodą lub mlekiem, by był gotowy do użycia. Produkt jest w 100% naturalny – bez cukru, sztucznych dodatków czy konserwantów, dzięki czemu zachowuje swój autentyczny smak.
Orzechy i migdały – idealne do świątecznych wypieków
Nieodłącznym elementem bożonarodzeniowych przepisów są orzechy włoskie, laskowe oraz migdały. BackMit oferuje je w wygodnej, tartej formie, co eliminuje konieczność żmudnego mielenia. Tarte orzechy i migdały to idealna baza do farszów, kremów i ciast, które zachwycą swoim smakiem zarówno domowników, jak i gości.
Praktyczność i świeżość na dłużej
Produkty BackMit wyróżniają się również praktycznym opakowaniem, które skutecznie chroni zawartość przed światłem i zapewnia długotrwałą świeżość. Dzięki temu nadwyżki składników można wykorzystać także po świętach – do porannych owsianek, deserów czy innych wypieków. Z produktami BackMit przygotowanie świątecznych potraw staje się prostsze i przyjemniejsze. Wybierz naturalne składniki i ciesz się smakiem pełnym tradycji!
Ceny:
BACKMIT MAK MIELONY:
Dostępna gramatura: 200 g, 500 g, 1 kg
Sugerowana cena detaliczna 200 g: 8,79 zł, 500g: 20,99 zł, 1kg: 40,29 zł
BACKMIT TARTE ORZECHY WŁOSKIE:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 14,89 zł
BACKMIT TARTE ORZECHY LASKOWE:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 14,89 zł
BACKMIT TARTE MIGDAŁY:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 13,59 zł
Grześki i Jeżyki zapraszają na świąteczną podróż linią 180!
Boże Narodzenie w stylu „fine dining”
Świąteczne jedzenie bez marnowania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Farmacja
Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi
Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.