Komunikaty PR

Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit

2024-12-18  |  16:00
Biuro prasowe

Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu. Aby przygotowywania przebiegały sprawnie warto zawczasu zakupić produkty ułatwiające i przyspieszające prace w kuchni. Skład bakalii tartych i mielonych z linii BackMit jest w 100% z naturalny i pozbawiony konserwantów i sztucznych dodatków. Można ich użyć zaraz po wyjęciu z opakowania, unikając długotrwałej obróbki.

Mak idealny: mielony i 100% naturalny

 

Boże Narodzenie to czas testowania nowych przepisów, tak, aby klasycznych dań posmakować w nowej odsłonie. Kluczem do wyjątkowego smaku kutii, makowca czy makiełków jest oczywiście dobrej jakości mak. Kiedyś jego przygotowanie wymagało namaczania i mielenia, co zajmowało wiele czasu. Dziś, dzięki mielonemu makowi od BackMit, ulubione przysmaki można przygotować szybko i bez wysiłku. Wystarczy zalać go gorącą wodą lub mlekiem, by był gotowy do użycia. Produkt jest w 100% naturalny – bez cukru, sztucznych dodatków czy konserwantów, dzięki czemu zachowuje swój autentyczny smak.

 

Orzechy i migdały – idealne do świątecznych wypieków

 

Nieodłącznym elementem bożonarodzeniowych przepisów są orzechy włoskie, laskowe oraz migdały. BackMit oferuje je w wygodnej, tartej formie, co eliminuje konieczność żmudnego mielenia. Tarte orzechy i migdały to idealna baza do farszów, kremów i ciast, które zachwycą swoim smakiem zarówno domowników, jak i gości.

 

Praktyczność i świeżość na dłużej

 

Produkty BackMit wyróżniają się również praktycznym opakowaniem, które skutecznie chroni zawartość przed światłem i zapewnia długotrwałą świeżość. Dzięki temu nadwyżki składników można wykorzystać także po świętach – do porannych owsianek, deserów czy innych wypieków. Z produktami BackMit przygotowanie świątecznych potraw staje się prostsze i przyjemniejsze. Wybierz naturalne składniki i ciesz się smakiem pełnym tradycji!

 

Ceny:

 

BACKMIT MAK MIELONY:
Dostępna gramatura: 200 g, 500 g, 1 kg
Sugerowana cena detaliczna 200 g: 8,79 zł, 500g: 20,99 zł, 1kg: 40,29 zł

 

BACKMIT TARTE ORZECHY WŁOSKIE:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 14,89 zł

 

BACKMIT TARTE ORZECHY LASKOWE:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 14,89 zł

 

BACKMIT TARTE MIGDAŁY:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 13,59 zł

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grześki i Jeżyki zapraszają na świąteczną podróż linią 180! Biuro prasowe
2024-12-19 | 12:20

Grześki i Jeżyki zapraszają na świąteczną podróż linią 180!

16 grudnia w Warszawie wystartowała wyjątkowa inicjatywa, dzięki której pasażerowie linii autobusowej nr 180 mogą przenieść się do świata pełnego świątecznej magii oraz
Żywienie Boże Narodzenie w stylu „fine dining”
2024-12-19 | 11:15

Boże Narodzenie w stylu „fine dining”

Akademia Qulinarna Sokołów już od wielu lat dostarcza kulinarnych inspiracji i wspiera tych, którzy cenią znakomity smak i chcą rozwijać swoje umiejętności w zakresie
Żywienie Świąteczne jedzenie bez marnowania
2024-12-19 | 01:00

Świąteczne jedzenie bez marnowania

Boże Narodzenie to czas radości, tradycji i wspólnego biesiadowania. Przygotowujemy różnorodne dania, by zadowolić bliskich, lecz często zostajemy z nadmiarem jedzenia. WSP

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Farmacja

Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi

Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.