Komunikaty PR

Świeże ryby prosto z portu do twojego domu

2021-06-14  |  11:20
Biuro prasowe
Kontakt
Anna Szatybełko
Agencja kreatywna Od kuchni

Chodakowska 12
03-826 Warszawa
anna.szatybelko|odkuchni.co| |anna.szatybelko|odkuchni.co
665113144
www.odkuchni.co
Do pobrania Zdjęcie ( 5.11 MB )

                                              Świeże ryby prosto z portu do twojego domu

Z pewnością znasz diety pudełkowe dostarczane każdego ranka pod drzwi zamawiającego. Coraz popularniejsze są również skrzynki ze świeżymi warzywami prosto od rolników, które o świcie cieszą oko kolorami i smakami. Czy wiesz, że teraz bez wychodzenia z domu możesz mieć również świeże ryby i owoce morza? Portside oferuje ekspresowe dostawy z portów rybackich wprost pod twoje drzwi. W duchu filozofii zero waste, połowy odbywają się dopiero po złożeniu zamówienia.

 

Ryby to źródło cennych wartości odżywczych. Zawierają witaminy A, D, E oraz witaminy z grupy B. Poza tym, ich spożywanie dostarcza organizmowi składników mineralnych takich jak fosfor, potas, magnez czy żelazo. Plusów jest wiele, podobnie jak możliwości w jaki sposób możemy mieć dostęp do świeżych ryb. Ci, którym nie po drodze jest z gotowaniem, mogą wybrać ulubioną restaurację, w której renomowani szefowie kuchni przygotują wspaniałe przepisy z rybą w roli głównej. Z kolei dla osób, które lubią samodzielnie eksperymentować w kuchni i dokładnie chcą wiedzieć - co jedzą, jest ciekawe rozwiązanie. Na terenie całej Polski możliwa jest dostawa świeżych ryb i owoców morza prosto z portu do domu. Portside.pl to miejsce w sieci, w którym można zaopatrzyć się w różnego rodzaju przetwory, garmaż rybny, przyprawy, oliwy, czy kawior. Jednak przede wszystkim to miejsce, gdzie można zamówić świeże ryby i owoce morza ze wszystkich stron świata, które gwarantują pełnię smaku i doskonałe wartości odżywcze.

 

W asortymencie Portside znajdują się ryby słodko i słonowodne przywożone regularnie prosto z europejskich portów, takie jak łosoś Label Rouge, łosoś norweski, tuńczyk Yellowfin, dziki turbot, dorada royal, labraks (okoń morski), pstrąg tęczowy lub sandacz. Dostępne są również najwyższej jakości, świeże owoce morza: krewetki argentyńskie, czerwone oraz królewskie, mule włoskie, gotowana ośmiornica, ostrygi Fine de Claire, a także Fritto Misto, czyli mieszanka surowych krewetek i niewielkich kalmarów do przygotowania w tempurze. W duchu filozofii zero waste, połowy odbywają się dopiero po preorderach, czyli po złożeniu zamówienia przez klienta. Dzięki temu, że łowione jest to, co jest już zamówione -  zyskujemy skrócenie procesu logistycznego, gwarancję świeżego produktu i żadne jedzenie nie marnuje się w portach w oczekiwaniu na zamówienie przez klienta.

Produkty pakowane są próżniowo, dzięki temu zachowują świeżość, bez emitowania zapachów i wyciekania. Przesyłka jest dostarczana w bezpiecznym pojemniku termicznym z wkładami chłodzącymi na terenie całej Polski. Tak dostarczone produkty można od razu przygotować i cieszyć się smakiem świeżych ryb i owoców morza w swoim domu. Dodatkowo Portside dba również o łatwe i szybkie przepisy, które przygotowuje, zapraszając do współpracy kucharzy (w tym m.in. Miłosza Srokę - Szefa Kuchni Port Royal) i blogerów (Sandrę Kotowicz i Piotra Brusia-Klepackiego).

O Portside

Portside.pl to miejsce, które zrodziło się z pasji i miłości do zdrowego i pysznego jedzenia. To miejsce, gdzie sympatia do ryb i owoców morza widoczna jest w każdym kęsie. To miejsce, gdzie głównym założeniem jest świeżość oraz gdzie jakość mówi sama za siebie. Wykreowali je pasjonaci zdrowego stylu życia, przyjaciele, wizjonerzy, którzy postanowili podzielić się swoją filozofią życia ze światem. Filozofią miłości i pasji do dobrego produktu, do prostego, a zarazem wykwintnego dania, które można stworzyć samodzielnie we własnej kuchni, nie będąc przy tym profesjonalnym kucharzem. Wszystko dlatego, że bazą każdego dobrego dania jest wyjątkowej jakości produkt, którym marka chce dzielić się z ludźmi. Fundamentem marki jest właśnie doświadczenie i wiedza.

Jeden z założycieli od 4 lat prowadzi jedną z najlepszych restauracji z rybami i owocami morza w Polsce, którą kochają wielbiciele morskich przysmaków, a fanów tego miejsca znajdziemy w najdalszych zakątkach świata. Drugi zaś, od 8 lat dostarcza przysmaki ze wszystkich mórz i oceanów do najlepszych restauracji w Polsce. Trzeci buduje spółki technologiczne w szczególności w branży FoodTech. O swoich podróżach  i przygodach związanych z poszukiwaniem najlepszych rarytasów mogliby napisać niejedną książkę, a ich wiedza na temat rynku, produktu i źródeł połowu pozwala na zdobycie zaufania koneserów najlepszych smaków.  

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Agencja kreatywna Od kuchni
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Mika Urbaniak: Cały czas tworzę i mam w szufladzie dużo utworów. Teraz kończę moją nową płytę i mam nadzieję, że znowu sporo się będzie wokół mnie działo

Artystka pracuje właśnie nad nową płytą, która ma się ukazać jesienią. Będzie to piąty album w jej karierze i powrót po sześciu latach przerwy. Zwiastunem tego wydawnictwa jest singiel „Co masz na myśli?”. Mika Urbaniak zaznacza, że nowe kompozycje odzwierciedlają jej przemyślenia na temat miłości, siły, nadziei i odnajdywania siebie, a także pułapek przemysłu muzycznego, w którym – jej zdaniem, kobiety radzą sobie coraz lepiej i są bardziej pewne siebie. Jeśli natomiast chodzi o warstwę muzyczną tego krążka, to oprócz powrotu do hip-hopowych korzeni, będzie także można usłyszeć wpływy funku i popu.

Infrastruktura

Wzrost wynagrodzeń ekip budowlanych najmocniej wpływa na koszty budowy domu. Zainteresowanie inwestorów mimo to nieznacznie wzrasta

Budowa metra kwadratowego domu w Polsce kosztuje od 5,55 do 6 tys. zł w zależności od województwa – wynika z najnowszych analiz firmy Sekocenbud. Najdrożej jest w Warszawie, gdzie cena za metr kwadratowy domu przekroczyła już 6,2 tys. zł. Na przyrosty kosztów budowy domu wpływają zarówno drożejące materiały budowlane, jak i wyższe wynagrodzenia pracowników. Inwestorzy nie rezygnują jednak z budowy domów jednorodzinnych, co ma związek m.in. z wciąż wysokimi cenami mieszkań czy też obniżką stóp procentowych.

Farmacja

Endometrioza przez lata pozostawała lekceważonym problemem. Mimo że cierpi na nią 14 mln kobiet w Europie

Coraz więcej państw UE kompleksowo zaczyna się zajmować problemem endometriozy. W tej grupie państw jest także Polska, która od lipca wprowadziła nowy model bezpłatnej diagnostyki i opieki dla pacjentek z tą chorobą oznaczającą dla nich życie z chronicznym bólem. Podczas ubiegłotygodniowej debaty w Parlamencie Europejskim europosłowie wezwali Komisję Europejską do większej inicjatywy na forum unijnym: opracowania strategii walki z endometriozą i skierowania większych środków na badania nad tą chorobą.