Szukasz pomysłu na zdrowy piknik? Te produkty od Sante to idealny wybór
Pikniki na świeżym powietrzu cieszą się niezwykłą popularnością, szczególnie w okresie wakacyjnym. Pobliski park czy oddalona od miasta łąka to idealne miejsca na relaks w gronie najbliższych. Na tego typu wypady warto zabrać zdrowe przekąski. Pełnowartościowe przegryzki, które dodadzą energii oferuje Sante. Dzięki wygodnym opakowaniom świetnie nadają się na piknik oraz każdy inny wyjazd.
Chrupiące kanapki. Na zdrowie!
Chrupiące kanapki z ulubionym smarowidłem to must-have piknikowego koszyka. Warto wybrać lekkostrawne pieczywo, np. pieczywo chrupkie Sante z dodatkiem oliwek, wypiekane w tradycyjny sposób na żeliwnych płytach. Jedna kromka zawiera tylko 19 kcal, czyli aż 4 razy mniej niż 1 kromka zwykłego pieczywa. Pieczywo chrupkie od Sante nie zawiera konserwantów ani ulepszaczy smaku. Kromkę można posmarować zdrowymi pastami roślinnymi. Pasty Lovege są odpowiednie dla wegan oraz wegetarian i nie zawierają sztucznych dodatków. Wyróżniają się intensywnym smakiem i wysoką zawartością kwasu foliowego. Świetnie rozprowadzają się na pieczywie. Są dostępne w kilku wariantach, np. Lovege pasta ze słonecznika, Lovege hummus z pomidorami, Lovege hummus z papryką. Pasty Lovege to również świetny pomysł na smakowity dip do warzyw.
Pieczywo chrupkie oliwkowe Sante – 4,99 zł/ 150 g
Hummus z suszonymi pomidorami w słoiku Lovege – 6,29 zł/ 180 g
Hummus z papryką na ostro Lovege – 3,75 zł/ 115 g
Pasta ze słonecznika z pomidorami w słoiku Lovege – 4,90 zł/ 175 g
Kokosowa nowość w słodkim wydaniu
Kromkę chrupkiego pieczywa można również posmarować czymś nieco słodszym. Masło orzechowe Go On Protein z nutą kokosa to nowość w asortymencie Sante. Ten bezcukrowy krem o krótkim składzie świetnie nadaje się nie tylko do pieczywa, ale też shake’ów czy naleśników. Zawiera aż 28% pełnowartościowego białka, dlatego poleca się go sportowcom oraz osobom ceniącym zdrowe odżywianie.
Masło orzechowe Go On Protein kokosowe – 11,49 zł/350 g
Orzeźwiający koktajl z granolą i orzechami
Każdy posiłek na świeżym powietrzu smakuje wyjątkowo. Na piknikowy koc warto zabrać naturalny, orzeźwiający koktajl przygotowany na bazie roślinnego napoju owsiano-migdałowego od Sante, który jest odpowiedni dla wegan i wegetarian. Napój nie zawiera cukru i laktozy. Dzięki kremowej konsystencji idealnie sprawdza się w kuchni jako składnik pysznych koktajli. Do roślinnego shake’a można dodać BIO granolę z owocami od Sante, która jest źródłem m.in. magnezu, żelaza, witaminy E i błonnika. Taki mix to gwarancja pełnowartościowego i pysznego posiłku, który można uzupełnić Mieszanką studencką Sante, która zawiera bogate w składniki odżywcze orzechy oraz rodzynki.
Organic Sante napój owsiano-migdałowy – 9,89 zł/1 l
Granola Sante Organic z owocami – 7,99 zł/ 300 g
Mieszanka studencka Sante – 2,49 zł/ 40 g
Fit słodkości
Wybierając smakołyki, które spożyjemy podczas pikniku, warto zwrócić uwagę na skład oraz wartości odżywcze danego produktu. Batony Crunchy od Sante to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych słodyczy – niezawodne źródło węglowodanów złożonych oraz wartościowego błonnika. Chrupiące batony Crunchy są dostępne w różnych smakach, m.in. bananowe, śliwkowe czy orzechowe. Fani aktywnego stylu życia powinni wypróbować batony z serii Go On wzbogacone w cenne witaminy. W ofercie dostępnych jest wiele opcji smakowych: od energetycznych z kokosem po proteinowe 20% z żurawiną. Bardziej wymagającym miłośnikom poleca się batony Go On Nutrition, zawierające aż 33% białka, które jest potrzebne do utrzymania masy mięśniowej oraz 7 witamin ważnych dla osób aktywnych fizycznie. Batony proteinowe można zabrać np. na intensywną wycieczkę rowerową. Zawarty w nich magnez zmniejsza uczucie zmęczenia.
Baton Crunchy Sante – ok. 1,40 zł/ 35 g
Baton Go On – ok. 3 zł/ 50 g
Baton proteinowy Go On Nutrition – 3,99 zł/ 50 g
Produkty Sante są dostępne w dużych sieciach handlowych, dobrych supermarketach oraz sklepie internetowym.
Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie
Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie
Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.