Komunikaty PR

Tradycyjnie bakaliowa Wielkanoc

2021-03-25  |  09:00
Biuro prasowe
Kontakt
Anna Szeflińska
Fly pr

Pl. Solny 15
50-062 Wrocław
anna.szeflinska|flypr.pl| |anna.szeflinska|flypr.pl
784 428 106
budflypr.newslink.pl/, flypr.newslink.pl/

KRÓL WIELKANOCNYCH PRZEPISÓW: MAK

Mak to jeden z głównych składników świątecznych ciast. Przepisów z jego wykorzystaniem jest bardzo dużo – począwszy od makowców na drożdżowym lub kruchym cieście, przez rozmaite odmiany seromaków, aż po babki i drożdżowe bułeczki. Ilość maku w wypiekach jest kwestią indywidualnego gustu – dodatek ten może dominować lub być tylko delikatnym akcentem.

MAK MIELONY BackMit po zalaniu gorącym mlekiem jest od razu gotowy do użycia, co ułatwia szybkie, samodzielne przygotowanie masy makowej do wypieków. Wystarczy dodać miód, rodzynki i orzechy, by cieszyć się smakiem domowych ciast. Co ważne, produkt jest całkowicie naturalny – nie zawiera cukru, aromatów ani wody, które często występują w gotowych masach makowych.
 

ŚWIĘTA NA CHRUPKO: ORZECHY I MIGDAŁY

Trudno wyobrazić sobie święta bez orzechów. Mogą występować one zarówno w roli chrupiącego dodatku do ciast i wielkanocnych deserów, jak i stanowić zdrową przekąskę między posiłkami lub w trakcie rodzinnych, świątecznych spacerów. W ofercie marki KRESTO znaleźć można wiele rodzajów orzechów: laskowe, włoskie, nerkowce, pekan, brazylijskie, makadamia i pinii. MIGDAŁY KRESTO dostępne są w kilku postaciach: jako całe nasiona migdałowca (tradycyjne lub blanszowane) oraz w formie płatków lub słupków. W tym roku oferta KRESTO powiększyła się o linię KRESTO SELECT – starannie wyselekcjonowane bakalie nie tylko wyśmienicie smakują, ale również sprawdzają się w roli idealnej ozdoby świątecznych wypieków.
 

ILE POMYSŁÓW, TYLE BAKALII

Wisienką na torcie bakaliowych wypieków są wysokiej jakości dodatki. Soczystą, kandyzowaną skórkę pomarańczy, finezyjny mix cytrusowych skórek czy kandyzowane czereśnie znajdziemy w ofercie GoldPack.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Fly pr
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Konsumenci doceniają działania firm na rzecz środowiska i społeczeństwa. Dla przedsiębiorstw to szansa na rozwój

Zrównoważony rozwój staje się coraz ważniejszym elementem strategii biznesowych firm. Podmioty wdrażające długofalową strategię ESG mogą liczyć na korzyści finansowe, większe zainteresowanie inwestorów oraz poprawę klimatu i społecznej akceptacji. Spółki i przedsiębiorcy, którzy realizują inwestycje zgodnie z najwyższymi standardami środowiskowymi i społecznymi otrzymali Diamenty Zrównoważonej Gospodarki podczas konferencji Sustainable Economy Summit.

Edukacja

Poziom kompetencji cyfrowych Polaków na bardzo niskim poziomie. Spowalnia to cyfryzację gospodarki i firm

Na tle mieszkańców innych państw UE poziom kompetencji cyfrowych Polaków utrzymuje się na bardzo niskim poziomie – wynika z ostatnich danych Eurostat. Niecała połowa deklaruje posiadanie przynajmniej podstawowych umiejętności cyfrowych, a 20 proc. – więcej niż podstawowe. Staje to na drodze do cyfryzacji gospodarki i zwiększenia produktywności przedsiębiorstw.