Komunikaty PR

Truskawkowo-migdałowe orzeźwienie

2020-06-24  |  13:00
Biuro prasowe

Przygotowując koktajl często sięgamy po mleko, jogurt czy lód. Warto pamiętać, że w tej roli doskonale sprawdzają się też napoje roślinne. To świetne rozwiązanie dla osób, które nie spożywają nabiału, ale też dla wszystkich, którzy poszukują pomysłów na urozmaicenie codziennej diety. Napoje roślinne znakomicie łączą się z owocami, tworząc pełną smaku i aromatu kompozycję.

Jednym z najpopularniejszych składników koktajli są oczywiście truskawki – soczyste, słodko orzeźwiające i kusząco czerwone. Prawdziwa kwintesencja lata! Sante proponuje, by połączyć je z mango i kiwi, dzięki czemu koktajl stanie się wyjątkowo pyszny, a owocowe, kolorowe warstwy nadadzą mu efektowny wygląd. Nieodzownym składnikiem, który wzbogaci smak koktajlu oraz nada mu przyjemną konsystencję, jest napój migdałowy Sante Organic. To produkt w 100% pochodzenia roślinnego, wyprodukowany z najwyższej jakości ekologicznych migdałów. Napój posiada certyfikat BIO i ma krótką listę składników – bez cukru dodanego.

A oto prosty patent, jak wzbogacić koktajl o jeszcze więcej wartościowych składników. Można dodać do niego inne produkty z asortymentu Sante: Siemię lniane, Nasiona chia czy Otręby owsiane.

Koktajl truskawkowy z mango i kiwi

na bazie napoju migdałowego Sante Organic

4 porcje

Czas przygotowania – 15 minut

Składniki:

Sante Organic napój migdałowy bez dodatku cukru 450 ml

Truskawki świeże lub mrożone 400 g

Mango 300 g

Kiwi 300 g

Miód lub ksylitol (opcjonalnie) - do smaku

Płatki migdałów i listki mięty - do dekoracji

Przygotowanie

  1. Truskawki miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy do 4 schłodzonych szklanek, do 1/3 wysokości.
  2. Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy miąższ ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek przykrywając warstwę koktajlu truskawkowego. Nie mieszamy.
  3. Kiwi obieramy i miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego Sante. Dosładzamy do smaku, jeśli to konieczne. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek, tworząc trzecią warstwę koktajlu.
  4. Dekorujemy płatkami migdałów i listkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody Biuro prasowe
2025-02-17 | 13:20

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody

Pierwotna czystość oznacza brak jakichkolwiek zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych już w źródle. To główna cecha naturalnych wód mineralnych
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Ekonomiczna dostępność alkoholu rośnie. To zwiększa jego konsumpcję i prowadzi do uzależnień

Spożycie alkoholu w Polsce systematycznie wzrasta, co pociąga za sobą dziesiątki tysięcy przedwczesnych zgonów i koszty społeczno-ekonomiczne liczone w miliardach złotych rocznie. – W Polsce alkohol tanieje w stosunku do naszych zarobków, jego cena nie nadąża za wzrostem gospodarczym. A im wyższa dostępność ekonomiczna, tym wyższa konsumpcja. Alkohol jest według mnie absurdalnie tani – mówi dr hab. n. med. Łukasz Balwicki, krajowy konsultant ds. zdrowia publicznego. Jak ocenia, konieczna jest kompleksowa zmiana polityki podatkowej, dzięki której alkohol stałby się mniej dostępną ekonomicznie używką.

Transport

Co trzeci wypadek na kolei powoduje kierowca samochodu. Wciąż za mało skrzyżowań bezkolizyjnych

Ze statystyk Urzędu Transportu Kolejowego wynika, że w systemie kolejowym w Polsce co trzeci wypadek powodują kierowcy samochodów. Zdaniem eksperta najsłabszymi punktami w bezpieczeństwie na kolei są miejsca, w których tory przecinają się z drogami. Kierowcy zapominają, że droga hamowania pociągu jest bardzo długa, a samochód w starciu z lokomotywą jest bez szans.