UDANY PRZEPIS NA WIELKANOC OD KRESTO
Nie ma świąt bez wypieków, a wypieków bez bakalii. Jaki jest sekret smaku mazurków, makowców, bab i serników? Nie tylko receptura przekazywana z pokolenia na pokolenie, ale także wysokiej jakości składniki, które można odnaleźć w szerokiej ofercie suszonych owoców i orzechów KRESTO.
Słodkie wypieki są ukoronowaniem każdej uczty, zwłaszcza tej świątecznej. To właśnie im poświęca się najwięcej czasu, przykładając szczególną wagę nie tylko do ich smaku, ale i wyglądu. Pieczenie to prawdziwa sztuka, a przepisy z każdym pokoleniem wzbogacają się w nowe składniki, które sprawiają, że przygotowane przez nas ciasta smakują równie pysznie jak te przyrządzane przez nasze babcie i mamy, ale trochę lub zupełnie inaczej. Choć zwolenników tradycyjnego pichcenia jest tylu, ilu kurczowo trzymających się tradycyjnych receptur, jedno jest pewne – podstawą udanego dania są składniki, co do których ma się pewność, że są w pełni naturalne i pełne wartości odżywczych.
Pyszne bakalie nie tylko od święta
Co charakteryzuje bakalie KRESTO? Oczywiście nie tylko charakterystyczne żółto-zielone opakowanie, które kojarzy się ze słodko-chrupkim podjadaniem, ale głównie niezmienna od lat gwarancja jakości. Orzechy i migdały– w całości, płatkach lub słupkach – idealnie odnajdą się w keksie, podobnie jak rodzynki, suszone morele, daktyle czy śliwki. Do udekorowania mazurków warto wybrać migdały blanszowane, dzięki którym stworzymy fantazyjne wzory na wierzchu gotowych deserów. Oczywiście wiadomo, że także w wypiekach najbardziej liczy się wnętrze, dlatego trudno wyobrazić sobie makowca bez najważniejszego składnika, czyli maku, idealnego również do strucli i babeczek. Choć sernik sam w sobie jest tak doskonały, że nie wymaga prawie żadnych dodatków, wybornie smakuje z rodzynkami.
Produkty marki z tradycyjnej żółto-zielonej linii KRESTO dostępne są w nowych atrakcyjnych opakowaniach. Poza odświeżeniem szaty graficznej na każdym produkcie można odnaleźć kod QR odwołujący do opisów, wartości odżywcze w przeliczeniu na porcję, które pomogą w planowaniu racjonalnej diety, oraz informację o segregacji opakowania po spożyciu.
Migdały marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,89 zł; 200g – 15,19 zł; 500g – 35,89 zł/szt.
Migdały Słupki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 8,59 zł/szt.
Migdały Płatki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 150g,
Sugerowane ceny detaliczne: 100 g - 8,59 zł, 150g – 12,35 zł szt.
Migdały Blanszowane marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 8,59 zł szt.
Orzechy włoskie marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,90 zł; 200g – 15,19 zł; 500g - 38,99 zł/szt.
Orzechy laskowe marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,90 zł; 200g – 15,19 zł; 500g – 35,69 zł/szt.
Mak marki KRESTO
Dostępne gramatury: 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 200g – 6,49 zł; 500g – 15,72 zł
Rodzynki marki KRESTO
Dostępna gramatura: 100g, 200g, 500g
Sugerowana ceny detaliczne: 100g – 2,85 zł, 200g – 5,19 zł, 500g – 12,47 zł/szt.
Morele suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,90 zł, 200g – 15,19 zł
Śliwki suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 5,70 zł, 200g – 11,19 zł, 500g – 25,99 zł
Egzotycznie orzeźwiająca nowość!
Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!
Zioła mają … smak!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Uroda
M. Klajda (Miss Polonia 2024): Medycyna estetyczna to forma leczenia kompleksów. Każdy powinien sam zadecydować o ingerencji w swój wygląd
Choć medycyna estetyczna jest branżą bardzo atrakcyjną i perspektywiczną, to jednak taka ścieżka kariery nie była dla Miss Polski 2024 idealnym rozwiązaniem. Nie zdecydowała się rozwijać w tym właśnie kierunku, ale śledzi rozwój tej dziedziny. Maja Klajda nie krytykuje, ani też nie chwali tych, którzy decydują się na poszczególne zabiegi. Jej zdaniem, to indywidualna sprawa, zachęca jednak do podejmowania mądrych decyzji.
Konsument
Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie
Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.
Ochrona środowiska
Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat
Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.