Komunikaty PR

UDANY PRZEPIS NA WIELKANOC OD KRESTO

2024-03-26  |  13:20
Biuro prasowe

Nie ma świąt bez wypieków, a wypieków bez bakalii. Jaki jest sekret smaku mazurków, makowców, bab i serników? Nie tylko receptura przekazywana z pokolenia na pokolenie, ale także wysokiej jakości składniki, które można odnaleźć w szerokiej ofercie suszonych owoców i orzechów KRESTO.

Słodkie wypieki są ukoronowaniem każdej uczty, zwłaszcza tej świątecznej. To właśnie im poświęca się najwięcej czasu, przykładając szczególną wagę nie tylko do ich smaku, ale i wyglądu. Pieczenie to prawdziwa sztuka, a przepisy z każdym pokoleniem wzbogacają się w nowe składniki, które sprawiają, że przygotowane przez nas ciasta smakują równie pysznie jak te przyrządzane przez nasze babcie i mamy, ale trochę lub zupełnie inaczej. Choć zwolenników tradycyjnego pichcenia jest tylu, ilu kurczowo trzymających się tradycyjnych receptur, jedno jest pewne – podstawą udanego dania są składniki, co do których ma się pewność, że są w pełni naturalne i pełne wartości odżywczych.

Pyszne bakalie nie tylko od święta

Co charakteryzuje bakalie KRESTO? Oczywiście nie tylko charakterystyczne żółto-zielone opakowanie, które kojarzy się ze słodko-chrupkim podjadaniem, ale głównie niezmienna od lat gwarancja jakości. Orzechy i migdały– w całości, płatkach lub słupkach – idealnie odnajdą się w keksie, podobnie jak rodzynki, suszone morele, daktyle czy śliwki. Do udekorowania mazurków warto wybrać migdały blanszowane, dzięki którym stworzymy fantazyjne wzory na wierzchu gotowych deserów. Oczywiście wiadomo, że także w wypiekach najbardziej liczy się wnętrze, dlatego trudno wyobrazić sobie makowca bez najważniejszego składnika, czyli maku, idealnego również do strucli i babeczek. Choć sernik sam w sobie jest tak doskonały, że nie wymaga prawie żadnych dodatków, wybornie smakuje z rodzynkami.

Produkty marki z tradycyjnej żółto-zielonej linii KRESTO dostępne są w nowych atrakcyjnych opakowaniach. Poza odświeżeniem szaty graficznej na każdym produkcie można odnaleźć kod QR odwołujący do opisów, wartości odżywcze w przeliczeniu na porcję, które pomogą w planowaniu racjonalnej diety, oraz informację o segregacji opakowania po spożyciu.

Migdały marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,89 zł; 200g – 15,19 zł; 500g – 35,89 zł/szt.

Migdały Słupki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 8,59 zł/szt.

Migdały Płatki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 150g,
Sugerowane ceny detaliczne: 100 g - 8,59 zł, 150g – 12,35 zł szt.

Migdały Blanszowane marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 8,59 zł szt.

Orzechy włoskie marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,90 zł; 200g – 15,19 zł; 500g - 38,99 zł/szt.

Orzechy laskowe marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,90 zł; 200g – 15,19 zł; 500g – 35,69 zł/szt.

Mak marki KRESTO
Dostępne gramatury: 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 200g – 6,49 zł; 500g – 15,72 zł

Rodzynki marki KRESTO
Dostępna gramatura: 100g, 200g, 500g
Sugerowana ceny detaliczne: 100g – 2,85 zł, 200g – 5,19 zł, 500g – 12,47 zł/szt.

Morele suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,90 zł, 200g – 15,19 zł


Śliwki suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 5,70 zł, 200g – 11,19 zł, 500g – 25,99 zł

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Media

Przygotowania do Polsat Hit Festiwal trwają cały rok. To olbrzymie przedsięwzięcie logistyczne

Już dziś wieczorem w Operze Leśnej w Sopocie startuje Polsat Hit Festiwal. Maciej Rock, jeden z prowadzących to wydarzenie, podkreśla, że w przygotowanie takiego projektu angażują się setki osób, którym powierzone są określone zadania. By w stu procentach zrealizować założony scenariusz, trzeba włożyć wiele wysiłku, bo przy tak prestiżowej imprezie nie ma miejsca na przypadek. Prezenter nie urywa, że mimo wieloletniego doświadczenia zawodowego, przed wyjściem na scenę towarzyszy mu stres.

Polityka

Kampania prezydencka na ostatniej prostej. Temat ochrony zdrowia na drugim planie

Zdaniem przedstawicieli Naczelnej Izby Lekarskiej temat ochrony zdrowia w kampanii prezydenckiej, prowadzonej przed I turą wyborów, zszedł na dalszy plan. Kandydaci na najwyższy urząd w Polsce nie podawali – poza tematem składki zdrowotnej – w tym obszarze konkretów, a skupili się na kampanijnych ogólnikach i zapewnieniach. Zabrakło poruszenia wielu ważnych kwestii dotyczących m.in. przyszłości zawodów medycznych, kształcenia lekarzy, walki z agresją wobec medyków czy pomysłów na skrócenie kolejek do specjalistów i poprawy finansowania.