Komunikaty PR

Veganuary – styczeń pod znakiem diety roślinnej z GARDEN GOURMET

2024-01-16  |  12:00
Biuro prasowe

Marka GARDEN GOURMET zachęca do udziału w Veggie Challenge – 30-dniowym wyzwaniu, podczas którego uczestnicy poznają zalety diety roślinnej i pomysły na smaczne potrawy. Dzięki przepisom GARDEN GOURMET i poradom ekspertów ProVeg każdy może w łatwy sposób wzbogacić swój jadłospis o nowe dania bezmięsne.

Veganuary, czyli miesiąc popularyzacji diety bezmięsnej, to doskonała okazja, by przekonać się do kuchni roślinnej lub poznać kolejne przepisy na pyszne potrawy. Idea cieszy się zainteresowaniem na całym świecie, a liczba miłośników dań wege rośnie. Podobnie jak w zeszłym roku, marka GARDEN GOURMET jest partnerem Veggie Challenge, czyli inicjatywy organizowanej przez ProVeg – organizacji podnoszącej świadomość żywieniową.

Osoby, które biorą udział w Veggie Challenge mają możliwość podjąć kulinarne wyzwania ze wsparciem ekspertów. Każdy uczestnik codziennie otrzymuje inspirujące przepisy na bezmięsne potrawy i dawkę wiedzy na temat roślinnego stylu życia. Wśród materiałów znajduje się także e-book stworzony przez markę GARDEN GOURMET, w którym można znaleźć informacje dotyczące diety roślinnej oraz przepisy na dania stworzone z wykorzystaniem produktów GARDEN GOURMET.

„Wprowadzenie większej liczby posiłków bezmięsnych, opartych głównie na roślinach, może w dłuższej perspektywie mieć wpływ na nasze samopoczucie. Dieta roślinna pomaga m.in. w dostarczeniu odpowiedniej ilości błonnika oraz może sprzyjać redukcji stężenia cholesterolu w organizmie, tym samym odgrywając znaczącą rolę w obniżaniu ryzyka wystąpienia schorzeń układu sercowo-naczyniowego. Veganuary i udział w Veggie Challenge to doskonała okazja, aby urozmaicić swój jadłospis, korzystając ze wsparcia ekspertów” – podkreśla Katarzyna Kałaska, Starszy Specjalista ds. Żywienia w Nestlé Polska.

Zaangażowanie GARDEN GOURMET w inicjatywę Veggie Challenge to jedno z wielu działań marki, które mają na celu przedstawić konsumentom produkty roślinne i ich zalety. Marka stale powiększa swoje portfolio, oferując alternatywy dla mięsnych potraw. W Polsce w ofercie GARDEN GOURMET znajdują się m.in.: Filet Wegański a’la Rybny, Wegański Kotlet Mielony, Wegański Falafel, Wegańskie Fileciki, Klopsiki Warzywne, Sensational Burger, Sensational Mielone, Nuggetsy Roślinne, Sznycel Roślinny, Klopsiki Roślinne, Burger Roślinny.

Więcej informacji (wraz z przepisami) można znaleźć na stronach:

https://www.gardengourmet.pl/

https://veggiechallenge.pl/garden-gourmet/.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.