Komunikaty PR

Vegeta z nagrodą konsumentów Złote Innowacje FMCG & Retail

2022-11-24  |  01:00
Biuro prasowe

Pod koniec października odbyła się finałowa gala konkursu konsumenckiego „Złote Innowacje FMCG & Retail 2022”. Po raz kolejny produkty marki Vegeta otrzymały prestiżowe nagrody i wyróżnienia. Fix Vegeta Natur Kurczak/Bakłażan w sosie włoskim z mozzarellą otrzymał tytuł Złotej Innowacji w grupie „Smak”, w kategorii: Przyprawy i Sosy.   

W tegorocznej edycji wydarzenia „Złote Innowacje FMCG & Retail 2022”, Fix Vegeta Natur Kurczak/Bakłażan w sosie włoskim z mozzarellą zdobył pierwsze miejsce i tytuł: Złota Innowacja 2022 roku w grupie „Smak”, w kategorii: Przyprawy i Sosy. Ten wyjątkowy fix Vegety zawiera w swoim składzie jedynie mieszankę suszonych warzyw, aromatycznych ziół oraz przypraw. Dzięki odpowiednio dobranym proporcjom, produkt świetnie sprawdza się do przygotowania łatwych dań wegetariańskich oraz mięsnych. Fix Vegeta Natur Kurczak/Bakłażan w sosie włoskim stanowi połączenie naturalnych składników bez glutaminianu sodu, sztucznych barwników oraz aromatów.

Dodatkowo marka została wyróżniona również za dwa produkty. Vegeta BIO 120g zdobyła uznanie w grupie „Skład”, w kategorii: Żywność - za swój uniwersalny charakter oraz połączenie suszonych warzyw pochodzących z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego, a z kolei Fix Vegeta Natur Zapiekanka Makaronowa z szynką / dynią i brokułami 40 g doceniono w grupie „Chwile z Produktem”, w kategorii: Przyjemne Gotowanie - za połączenie naturalnych składników w formie gotowej mieszanki fix, dzięki której można szybko i łatwo przygotować zapiekankę makaronową w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej.

Złote Innowacje FMCG & Retail" to cykliczny konkurs wyłaniający co roku produkty i usługi, które pojawiając się na rynku wyróżniły się wyjątkowym stopniem innowacyjności. O zwycięstwie decydują konsumenci, którzy w internetowym badaniu wybierają najbardziej nowatorskie rozwiązania w ramach 5 grup: SMAK, SKŁAD, OPAKOWANIE, ODPOWIEDŹ NA POTRZEBY i CHWILE Z PRODUKTEM w 32 kategoriach. Do tegorocznej edycji konkursu zgłoszono blisko 270 produktów. Organizatorem konkursu jest wydawnictwo Fischer Trading Group. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.