Komunikaty PR

W 2022 roku użytkownicy Bolt Food zamówili 38 tys. pizz hawajskich

2023-02-09  |  13:30
Biuro prasowe

Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy, Bolt Food podsumowuje jakie są zwyczaje użytkowników aplikacji w jedzeniu włoskiego specjału. Najpopularniejszym rodzajem pizzy w ubiegłym roku była margherita, natomiast absolutny miłośnik zamówił przez cały rok aż 464 sztuk pizzy. 

 

9 lutego obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy. Z tej okazji Bolt Food postanowił przyjrzeć się zwyczajom osób zamawiających jedzenie na dowóz przez superaplikację Bolt Food. Okazuje się, że użytkownicy Bolt Food są niezaprzeczalnymi fanami pizzy- w 2022 roku łącznie zamówili ponad milion sztuk włoskiego specjału. Solowym rekordzistą okazał się mieszkaniec Wrocławia, który w 2022 roku zamówił łącznie aż 464 sztuk pizzy. Jednak to mieszkańcy Warszawy łącznie zamawiają najwięcej pizz w Polsce- w 2022 było to blisko  630 tys. pizz!

 

- Pizza to posiłek uniwersalny, który można zjeść podczas romantycznej kolacji przy przy winie, podjeść na szybko w czasie lunchu lub przegryźć razem z dobrym filmem w piątkowy wieczór. Sprawdziliśmy również kiedy użytkownicy Bolt Food najchętniej wybierają ten włoski specjał. Okazuje się, że pizza to także dobry ratunek na niedzielną kolację- wtedy to właśnie odnotowujemy najwięcej zamówień- komentuje Michał Duszyński z Bolt Food w Polsce. 

 

Z ananasem czy bez? 

 

Pizza hawajska dzieli Polaków, jednak wśród użytkowników Bolt Food sprawa jest jasna: w 2022 roku pizza hawajska została zamówiona aż 38 tys. razy! Jednak miejsca na podium najchętniej zamawianych smaków trzymają pizza:


1. Margherita

2. Pepperoni

3. Capricciosa



 

***

Bolt to europejska super-aplikacja, której misją jest uczynienie mobilności miejskiej bardziej przystępną, bezpieczną i zrównoważoną.

 

Bolt ma 100 milionów klientek i klientów w 45 krajach w Europie i Afryce. Celem firmy jest przyspieszyć rezygnację z prywatnych aut na rzecz współdzielonej mobilności, oferując lepsze rozwiązania dla różnych potrzeb, w tym przewozy, car-sharing i wypożyczalnię hulajnóg oraz dostawę jedzenia i artykułów spożywczych.

 

Więcej informacji: www.bolt.eu 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.