W 2022 roku użytkownicy Bolt Food zamówili 38 tys. pizz hawajskich
Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy, Bolt Food podsumowuje jakie są zwyczaje użytkowników aplikacji w jedzeniu włoskiego specjału. Najpopularniejszym rodzajem pizzy w ubiegłym roku była margherita, natomiast absolutny miłośnik zamówił przez cały rok aż 464 sztuk pizzy.
9 lutego obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy. Z tej okazji Bolt Food postanowił przyjrzeć się zwyczajom osób zamawiających jedzenie na dowóz przez superaplikację Bolt Food. Okazuje się, że użytkownicy Bolt Food są niezaprzeczalnymi fanami pizzy- w 2022 roku łącznie zamówili ponad milion sztuk włoskiego specjału. Solowym rekordzistą okazał się mieszkaniec Wrocławia, który w 2022 roku zamówił łącznie aż 464 sztuk pizzy. Jednak to mieszkańcy Warszawy łącznie zamawiają najwięcej pizz w Polsce- w 2022 było to blisko 630 tys. pizz!
- Pizza to posiłek uniwersalny, który można zjeść podczas romantycznej kolacji przy przy winie, podjeść na szybko w czasie lunchu lub przegryźć razem z dobrym filmem w piątkowy wieczór. Sprawdziliśmy również kiedy użytkownicy Bolt Food najchętniej wybierają ten włoski specjał. Okazuje się, że pizza to także dobry ratunek na niedzielną kolację- wtedy to właśnie odnotowujemy najwięcej zamówień- komentuje Michał Duszyński z Bolt Food w Polsce.
Z ananasem czy bez?
Pizza hawajska dzieli Polaków, jednak wśród użytkowników Bolt Food sprawa jest jasna: w 2022 roku pizza hawajska została zamówiona aż 38 tys. razy! Jednak miejsca na podium najchętniej zamawianych smaków trzymają pizza:
1. Margherita
2. Pepperoni
3. Capricciosa
***
Bolt to europejska super-aplikacja, której misją jest uczynienie mobilności miejskiej bardziej przystępną, bezpieczną i zrównoważoną.
Bolt ma 100 milionów klientek i klientów w 45 krajach w Europie i Afryce. Celem firmy jest przyspieszyć rezygnację z prywatnych aut na rzecz współdzielonej mobilności, oferując lepsze rozwiązania dla różnych potrzeb, w tym przewozy, car-sharing i wypożyczalnię hulajnóg oraz dostawę jedzenia i artykułów spożywczych.
Więcej informacji: www.bolt.eu

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.