Komunikaty PR

W roli głównej… ORZECHY HELIO!

2022-08-28  |  18:25
Biuro prasowe

Co powiesz na sałatkę z pieczonym burakiem, mozzarellą i… orzechami? To połączenie to idealna kompozycja smaków. Wystarczy, że przygotujesz kilka składników: cytrynę, oliwę z oliwek, mozzarellę, liście rukoli, buraki,  sos i orzechy laskowe HELIO Natura.

Na początku upiecz buraka ( można użyć również już gotowych ugotowanych buraków), a po wystudzeniu pokrój go na małe kawałki. Orzechy upraż na patelni, podziel je na mniejsze części. Mozzarellę możesz podzielić na mniejsze kawałki. Połącz składniki z sosem stworzonym na bazie oliwy. Możesz dodać do niego kilka kropel wyciśniętej cytryny. Na talerzu ułóż liście rukoli i umieść na nich wymieszaną sałatkę. Posyp wszystko uprażonymi orzechami – nadadzą potrawie wyjątkowego smaku. Smacznego!

A może szukasz pomysłu, który sprawdzi się jako lunch w pracy? W tym wydaniu idealnie sprawdzi się sałatka z kiełkami i orzechami. Potrzebujesz mieszanki ulubionych kiełków (np. słonecznik, lucerna), pomidory, roszponkę, orzechy włoskie
i laskowe HELIO Natura, oliwę z oliwek i kilka sztuk świeżej rzodkiewki. Do tego przygotuj swój ulubiony, sałatkowy sos na bazie oliwy. Przepis na to danie jest bardzo prosty w przygotowaniu, a może stać się twoim lunchowym hitem. Orzechy upraż na patelni, warzywa pokrój w plastry. Następnie ostudzone już orzechy wymieszaj
z sosem i pozostałymi składnikami. Taki lunch z pewnością doda ci energii do dalszej pracy!

Orzechy HELIO Natura to idealny dodatek do różnych dań. Możesz przygotować z nimi pyszne śniadanie, deser, pełną aromatycznych smaków kolację. Pomysłów jest wiele! Zainspiruj się z HELIO i zostań kulinarnym pasjonatem w swojej własnej kuchni. Powodzenia!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie „Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War Biuro prasowe
2024-07-03 | 15:05

„Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War

Oranżada Hellena wystartowała z nową odsłoną kampanii #hellendż, realizowaną w tym roku pod hasłem „Chwalcie siebie!”. W ramach akcji, na Nowym Mieście w Warszawie, pojawił
Żywienie Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!
2024-07-03 | 15:00

Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!

Spotkanie z ulubionymi postaciami z kultowych animacji, światowej klasy pokazy oraz pięć niezwykłych krain – to tylko część atrakcji jakie czekają na zwycięzcę loterii „Mus
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.

Teatr

Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora

W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.