Komunikaty PR

W roli głównej… ORZECHY HELIO!

2022-08-28  |  18:25
Biuro prasowe

Co powiesz na sałatkę z pieczonym burakiem, mozzarellą i… orzechami? To połączenie to idealna kompozycja smaków. Wystarczy, że przygotujesz kilka składników: cytrynę, oliwę z oliwek, mozzarellę, liście rukoli, buraki,  sos i orzechy laskowe HELIO Natura.

Na początku upiecz buraka ( można użyć również już gotowych ugotowanych buraków), a po wystudzeniu pokrój go na małe kawałki. Orzechy upraż na patelni, podziel je na mniejsze części. Mozzarellę możesz podzielić na mniejsze kawałki. Połącz składniki z sosem stworzonym na bazie oliwy. Możesz dodać do niego kilka kropel wyciśniętej cytryny. Na talerzu ułóż liście rukoli i umieść na nich wymieszaną sałatkę. Posyp wszystko uprażonymi orzechami – nadadzą potrawie wyjątkowego smaku. Smacznego!

A może szukasz pomysłu, który sprawdzi się jako lunch w pracy? W tym wydaniu idealnie sprawdzi się sałatka z kiełkami i orzechami. Potrzebujesz mieszanki ulubionych kiełków (np. słonecznik, lucerna), pomidory, roszponkę, orzechy włoskie
i laskowe HELIO Natura, oliwę z oliwek i kilka sztuk świeżej rzodkiewki. Do tego przygotuj swój ulubiony, sałatkowy sos na bazie oliwy. Przepis na to danie jest bardzo prosty w przygotowaniu, a może stać się twoim lunchowym hitem. Orzechy upraż na patelni, warzywa pokrój w plastry. Następnie ostudzone już orzechy wymieszaj
z sosem i pozostałymi składnikami. Taki lunch z pewnością doda ci energii do dalszej pracy!

Orzechy HELIO Natura to idealny dodatek do różnych dań. Możesz przygotować z nimi pyszne śniadanie, deser, pełną aromatycznych smaków kolację. Pomysłów jest wiele! Zainspiruj się z HELIO i zostań kulinarnym pasjonatem w swojej własnej kuchni. Powodzenia!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.