Komunikaty PR

Wakacyjne, kulinarne podróże z produktami WSP „Społem”

2024-07-22  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Nawet krótkie wyjazdy inspirują, zachęcają do działania oraz pozwalają na odrobinę relaksu. Podczas urlopu z zaciekawieniem poznajemy nowe zwyczaje i kuchnie regionalne, które poszerzają nasze horyzonty. Jeśli jednak w najbliższym czasie nie możesz wyjechać, albo niedawno wróciłeś z wakacji, a chcesz przedłużyć wspomnienia, możesz to zrobić poprzez gotowanie. Potrawy o zagranicznym rodowodzie można przyrządzić w domu, dodając do nich produkty WSP „Społem”.

Orientalny smak

Lokalne specjały z innych państw smakują najlepiej w miejscowych restauracjach, ale co zrobić, kiedy brakuje dni urlopowych? Z łatwością odtworzymy je w domu, podczas wakacyjnego popołudnia, wspólnie z rodziną. Do takiej okazji jak letni grill doskonale pasują amerykańskie żeberka w przygotowanej wcześniej marynacie. Kilka łyżeczek Ketchupu Kieleckiego wymieszanego z Musztardą Kielecką Ostrą, ząbkiem czosnku oraz łyżeczką miodu, sprawi, że mięso będzie aromatyczne oraz lekko pikantne. Jeśli jednak zdecydujemy się na coś prostszego, to Sos Kielecki amerykański także przeniesie nas prosto do Stanów Zjednoczonych. Kolendra, kardamon, kozieradka, imbir i goździki w składzie powodują, że smak potraw stanie się intensywniejszy. Możemy połączyć go z klasycznym burgerem lub hot-dogiem ze świeżymi dodatkami.

Dzięki kuchni mamy możliwość wybrania się w podróż do Meksyku. Tacos i wrapy z wołowiną, warzywami oraz cheddarem, idealnie komponują się z sosem cygańskim. Perfekcyjnie do dań z tego obszaru pasuje również tegoroczna nowość WSP „Społem” -  Majonez Kielecki z papryką chipotle charakteryzujący się wędzoną pikantnością. Warto wymieszać go z soczystym mięsem i fasolą w burrito lub kurczakiem, mozzarellą oraz kukurydzą w quesadilli.

Śródziemnomorskim daniem, które nasyci nas na długie letnie wieczory, jest dorada z sezonową sałatką. Świeże pomidory, sałatę, cebulę i ogórki warto połączyć z Majonezem Kieleckim Lekkim, odrobiną oliwy, serem feta oraz ziołami prowansalskimi. Dla osób, które nie przepadają za rybami idealny będzie grecki gyros z kurczaka podany z domowymi frytkami i sałatką, wraz z keczupem oraz musztardą od WSP „Społem”.

Śniadanie po królewsku

Codzienne śniadanie stanie się wyjątkowe, gdy uzupełnimy je specjalnymi, dobrej jakości składnikami. Na przykład zwykła bagietka żytnia zachwyci smakiem, kiedy podamy ją z francuskimi serami, hiszpańską wędliną oraz czerwoną papryką. Pieczywo posmarowane musztardą oraz ketchupem doskonale komponuje się z Camembertem, serkiem Brie oraz chorizo. Osoby wybierające słodko-słone potrawy, mogą spróbować tego przepisu, ale w wersji z popularnym rogalikiem Croissant.

Brytyjski fry-up przypomina obiad, jednak zawiera składniki odżywcze, dzięki którym będziemy mieć dużo energii. Smażone jajko, bekon, pieczarki wraz z kiełbaskami, pomidorami oraz fasolką po bretońsku, idealnie pasują do przyrumienionych tostów pszennych. Uniwersalnymi dodatkami do angielskiego śniadania, są ketchup oraz musztarda – odgrywają w nim kluczową rolę i zmienią charakter dania na bardziej wyrazisty. Musztarda Kielecka Delikatesowa zawiera tylko naturalne składniki, co sprawia, że ma uprawnienia do odznaczania znakiem jakości Q.

Więcej kulinarnych inspiracji i informacji o produktach WSP „Społem” można znaleźć na stronie internetowej: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Problemy społeczne

Czas oczekiwania na usługi opieki długoterminowej jest zbyt długi. Pacjenci i ich rodziny gubią się w skomplikowanym systemie

Zarządzanie opieką długoterminową w Polsce funkcjonuje w rozbiciu na dwa sektory: ochrony zdrowia i pomocy społecznej. Brak koordynacji między nimi powoduje, że opieka jest udzielana fragmentarycznie i nie zawsze efektywnie – wynika z raportu Banku Światowego. Co roku tego typu usług potrzebuje co najmniej pół miliona osób, a czas oczekiwania na nie jest zbyt długi. To efekt m.in. niedofinansowania sektora i braku kadr.