Komunikaty PR

Wakacyjne, kulinarne podróże z produktami WSP „Społem”

2024-07-22  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Nawet krótkie wyjazdy inspirują, zachęcają do działania oraz pozwalają na odrobinę relaksu. Podczas urlopu z zaciekawieniem poznajemy nowe zwyczaje i kuchnie regionalne, które poszerzają nasze horyzonty. Jeśli jednak w najbliższym czasie nie możesz wyjechać, albo niedawno wróciłeś z wakacji, a chcesz przedłużyć wspomnienia, możesz to zrobić poprzez gotowanie. Potrawy o zagranicznym rodowodzie można przyrządzić w domu, dodając do nich produkty WSP „Społem”.

Orientalny smak

Lokalne specjały z innych państw smakują najlepiej w miejscowych restauracjach, ale co zrobić, kiedy brakuje dni urlopowych? Z łatwością odtworzymy je w domu, podczas wakacyjnego popołudnia, wspólnie z rodziną. Do takiej okazji jak letni grill doskonale pasują amerykańskie żeberka w przygotowanej wcześniej marynacie. Kilka łyżeczek Ketchupu Kieleckiego wymieszanego z Musztardą Kielecką Ostrą, ząbkiem czosnku oraz łyżeczką miodu, sprawi, że mięso będzie aromatyczne oraz lekko pikantne. Jeśli jednak zdecydujemy się na coś prostszego, to Sos Kielecki amerykański także przeniesie nas prosto do Stanów Zjednoczonych. Kolendra, kardamon, kozieradka, imbir i goździki w składzie powodują, że smak potraw stanie się intensywniejszy. Możemy połączyć go z klasycznym burgerem lub hot-dogiem ze świeżymi dodatkami.

Dzięki kuchni mamy możliwość wybrania się w podróż do Meksyku. Tacos i wrapy z wołowiną, warzywami oraz cheddarem, idealnie komponują się z sosem cygańskim. Perfekcyjnie do dań z tego obszaru pasuje również tegoroczna nowość WSP „Społem” -  Majonez Kielecki z papryką chipotle charakteryzujący się wędzoną pikantnością. Warto wymieszać go z soczystym mięsem i fasolą w burrito lub kurczakiem, mozzarellą oraz kukurydzą w quesadilli.

Śródziemnomorskim daniem, które nasyci nas na długie letnie wieczory, jest dorada z sezonową sałatką. Świeże pomidory, sałatę, cebulę i ogórki warto połączyć z Majonezem Kieleckim Lekkim, odrobiną oliwy, serem feta oraz ziołami prowansalskimi. Dla osób, które nie przepadają za rybami idealny będzie grecki gyros z kurczaka podany z domowymi frytkami i sałatką, wraz z keczupem oraz musztardą od WSP „Społem”.

Śniadanie po królewsku

Codzienne śniadanie stanie się wyjątkowe, gdy uzupełnimy je specjalnymi, dobrej jakości składnikami. Na przykład zwykła bagietka żytnia zachwyci smakiem, kiedy podamy ją z francuskimi serami, hiszpańską wędliną oraz czerwoną papryką. Pieczywo posmarowane musztardą oraz ketchupem doskonale komponuje się z Camembertem, serkiem Brie oraz chorizo. Osoby wybierające słodko-słone potrawy, mogą spróbować tego przepisu, ale w wersji z popularnym rogalikiem Croissant.

Brytyjski fry-up przypomina obiad, jednak zawiera składniki odżywcze, dzięki którym będziemy mieć dużo energii. Smażone jajko, bekon, pieczarki wraz z kiełbaskami, pomidorami oraz fasolką po bretońsku, idealnie pasują do przyrumienionych tostów pszennych. Uniwersalnymi dodatkami do angielskiego śniadania, są ketchup oraz musztarda – odgrywają w nim kluczową rolę i zmienią charakter dania na bardziej wyrazisty. Musztarda Kielecka Delikatesowa zawiera tylko naturalne składniki, co sprawia, że ma uprawnienia do odznaczania znakiem jakości Q.

Więcej kulinarnych inspiracji i informacji o produktach WSP „Społem” można znaleźć na stronie internetowej: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.