Wędliny z liściem od Sokołowa
Wybierając wędliny, zarówno te, które spożywamy na co dzień, jak i te na wyjątkowe okazje, przywiązujemy szczególną wagę do ich walorów smakowych. Doceniamy zwłaszcza te o smaku tradycyjnym, uzyskanym dzięki odpowiedniej kompozycji przypraw. Wśród tych najbardziej znanych jest liść laurowy, który nadaje wyjątkowego aromatu oraz korzennego smaku, z przyjemną nutką goryczy.
Wędliny z liściem od Sokołowa zostały stworzone z myślą o koneserach tradycyjnych smaków. Znajdą one wiele zastosowań kulinarnych. Będą wyśmienitym dodatkiem do codziennych kanapek, doskonale komponując się ze świeżymi warzywami bądź piklami. Można je dodawać do sałatek, koreczków, tartinek bądź przyrządzić z nimi oryginalne roladki. Doskonale sprawdzą się podane na desce wędlin – zarówno podczas rodzinnej kolacji, jak i uroczystych spotkań.
Wędliny te są przyozdobione całymi listkami laurowymi i umieszczone w charakterystycznej siatce z „oczkami”. Są soczyste, a jednocześnie odpowiednio kruche i powstają z zachowaniem wysokich standardów jakościowych.
Linia sokołowskich wędlin z liściem to duży wybór smakowitych produktów, takich jak: Szynka z liściem (wędzona i parzona, o oryginalnym smaku), Boczek z liściem (delikatna wędzonka, otrzymana z boczku wieprzowego), Schab z liściem (parzony i wędzony, z wysokiej jakości schabu wieprzowego), Karczek z liściem (wędzonka o wyjątkowej kruchości), Boczek rolowany z liściem (wędzonka w kształcie zrolowanego walca, z najwyższej jakości peklowanego boczku wieprzowego), Polędwiczka z liściem (aromatyczna, krucha, o doskonałym bukiecie smakowym).
Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy
Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty
Przepisy na dobry dzień! 24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Film
Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach
Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.
Gwiazdy
Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami
Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.
Konsument
Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie
Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.