Komunikaty PR

Wędliny z liściem od Sokołowa

2020-11-30  |  17:00
Biuro prasowe

Wybierając wędliny, zarówno te, które spożywamy na co dzień, jak i te na wyjątkowe okazje, przywiązujemy szczególną wagę do ich walorów smakowych. Doceniamy zwłaszcza te o smaku tradycyjnym, uzyskanym dzięki odpowiedniej kompozycji przypraw. Wśród tych najbardziej znanych jest liść laurowy, który nadaje wyjątkowego aromatu oraz korzennego smaku, z przyjemną nutką goryczy.

Wędliny z liściem od Sokołowa zostały stworzone z myślą o koneserach tradycyjnych smaków. Znajdą one wiele zastosowań kulinarnych. Będą wyśmienitym dodatkiem do codziennych kanapek, doskonale komponując się ze świeżymi warzywami bądź piklami. Można je dodawać do sałatek, koreczków, tartinek bądź przyrządzić z nimi oryginalne roladki. Doskonale sprawdzą się podane na desce wędlin – zarówno podczas rodzinnej kolacji, jak i uroczystych spotkań.

Wędliny te są przyozdobione całymi listkami laurowymi i umieszczone w charakterystycznej siatce z „oczkami”. Są soczyste, a jednocześnie odpowiednio kruche i powstają z zachowaniem wysokich standardów jakościowych.

Linia sokołowskich wędlin z liściem to duży wybór smakowitych produktów, takich jak: Szynka z liściem (wędzona i parzona, o oryginalnym smaku), Boczek z liściem (delikatna wędzonka, otrzymana z boczku wieprzowego), Schab z liściem (parzony i wędzony, z wysokiej jakości schabu wieprzowego), Karczek z liściem (wędzonka o wyjątkowej kruchości), Boczek rolowany z liściem (wędzonka w kształcie zrolowanego walca, z najwyższej jakości peklowanego boczku wieprzowego), Polędwiczka z liściem (aromatyczna, krucha, o doskonałym bukiecie smakowym).

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy Biuro prasowe
2024-04-25 | 15:00

Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy

Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie Według wielu ekspertów, współczesny model jedzenia zakładający trzy posiłki dziennie i przekąski nie ma podstaw
Żywienie Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty
2024-04-25 | 12:40

Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty

Produkcja pierwszej MINIczekolady Danusia rozpoczęła się na początku XX wieku, kiedy to krakowski Mistrz Czekolady - Adam Piasecki - stworzył wyjątkową recepturę, a sam produkt nazwał
Żywienie Przepisy na dobry dzień! 24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania
2024-04-24 | 11:00

Przepisy na dobry dzień! 24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania

24 kwietnia przypada Europejski Dzień Śniadania. Jest to doskonała okazja, by przypomnieć, jak ważną rolę odgrywa ten poranny posiłek w naszym życiu oraz przygotować pyszne, zdrowe i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Film

Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach

Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.

Gwiazdy

Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami

Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.

Konsument

Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie

Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.