Komunikaty PR

Wielkanocna przystawka

2023-04-04  |  11:40
Biuro prasowe

To znakomita propozycja na świąteczne śniadanie, która z pewnością spełni oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy. Nieodzownym składnikiem jest tutaj znakomity Pasztet Sokołów Naturrino, pieczony w tradycyjny sposób, przygotowany z najlepszej jakości mięs i podrobów, ze specjalną mieszanką naturalnych przypraw, ziół i warzyw, takich jak: biały i ziołowy pieprz, mielona, aromatyczna kolendra, majeranek i wyrazista, prażona cebulka.

 

Czas przygotowywania: 30 minut (+20-25 minut pieczenia)

Liczba porcji: 6

 

SKŁADNIKI:

160 ml wody

90 g masła

1 łyżeczka cukru

140 g mąki pszennej

3 jajka

1 szczypta soli

1 opakowanie Pasztetu Pieczonego Sokołów Naturrino

3 łyżki serka śmietankowego puszystego

sól, świeżo mielony pieprz kolorowy

6 łyżek ugotowanych tartych buraków

1 kiwi

6 plasterków owoców pigwowca z syropu

2 łyżki prażonych płatków migdałowych

Listki rozmarynu do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

W rondelku zagotowujemy wodę z masłem i solą. Dodajemy mąkę i utrzymujemy na ogniu przez około 3 minuty, cały czas dynamicznie mieszając/ucierając łyżką. Kiedy ciasto stanie się szkliste i będzie odchodzić od ścianek garnka, odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy po jednym jajku, za każdym razem miksując ciasto do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do worka cukierniczego. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy gniazda o średnicy około 7-8 cm, zachowując dość duże odstępy. Ciasto możemy nałożyć również łyżką. Gniazdka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C (grzanie góra-dół) przez około 20-25 minut.

Pasztet rozgniatamy widelcem wraz z serkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Kiwi obieramy, kroimy na półplasterki. Owoce pigwowca osuszamy. Buraki dobrze odciskamy.

Połowę powierzchni przestudzonych gniazdek pokrywamy pastą z pasztetu, drugą połowę burkami. Pastę obsypujmy płatkami migdałowymi, układamy kiwi, pigwowca i dekorujemy rozmarynem

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.