Komunikaty PR

Wielkanocne dania z pomysłem

2020-04-07  |  17:30
Biuro prasowe

Biała kiełbasa Sokołów Naturrino jest niezwykle soczysta i aromatyczna. Wyśmienity bukiet smakowy zawdzięcza między innymi dodatkowi takich przypraw jak: pieprz biały, majeranek i czosnek. To produkt, z wykorzystaniem którego przygotować można wiele smakowitych dań. Zapieczona w aromatycznej marynacie, z dodatkiem gruszki i pietruszki, przypadnie do gustu wszystkim smakoszom.

Składniki:

1 opakowanie Kiełbasy Białej Naturrino Sokołów

1-2 korzenie pietruszki

1 duża gruszka

2 cebule czerwone

2 czubate łyżeczki musztardy miodowej

Sok z cytryny

1/3 szklanki soku jabłkowego

sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy, olej do smażenia

gałązka rozmarynu

Cebulę kroimy w ósemki lub na większe piórka. Pietruszkę obieramy i kroimy ukośnie na plasterki tej samej grubości. Cebule wraz z pietruszką podsmażamy na patelni beztłuszczowo lub z dodatkiem odrobiny oleju, aż lekko się zarumienią. Pod koniec smażenia dodajemy sól i pieprz do smaku.

Gruszkę przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy na półplasterki, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny.

Kiełbasę wyjmujemy z opakowania i nacinamy. Musztardę łączymy z sokiem jabłkowym, do uzyskania marynaty o jednolitej konsystencji.

Na dno naczynia do zapiekania wykładamy połowę cebuli, następnie układamy kiełbasy, a pomiędzy nie wsuwamy plasterki pietruszki, gruszki oraz pozostałą cebulę. Całość zalewamy przygotowaną marynatą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra-dół). Pieczemy przez około 40 minut pod folią aluminiową, a następnie zdejmujemy przykrycie, zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy przez około 10 minut, aż kiełbasa wraz z dodatkami ładnie się zarumienią. Gotowe danie dekorujemy świeżym rozmarynem.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Farmacja

Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.

Moda

Anna Powierza: Nie lubię kupować nowych rzeczy. Śpię w pościeli po mojej babci i używam ręczników po mojej mamie

Aktorka wyznaje zasadę: zanim coś wyrzucisz na śmietnik, upewnij się, czy nie da się tego jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Jak przekonuje, ona sama nadal używa pościeli po babci czy ręczników po mamie. Anna Powierza nie zapełnia też po brzegi swojej szafy i nie musi koniecznie mieć tego, co właśnie jest modne. Preferuje ubrania ponadczasowe, które śmiało można założyć kilka razy i zawsze wygląda się w nich dobrze.