Komunikaty PR

Wielkanocne inspiracje

2021-03-25  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Święta zbliżają się wielkimi krokami, a to oznacza… całe mnóstwo pyszności! Nie obędzie się bez tradycyjnych polskich potraw, aczkolwiek warto przyrządzić kilka znanych od lat „klasyków” w zupełnie innej wersji i zaskoczyć gości. Jajka z niestandardowym farszem, a może mazurek w nowoczesnym wydaniu? Możliwości jest naprawdę wiele!

Każda rodzina ma swoje tradycje i kuchenne zwyczaje. Jest jednak kilka produktów, które pojawiają się niemal w każdym domu na wielkanocnym stole tj.: jajka, majonez, chrzan, biała kiełbasa. To właśnie one grają główną rolę w świątecznych  potrawach, warto więc postawić na sprawdzonych producentów, którzy zagwarantują nam bardzo wysoką jakość wyrobów. Kiełbasa z dużą zawartością mięsa, ekologiczne jaja z wolnego wybiegu, do tego chrzan o dużej zawartości korzenia chrzanu, np. Chrzan Luksusowy oraz majonez o dobrym, prostym składzie, np. tradycyjny Majonez Kielecki. Takie produkty będą gwarancją doskonałego smaku na każdym wielkanocnym stole.

Idealne wielkanocne jajka

Smak tradycyjnych wielkanocnych jajek doskonale uzupełni tuńczyk. Przedstawiamy bardzo prosty przepis na smaczne jaja z dodatkiem delikatnego, rybnego farszu.

Potrzebne składniki:

  • 7 jajek
  • jedna puszka tuńczyka w oleju czy zalewie?
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 1 łyżeczka Musztardy Kieleckiej delikatesowej
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo (ok. 8 minut). Następnie wyjmujemy je z wody i pozostawiamy do wystudzenia. Obieramy jajka, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Białka odkładamy na bok, a żółtka przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy tuńczyka, Majonez Kielecki, Musztardę Kielecką delikatesową, drobno pokrojony szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku. Farsz dokładnie mieszamy i wykładamy na białka, a na koniec całość dekorujemy szczypiorkiem. 

Chrzanowa pasta - hit na wielkanocnym stole!

Chrzan jest niezastąpionym dodatkiem na wielkanocnym stole. Przygotowanie intensywnie chrzanowej pasty z fasoli to idealny sposób na przemycenie tego wyjątkowego składnika w ciekawej, zaskakującej formie. Co będzie potrzebne do przygotowania pasty fasolowo-chrzanowej?

  • puszka białej fasoli
  • 2-3 łyżki Chrzanu Luksusowego (do smaku)
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • odrobina soku z cytryny

Fasolę odcedzamy i dokładnie przepłukujemy wodą. Wszystkie składniki umieszczamy w dużym naczyniu (może być blender kielichowy) i blendujemy aż do powstania gładkiej, jednolitej masy. Jeśli będzie zbyt gęsta, możemy dodać do niej odrobinę wody. Pasta doskonale pasuje do chleba oraz rozmaitych mięs.

Sugerowana cena Chrzanu Luksusowego: 3,50 zł brutto/ 180 g

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego: 6,20 zł brutto/ 310 ml

Sugerowana cena Musztardy Kieleckiej delikatesowej: 2,30 zł brutto/ 190 g

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Konsumenci doceniają działania firm na rzecz środowiska i społeczeństwa. Dla przedsiębiorstw to szansa na rozwój

Zrównoważony rozwój staje się coraz ważniejszym elementem strategii biznesowych firm. Podmioty wdrażające długofalową strategię ESG mogą liczyć na korzyści finansowe, większe zainteresowanie inwestorów oraz poprawę klimatu i społecznej akceptacji. Spółki i przedsiębiorcy, którzy realizują inwestycje zgodnie z najwyższymi standardami środowiskowymi i społecznymi otrzymali Diamenty Zrównoważonej Gospodarki podczas konferencji Sustainable Economy Summit.

Edukacja

Poziom kompetencji cyfrowych Polaków na bardzo niskim poziomie. Spowalnia to cyfryzację gospodarki i firm

Na tle mieszkańców innych państw UE poziom kompetencji cyfrowych Polaków utrzymuje się na bardzo niskim poziomie – wynika z ostatnich danych Eurostat. Niecała połowa deklaruje posiadanie przynajmniej podstawowych umiejętności cyfrowych, a 20 proc. – więcej niż podstawowe. Staje to na drodze do cyfryzacji gospodarki i zwiększenia produktywności przedsiębiorstw.