Komunikaty PR

Wiosenne grille i ogniska z musztardą oraz ketchupem WSP „Społem”

2024-04-11  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Ciepłe, słoneczne dni to czas spotkań z rodziną i przyjaciółmi, które często przybierają formę wspólnego grilla czy ogniska. Pieczone w dobrym towarzystwie mięsa i kiełbaski będą smakować jeszcze lepiej w połączeniu z Musztardą Kielecką lub Ketchupem Kieleckim. Te produkowane przez WSP „Społem” z najlepszych składników dodatki, od lat cieszą się niesłabnącą popularnością konsumentów.

Starsza siostra Majonezu Kieleckiego

Flagowego produktu WSP „Społem” nikomu raczej nie trzeba przedstawiać. O Majonezie Kieleckim słyszał prawie każdy, ale nie wszyscy wiedzą, że Musztarda Kielecka ma jeszcze dłuższą, bo sięgającą lat 30. XX wieku, tradycję. W swojej historii może poszczycić się okresem, gdy produkowana była w 10-kilogramowej puszce (lata 50-te XX w.) oraz nowoczesnym designem, dzięki opakowaniu zaprojektowanemu przez renomowane duńskie studio graficzne (lata 90. XX w.). Dostępne na rynku warianty zmieniały się w zależności od aktualnych trendów i preferencji konsumenckich, ale tym co w przypadku Musztardy Kieleckiej jest niezmiennie to jej jakość, brak konserwantów i wzmacniaczy smaku.

Produkowane w Kielcach musztardy powstają na bazie kilku odmian gorczycy, octu, cukru, przypraw i ewentualnych dodatków. Stanowią idealne uzupełnienie potraw z grilla czy ogniska, doskonale komponują się ze smakiem kiełbasek i męs. Na sklepowych półkach znajdziemy aż sześć wariantów Musztardy smakowych: Delikatesową, Sarepską, Kremską, Chrzanową, Ostrą i Czeską.

Najpopularniejsza odmiana produktu, czyli Musztarda Delikatesowa w słoiku, została doceniona prestiżowym znakiem „Jakość Tradycja” przyznanym w 2011 przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. W programie tym wyróżniane są jedynie produkty charakteryzujące się tradycyjnym składem lub tradycyjnym sposobem wytwarzania, oraz szczególną jakością wynikającą z ich tradycyjnego charakteru lub wyrażającą ich tradycyjny charakter.  

Dlatego gdy organizujemy grilla, który od kilku lat stał się nową, świecką tradycją Polaków, nie może na nim zabraknąć najbardziej tradycyjnej Musztardy Kieleckiej lub jej pozostałych wersji smakowych.

Z ketchupem wszystko smakuje lepiej

Dla tych, którzy od grillowanej karkówki wolą pieczoną w ogniskowym dymie kiełbaskę, ale tylko z ketchupem, WSP „Społem” także ma coś w swojej ofercie. Ketchup Kielecki w dwóch wariantach – Łagodnym i Pikantnym to obowiązkowy dodatek do wędlin, ale także parówek, frytek czy kanapek. Gęste sosy pomidorowe wzbogacone o aromatyczne przyprawy, bazujące na składnikach najwyższej jakości i sprawdzonych recepturach z pewnością przypadną do gustu koneserom tego produktu. Ich podstawą są niezwykle soczyste pomidory i, podobnie jak w przypadku innych produktów WSP „Społem”, brak w nich konserwantów.

Dlatego jeśli wybierając ketchup czy inne dodatki do dań mięsnych i warzywnych szukamy nie tylko doskonałego smaku, ale także zwracamy uwagę na skład, warto sięgnąć po te pochodzące z fabryki w Kielcach.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.