Wszystkie smaki pizzy


Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut
ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl
Totalny minimalizm w stylu włoskim? A może placek na totalnym wypasie, czyli po amerykańsku? Sposobów na przygotowanie i podanie pizzy jest tak wiele, jak wielu ma ona smakoszy na całym świecie. Jedno jest pewne – aby pizza była smaczna, musi być wykonana z najlepszej jakości produktów. Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice sprosta wszelkim wymaganiom fanów pizzy na grubym i cienkim cieście.
Pizza to jedno z tych dań, które smakuje zarówno z minimalną ilością składników, jak i w przypadku całkowitego mixu smakowego. To uniwersalna potrawa, dzięki której każdy smakosz będzie mógł znaleźć coś dla siebie i przygotować ją wedle własnych upodobań. Pizza nie jest także daniem pracochłonnym, a jedyne co musimy zrobić, to pokroić wybrane produkty i zadbać o odpowiednie przygotowanie ciasta. Dobra mąka podczas wypieku wydobędzie najlepsze walory smakowe z naszego placka, czyli chrupiący spód i miękki środek. Linia „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice to rozwiązanie dla wszystkich wielbicieli pizzy, a także miłośników kuchni, którzy zwracają uwagę na jakość produktu oraz cenią sobie głębię smaku.
Włoska czy amerykańska?
Nieważne na się jaką grubość placka się zdecydujemy, odpowiednio dobrana mąka zawsze będzie stanowić podstawę, dzięki której nasz spód zawsze wyjdzie idealny. Zarówno w przypadku cienkiej, włoskiej pizzy, jak i amerykańskiego grubego ciasta, musimy pamiętać o tych samych zasadach przygotowania. Placek powinien się piec od 10 do 15 minut. W tym czasie dobra mąka wydobędzie walory smakowe, jak i idealną chrupkość. Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice charakteryzuje się wysokim stopniem rozdrobnienia, dzięki czemu nasze ciasto będzie lekkie, delikatne i puszyste. Domowa pizza będzie od teraz smakować dokładnie tak, jak ta przygotowana przez doświadczonego pizzermana.
Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice ma biały, jednolity kolor. Charakteryzuje ją wysoki stopień rozdrobnienia, które sprawi, że nasze ciasto zyska na lekkości. Jej zapach przypomina zmielone zboże, nie wyczujemy w niej żadnych innych aromatów. Mąka od Młyna Jaczkowice to produkt, dzięki któremu nasze ciasto wyjdzie za każdym razem. O czym powinniśmy jedynie pamiętać? A o tym, że ciasto powinno zachować optymalny poziom wilgoci w środku - nie może być za suche, ani za mokre, ponieważ bez zachowania tej równowagi, nasza pizza nie urośnie przez nadmiar składników. Pamiętajmy więc, że o sukcesie naszego placka świadczy dobór odpowiedniej mąki, a z mąką na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” każda pizza okaże się sukcesem.
Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice to produkt, który stanowi bazę dla wielu potraw. Wykonując ciasto z przepisu, możemy przygotować przeróżne dania kuchni z całego świata. Paszteciki z pieczarkami, grzybami czy mięsem, wytrawne bułeczki z czosnkiem, foccacia z pomidorami czy calzone wypełnione po brzegi naszymi ulubionymi dodatkami? Nie ma problemu! Mąka na pizzę sprawi, że nasze ciasto sprawdzi się w przypadku wielu różnych wypieków.
Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice to niezawodny składnik w kuchni, w której pizza stanowi popisowe danie - zachwyci gości i na długo zapadnie w ich pamięci. Dzięki niej możemy przenieść się do Mediolanu, nie wychodząc kuchni.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Maciej Pertkiewicz: Kasia Dowbor na planie programu interesowała się remontami i była dociekliwa. Niczego nie udawała tylko na potrzeby zdjęć
Architekt niezwykle miło wspomina współpracę z Katarzyną Dowbor przy realizacji programu „Nasz nowy dom”. I mimo że nie jest już ona gospodynią tego formatu, to nadal utrzymują ze sobą kontakt, wymieniają się doświadczeniami i mają wiele wspólnych tematów do rozmów. Maciej Pertkiewicz zaznacza, że na planie zdjęciowym prezenterka nie przyglądała się kolejnym etapom remontów z założonymi rękami, ale brała w nich czynny udział, by jak najwięcej się nauczyć. Nie bała się żadnej pracy, pomagała zrywać tynki, malować ściany czy też montować poszczególne elementy wyposażenia.
Konsument
Australijscy rodzice zaniepokojeni kierowanymi do dzieci reklamami niezdrowej żywności. Duże poparcie społeczne dla ich ograniczenia

Blisko 90 proc. rodziców i opiekunów w Australii wyraża zaniepokojenie nadmierną ekspozycją dzieci na reklamy niezdrowej żywności – wynika z badania naukowców z Deakin University w Australii. Dlatego chcą jego ograniczenia w różnych mediach i środowiskach. Zdaniem badaczy poparcie społeczne dla regulacji dotyczących marketingu niezdrowej żywności jest czynnikiem warunkującym ich wprowadzenie przez decydentów.
Gwiazdy
Mateusz Banasiuk: Dużo czytam swojemu synowi, bo kiedyś mój tata też mi czytał. Lektury lepiej wpływają na jego wyobraźnię i wyciszenie niż oglądanie bajek

Aktor zaznacza, że kultywuje rodzinną tradycję i z przyjemnością czyta swojemu synkowi. Przed laty bowiem jego tata zachęcał go do lektury, a teraz on pokazuje 7,5-letniemu Henrykowi, jaką wartość mają książki. Mateusz Banasiuk wspiera kampanię #TataTeżCzyta i zachęca też do tego, by rozwijać wyobraźnię dzieci nie tylko poprzez śledzenie historii opowiedzianych w bajkach, ale również tworząc własne opowieści. W jego rodzinie dużą popularnością cieszy się motyw pod hasłem „Chłopczyk i gruchocik”.