Komunikaty PR

Zawsze do przodu!

2020-04-07  |  17:30
Biuro prasowe

Dobry skład – dla wszystkich aktywnych

Przy każdej podejmowanej aktywności sportowej – również tej rekreacyjnej, rośnie zapotrzebowanie organizmu na białko. Ten makroskładnik jest podstawowym materiałem budulcowym, przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz regeneracji całego organizmu. Co ważne, przy odpowiednim odżywianiu pomaga redukować tkankę tłuszczową. Warto zwrócić uwagę, jakiego rodzaju białko znajduje się w składzie wybieranych przez nas koktajli czy suplementów. Nowy shake proteinowy Go On zawiera białko WPC 80 (białko serwatkowe), które wyróżnia się wysoką przyswajalnością oraz bardzo dobrym profilem aminokwasowym.

Shake proteinowy Go On ma w swoim składzie również aminokwasy BCAA. To inaczej aminokwasy rozgałęzione, które należą do grupy egzogennych – czyli takich, których organizm nie jest w stanie sam syntetyzować, a musi dostarczać z pożywieniem. Odgrywają one ważną rolę. Największe ich stężenie występuje w białkach mięśni szkieletowych, które są najbardziej eksploatowane podczas treningów.

Shake proteinowy Go On to świetny sposób na szybkie uzupełnienie wartościowego białka po treningu. To z całą pewnością przyniesie wymierne korzyści – zarówno jeśli chodzi o formę, jak i samopoczucie.

Smaczny i odżywczy – na każdą porę dnia!

Shake proteinowy Go On doskonale sprawdzi się nie tylko po zakończonej aktywności sportowej lub jako uzupełnienie diety. Jest pyszną i szybką przekąską, po którą można sięgać w różnych momentach dnia. Nie zawiera aspartamu ani cukru dodanego, a przy tym świetnie smakuje. Asortyment obejmuje trzy wersje smakowe: malinowo-jogurtową, czekoladową i waniliowo-karmelową. Dodatek maślanki sprawia, że shake ma wyjątkowo kremową konsystencję.

Jako produkt instant, doskonale się rozpuszcza, tworząc gładki, jednolity koktajl. Znajdująca się w opakowaniu miarka ułatwia precyzyjne dozowanie.

Nowy shake proteinowy Go On to nie tylko cenne źródło białka i aminokwasów – tak ważnych dla wszystkich aktywnych osób, ale też przyjemność płynąca ze smaku i wygody przygotowania.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Nauka

MNiSW reaguje na problemy psychiczne w środowisku akademickim. Specjalny zespół ma opracować skuteczne rozwiązania

W środowisku naukowym rośnie świadomość znaczenia dobrostanu psychicznego i potrzeby budowania bezpiecznego miejsca – zarówno dla studentów, jak i kadry akademickiej. Z badania SWPS wynika, że wiele osób w tym środowisku zmaga się z silnym stresem, wypaleniem zawodowym oraz zaburzeniami lękowymi i depresyjnymi. Do tego dochodzi także coraz częściej występujący problem mobbingu i dyskryminacji. Tematem zajmuje się MNiSW, powołując specjalny międzyresortowy zespół, ale też same uczelnie.

Media

Maciej Dowbor: Domówki i rolki przyniosły nam dużo większą popularność niż telewizja. Ludzie nas odbierają jak dobrych znajomych

Prezenter przyznaje, że domówki online i publikowane w mediach społecznościowych rolki pozwoliły im zbudować mocną pozycję w cyfrowym świecie. Dzięki nim zyskali dużo większą popularność niż z racji udziału w różnych projektach telewizyjnych czy serialowych. Maciej Dowbor odczuwa dużą satysfakcję z tego, że ich działalność internetowa przyciąga miliony odbiorców, zainteresowanie proponowanymi przez nich treściami nie słabnie, a widzowie, z którymi się spotykają na ulicy, traktują ich jak dobrych znajomych.