Komunikaty PR

Zawsze do przodu!

2020-04-07  |  17:30
Biuro prasowe

Dobry skład – dla wszystkich aktywnych

Przy każdej podejmowanej aktywności sportowej – również tej rekreacyjnej, rośnie zapotrzebowanie organizmu na białko. Ten makroskładnik jest podstawowym materiałem budulcowym, przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz regeneracji całego organizmu. Co ważne, przy odpowiednim odżywianiu pomaga redukować tkankę tłuszczową. Warto zwrócić uwagę, jakiego rodzaju białko znajduje się w składzie wybieranych przez nas koktajli czy suplementów. Nowy shake proteinowy Go On zawiera białko WPC 80 (białko serwatkowe), które wyróżnia się wysoką przyswajalnością oraz bardzo dobrym profilem aminokwasowym.

Shake proteinowy Go On ma w swoim składzie również aminokwasy BCAA. To inaczej aminokwasy rozgałęzione, które należą do grupy egzogennych – czyli takich, których organizm nie jest w stanie sam syntetyzować, a musi dostarczać z pożywieniem. Odgrywają one ważną rolę. Największe ich stężenie występuje w białkach mięśni szkieletowych, które są najbardziej eksploatowane podczas treningów.

Shake proteinowy Go On to świetny sposób na szybkie uzupełnienie wartościowego białka po treningu. To z całą pewnością przyniesie wymierne korzyści – zarówno jeśli chodzi o formę, jak i samopoczucie.

Smaczny i odżywczy – na każdą porę dnia!

Shake proteinowy Go On doskonale sprawdzi się nie tylko po zakończonej aktywności sportowej lub jako uzupełnienie diety. Jest pyszną i szybką przekąską, po którą można sięgać w różnych momentach dnia. Nie zawiera aspartamu ani cukru dodanego, a przy tym świetnie smakuje. Asortyment obejmuje trzy wersje smakowe: malinowo-jogurtową, czekoladową i waniliowo-karmelową. Dodatek maślanki sprawia, że shake ma wyjątkowo kremową konsystencję.

Jako produkt instant, doskonale się rozpuszcza, tworząc gładki, jednolity koktajl. Znajdująca się w opakowaniu miarka ułatwia precyzyjne dozowanie.

Nowy shake proteinowy Go On to nie tylko cenne źródło białka i aminokwasów – tak ważnych dla wszystkich aktywnych osób, ale też przyjemność płynąca ze smaku i wygody przygotowania.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nowe technologie

Anna Dec: Często zapominamy, że poza ekranami telefonów jest prawdziwe życie i wartościowi ludzie. Bądźmy blisko nich i komunikujmy się najprościej, jak tylko się da

Prezenterka przyznaje, że w naszym społeczeństwie można zauważyć coraz większe bariery komunikacyjne, dlatego stoimy przed niezwykle trudnym wyzwaniem zachowania równowagi między korzystaniem z nowoczesnych mediów a pielęgnowaniem relacji osobistych. Aby jednak zobaczyć drugiego człowieka, czegoś się od niego nauczyć czy zainspirować jego życiem, przede wszystkim trzeba wyjrzeć zza szklanych ekranów swoich telefonów. Anna Dec zauważa też, że w dzisiejszych czasach coraz rzadziej rozmawiamy ze sobą w realnym świecie, a zbyt często poprzez różnego rodzaju komunikatory.

Prawo

70 proc. Polaków planuje wyjazd na urlop w sezonie letnim 2025. Do łask wracają wakacje last minute

Ponad 70 proc. Polaków planuje wyjechać na urlop w sezonie letnim, czyli między końcem czerwca a końcem września – wynika z badania Polskiej Organizacji Turystycznej. 35 proc. zamierza wyjechać tylko raz, a 30 proc. – co najmniej dwa razy. Z grupy wyjeżdżających jedna trzecia wybierze się na wyjazd zagraniczny. Jak wskazuje Katarzyna Turosieńska z Polskiej Izby Turystyki, po kilku latach ponownie do łask wracają oferty last minute, a zagraniczne kierunki pozostają niezmienne – prym wiodą m.in. Grecja, Tunezja, Egipt czy Hiszpania.

Prawo

Adaptacje poddaszy bez odpowiednich zabezpieczeń to realne zagrożenie pożarowe. Eksperci apelują o lepsze egzekwowanie przepisów

Z danych Państwowej Straży Pożarnej wynika, że w okresie od 1 stycznia do 13 lipca 2025 roku doszło do blisko 77 tys. pożarów. Ponad 17 tys. wybuchło w budynkach mieszkalnych, co jest nieco wyższym wynikiem niż rok temu. Ogień zbyt łatwo rozprzestrzenia się przez nieodpowiednio zabezpieczone kanały wentylacyjne i trasy kablowe. Źródłem problemów są także zaadaptowane poddasza bez zabezpieczeń przeciwpożarowych czy dachy z instalacjami fotowoltaicznymi.