Komunikaty PR

Zimowe nowości w Salad Story – harmonia zdrowia i smaku

2024-12-06  |  14:30
Do pobrania docx ( 0.04 MB )

Salad Story wprowadza nowe zimowe menu, które jest już dostępne we wszystkich lokalach w Polsce oraz w aplikacjach do zamawiania jedzenia. W ofercie znalazły się dania inspirowane zimową porą roku i orientalnymi smakami – w tym sałatki, bowle, wrap i rozgrzewająca zupa Harira.

Zimowe menu Salad Story to harmonia smaku i zdrowia, zamknięta w każdej propozycji. Dania zostały skomponowane z myślą o kulinarnej różnorodności, a także by dodatkowo wspierać organizm w chłodne dni.  Wyjątkowe połączenia składników, sprawiają, że każdy znajdzie coś dla siebie. Pieczona cieciorka, jarmuż, buraki i soczyste pomarańcze to tylko część składników, które tworzą zimowe kompozycje, doskonale odpowiadające potrzebom tej pory roku.

Wśród propozycji w zimowym menu znalazła się między innymi sałatka Cytrusowa Wege Zima, opcja dla osób lubiących świeże, wegetariańskie smaki. Bazuje ona na szpinaku, pieczonej cieciorce, serze typu greckiego, awokado i buraku balsamicznym. Całość dopełniają orzechy korzenne, pomarańcza i granat, wzbogacone sosem mango-ananas. Z kolei dla miłośników mięsnych wersji przygotowano Zimowego Indyka – kompozycję miksu sałat, pieczonego indyka, marokańskiej kaszy kuskus gigant, buraka balsamicznego, pieczonej cieciorki, salsy pomidorowej i pieczonych warzyw. Aromatyczna posypka Dukkah oraz sos pomidorowo-paprykowy podkreślają wyrazisty smak dania.

Kolejną propozycją jest Wrap Orzechowy Indyk, składający się z pieczonego indyka i cieciorki, szpinaku, kolendry i buraka balsamicznego. Za chrupkość odpowiadają cebulka prażona, granat i orzechy korzenne, a sos musztardowo-miodowy łączy wszystkie smaki w harmonijną całość.

W zimowej ofercie pojawiły się również nowe kompozycje bowli. Bowl Cytrusowy Indyk to połączenie pieczonego indyka, marokańskiej kaszy kuskus gigant, ogórka, pomarańczy i jarmużu, dopełnione tropikalnym sos mango-ananas. Bowl Marokański to opcja dla tych, którzy preferują bardziej intensywne smaki. W jego skład wchodzą szpinak, jarmuż, kuskus, pieczony batat, burak balsamiczny, papryka, orzech korzenny i zupa Harira. Orientalny klimat dania podkreśla posypka Dukkah oraz świeża kolendra.

O rozgrzanie w chłodne dni zadba także marokańska Zupa Harira z aromatyczną kompozycją przypraw i warzyw, inspirowana orientalną kuchnią. A na osłodę, Salad Story oferuje Buraczkowe Brownie ozdobione plastrem pomarańczy - wilgotne ciasto czekoladowe z dodatkiem buraków, które podkreślają smak czekolady i dodają delikatnej słodyczy. Zdrowsza wersja klasycznego deseru!

 

***

Salad Story powstało 2007 roku i obecnie jest to największa sieć restauracji serwujących zdrowe i szybkie posiłki w Polsce. Firma konsekwentnie realizuje misję serwowania zdrowego jedzenia zrzeszając już ponad 40 lokali gastronomicznych znajdujących się głównie w największych centrach handlowych w kraju. Marka karmi swoich gości z miłością do natury, współpracuje z polskimi dostawcami oraz korzysta z lokalnych upraw rolnych tam, gdzie jest to możliwe. Sieć jest zarządzana przez współzałożycielkę i pasjonatkę Anię Krajewską, która osobiście kreuje smaki i kompozycje dostępne w restauracjach, szuka nowych trendów i wprowadza je do Salad Story oraz pilnuje wartości i tego co od początku było najważniejsze, czyli misji zmieniania świata na lepsze, przez dobre zdrowe jedzenie.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dom i ogród

Radosław Majdan: Jestem zniesmaczony tym, ile czasu poświęciliśmy na załatwianie pozwoleń na budowę domu. Teraz zastanawiamy się, czy nie wybrać planu B

Były piłkarz przyznaje, że w przypadku jego małżeństwa droga do budowy wymarzonego domu w Konstancinie-Jeziornie okazała się niezwykle długa, kręta i bardziej skomplikowana, niż się spodziewali. Uzyskiwanie niezbędnych pozwoleń trwało ponad dwa lata i nie zakończyłoby się sukcesem, gdyby nie pomoc specjalisty, który miał w tym doświadczenie. W obliczu tych problemów i kolejnych wyzwań przyszło jednak zwątpienie i myśl o rezygnacji z kontynuowania tego projektu. Radosław Majdan podkreśla jednak, że niezależnie od tego, jaką decyzję podejmą, za jakiś czas będą mieli własny, piękny dom.

Problemy społeczne

Miasta będą się starzały wolniej niż reszta kraju. Jednak w niektórych do 2050 roku seniorzy będą stanowić 37 proc. populacji

Udział osób starszych w populacji Polski będzie się stopniowo zwiększał i w 2050 roku wyniesie 34 proc. Dla porównania w 12 największych miastach będzie to 31 proc. – wynika z raportu Centrum Analiz i Badań Unii Metropolii Polskich. To oznacza, że metropolie – chociaż nie wszystkie – będą się starzeć nieco wolniej niż reszta kraju. Z tym procesem wiąże się szereg wyzwań dla samorządów i zadań związanych m.in. z przygotowaniem usług dla zróżnicowanej grupy seniorów i dostosowania przestrzeni miejskiej.

Farmacja

Nowoczesne formy podania leków pozwalają uniknąć hospitalizacji. To duże ułatwienie dla pacjentów z chorobami przewlekłymi

Opracowywanie nowoczesnych form podania leków to odpowiedź na stale rosnącą liczbę pacjentów z chorobami przewlekłymi, m.in. onkologicznymi, hematologicznymi i psychiatrycznymi. Jeden zastrzyk zamiast codziennego łykania tabletek, wlewów czy klasycznych chemioterapii ułatwia życie pacjentom, pozwalając im uniknąć hospitalizacji, stresu i ryzyka z tym związanego oraz szybciej wrócić do codziennych zajęć. To także korzyść dla personelu medycznego i systemu ochrony zdrowia. Inicjatorzy kampanii „Podanie ma znaczenie” podkreślają, że pacjent powinien mieć wpływ na wybór formy przyjmowanego leku.