Komunikaty PR

Zlot food trucków w Atrium Kasztanowa

2023-04-24  |  08:06
Biuro prasowe

Tuż przed majówką Atrium Kasztanowa zabierze gości w kulinarną podróż dookoła świata. W ostatni weekend tego miesiąca, 28-30 kwietnia, do pilskiego centrum zawitają foodtrucki oferujące prawdziwą feerię smaków. Potrawy kuchni śródziemnomorskiej czy słodkie przekąski w postaci lodów i gofrów to zaledwie przedsmak tego, co czeka miłośników kulinarnych wrażeń. Nie zabraknie też dań dla fanów burgerów, a także dla smakoszy belgijskich frytek i kultowych zapiekanek.

Idzie wiosna, pora rozpocząć foodtruckowy sezon! Wielbiciele ulicznej kuchni będą mieli okazję spróbować w Pile niecodziennych dań serwowanych z food trucków w ostatni weekend kwietnia. Do Atrium Kasztanowa zjadą restauracje na kółkach, oferujące prawdziwą mozaikę kuchni i smaków z różnych zakątków świata.

Podczas kwietniowego weekendu mieszkańcy Piły będą mogli skosztować wielu wspaniałych potraw, przygotowanych przez kucharzy mobilnych restauracji. W ofercie food trucków, które zawitają do centrum handlowego, znajdą się m.in. amerykańskie burgery, śródziemnomorskie przysmaki, a także słodkie i słone przekąski, a na orzeźwienie– zimne napoje. Pojawią się też propozycje dań w wersji wegetariańskiej. Na długiej liście food trucków znajdują się m.in.:

  • Pan Burger – amerykańskie burgery
  • Pan Fryta - frytki belgijskie
  • Pulled Pork - kanapki z szarpaną wieprzowiną
  • Greek Street Food - kuchnia grecka
  • Meat Pastrami – amerykańskie pastrami
  • Tex – mex – potrawy kuchni meksykańskiej i teksańskiej
  • Czarros - churrosy hiszpańskie
  • Le mini - lemoniada molekularna

Przed galerią zaparkują także foodtrucki z chrupiącymi zapiekankami, orzeźwiającymi lodami, gorącymi goframi, a także z piwem.

Nadchodzący zlot food trucków w Atrium Kasztanowa to świetna okazja, aby przypomnieć sobie smaki z ostatniego zlotu lub spróbować nowych, wcześniej nieznanych nam kuchni. Będą zarówno tradycyjne dania, jak i mniej spotykane kulinarne trendy. Nasz weekendowy piknik to dobry pomysł na rodzinne spędzenie czasu, a wszyscy wiedzą, że jedzenie na świeżym powietrzu smakuje najlepiej – mówi Marta Borsukiewicz, dyrektor Atrium Kasztanowa.

 

Zlot food trucków w Atrium Kasztanowa odbędzie się w dniach 28-30 kwietnia w godzinach 11.00-21.00 na parkingu przed głównym wejściem do centrum (al. Powstańców Wielkopolskich 99).

Więcej informacji na stronie: https://atrium-kasztanowa.pl/.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.