Zobacz, jak influencerzy ocenili nowe dania FRoSTY!
Skazani na pracę zdalną i pozbawieni możliwości wypadów na miasto chwile relaksu łapiemy w… domowej kuchni! Jak wznieść się ponad banalne mielone i nie wkręcając się w żmudne przygotowania zafundować sobie i najbliższym coś prostego i smacznego? Sprawdź co polecają popularni influencerzy!
Najnowsze badanie na zlecenie marki FRoSTA[1] pokazuje, że ponad połowa Polaków (58%) uważa, że można prawidłowo się odżywiać, jedząc produkty mrożone. To fakt: warzywa i owoce zamrażane są bezpośrednio po zbiorach, niestraszny im dłuższy czas przechowywania. Sięgając po mrożone produkty mamy więc pewność, że przygotowane z nich posiłki dla całej rodziny będą dobrej jakości.
Od niedawna w sklepach znaleźć można smakowite dania marki FRoSTA w nowej, niższej cenie! Popularni influencerzy przetestowali, jak wyglądać będzie ich tygodniowe menu obiadowe, skomponowane z pięciu dań gotowych od FRoSTY. Do jakich wniosków doszli?
Joanna Moro: zabłysnąć na jednej patelni!
Joanna Moro doceniła to, że dania są pożywne i zbilansowane, a do ich przygotowania wystarczy… jedna patelnia! To ważne dla zabieganej mamy.
Faworytem Joanny Moro i jej syna okazały się „Tagiatelle z łososiem” – makaron szpinakowy z kawałkami łososia w delikatnym koperkowym sosie. Gdy przyglądamy się poczynaniom Joanny w kuchni w Instastories ślinka sama napływa do ust!
Modni rodzice: szybkie gotowanie - wchodzimy w to!
Także Modni rodzice, czyli Modny_Tata i Mom.Woman.Wife w kuchni cenią przede wszystkim... czas.
Modni rodzice w testowanych daniach docenili brak wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów, czyli politykę 100% naturalnego smaku wprowadzoną przez FRoSTĘ, która oznacza, że wszystkie produkty marki nie zawierają żadnych dodatków do żywności.
Ania Pytkowska: w kuchni stawiam na ułatwienia!
Nawet jeśli nie narzekamy na brak czasu, to za długie przygotowywanie potraw zwykle odbiera nam apetyt. No to może warto sięgnąć po gotowe dania?
Blogerka kulinarna Ania Pytkowska z @nietylkopasta nie ma żadnych wątpliwości. Ania odbyła iście orientalną podróż - przetestowała Mexican Chicken, Oriental Shrimps, Noodles and Chicken, Gyros Style i Paelle.
Magda Pyznar: hiszpańska paella w 10 minut
Warto podkreślić, że dania z oferty FRoSTY są doceniane nie tylko przez zabieganych. Wybierają je także osoby bardzo wymagające, które cenią sobie zrównoważoną i smaczną dietę.
Magda Pyznar to dietetyczka i tancerka, która promuje na swoim profilu dbanie o siebie, a więc i zdroworozsądkowy sposób odżywiania, co wcale nie wyklucza oryginalności i egzotyki. Ulubionym daniem Magdy w testowanym zestawie FRoSTY okazała się hiszpańska paella!
Podsumowując: influencerzy bardzo pozytywnie wypowiedzieli się o tygodniu spędzonym z daniami FRoSTY, doceniając ich skład, smak, a także o krótki czas przygotowania. Nie pozostaje nic innego, jak przetestować ich opinie we własnej kuchni!
[1] Badanie przeprowadzone przez SWResearch „ Mity kulinarne i podział obowiązków domowych” na zlecenie marki FRoSTA, marzec 2021, na grupie 1836 osób
Informacje o firmie:
FRoSTA to marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne, dania gotowe, burgery oraz produkty z kurczaka. Zgodnie z polityką marki 100% naturalnego smaku! FRoSTA nie stosuje dodatków do żywności. Wszystkie produkty rybne FRoSTY posiadają niebieski certyfikat MSC. Gwarantuje on, że ryby w produktach FRoSTY pochodzą ze zrównoważonych łowisk. FRoSTA. Smaczna i prosta.
Kontakt dla mediów:
Agata Zielińska
FRoSTA
e-mail: agata.zielinska@frosta.pl
Karolina Kraśnicka
LoveBrands Group
e-mail: karolina.krasnicka@lbrelations.pl
![„Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1877478853,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
„Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War
![Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!](/files/_uploaded/glownekonf_147330958,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!
![Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach](/files/_uploaded/glownekonf_777565942,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Media
![](/files/1922771799/el-gendy-wstawanie-foto-2,w_274,_small.jpg)
Robert El Gendy: Jestem śpiochem i przychodzę do studia w ostatniej chwili. Raz nie obudziłem się na czas i dopiero telefon z redakcji postawił mnie na nogi
Prezenter „Pytania na śniadanie” zaznacza, że lubi sobie pospać, dlatego prowadzenie porannego programu to dla niego prawdziwe wyzwanie. Musi się bowiem sporo natrudzić, by być w studiu telewizyjnym na czas. Zazwyczaj nie udaje mu się jednak obudzić wraz z dźwiękiem pierwszego budzika i zdarzyło się, że z głębokiego snu wyrwał go dopiero telefon od produkcji „Pytania na śniadanie”.
Problemy społeczne
Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków
![](/files/1922771799/zdrowie-ukraincy-foto,w_133,r_png,_small.png)
Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.
Teatr
Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora
![](/files/1922771799/banasiuk-zonglerka,w_133,r_png,_small.png)
W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.