News powiązane z Jacek Stachursky

2019-03-14 | 06:17
Gwiazdy
Jacek Stachursky: Nie można się żywić energią słoneczną w standardowy sposób. To jest mit i bardzo poważny skrót myślowy, który został mi przypisany News powiązane z Jacek Stachursky

Jacek Stachursky: Nie można się żywić energią słoneczną w standardowy sposób. To jest mit i bardzo poważny skrót myślowy, który został mi przypisany

Kilka lat temu w jednym z wywiadów telewizyjnych Jacek Stachursky wyznał, że żywi się przede wszystkim energią słoneczną. Jak twierdził, potrafił normalnie funkcjonować bez żadnego konwencjonalnego jedzenia. Teraz piosenkarz tłumaczy, że jego słowa zostały błędnie zinterpretowane.
więcej
2019-03-11 | 06:28
Muzyka
Jacek Stachursky: Ostatnie 25 lat to była permanentna walka o miejsce na rynku. Stacje radiowe i telewizyjne nie chciały mnie grać

Jacek Stachursky: Ostatnie 25 lat to była permanentna walka o miejsce na rynku. Stacje radiowe i telewizyjne nie chciały mnie grać

Stachursky nie ma jeszcze ściśle sprecyzowanych planów, jak uczcić ćwierćwiecze swojej działalności artystycznej. Przyznaje jednak, że jest otwarty na wszelkie propozycje od organizatorów festiwali, koncertów czy producentów programów telewizyjnych. Z okazji jubileuszu chciałby bowiem przypomnieć fanom swoje największe przeboje. Nie wyklucza również wydania okolicznościowej płyty. To także czas podsumowań. Wokalista wspomina, że w swojej karierze miał różne etapy, a ludzie z przemysłu rozrywkowego często rzucali mu pod nogi kłody.
więcej
2019-03-05 | 06:23
Muzyka
Jacek Stachursky: Spróbuję swoich sił jako amator stand-uper. Będę opowiadał o swoim życiu artystycznym na przestrzeni 25 lat

Jacek Stachursky: Spróbuję swoich sił jako amator stand-uper. Będę opowiadał o swoim życiu artystycznym na przestrzeni 25 lat

Piosenkarz zdradza, że prace nad autorskim programem „Jacek Stachursky – 25 LAT Live, Stand up & Show” są już prawie na finiszu. Artysta chce się podzielić z fanami najciekawszymi wspomnieniami z różnych koncertów, okolicznościowych występów i nagrań, a wszystko to będzie okraszone dużą dawką humoru. Nie zabraknie również anegdot z życia prywatnego. Wokalista chce, żeby widowisko było pełne emocji i dobrej energii.
więcej
2019-02-27 | 06:45
Muzyka
Jacek Stachursky: Co 10 lat wydaję transowo-elektroniczną, offową płytę. One świetnie sobie radzą

Jacek Stachursky: Co 10 lat wydaję transowo-elektroniczną, offową płytę. One świetnie sobie radzą

W tym roku Jacek Stachursky obchodzi 25-lecie działalności artystycznej. Przed wokalistą więc pracowite miesiące, bo jubileusz chce uczcić kolejną płytą. Album zatytułowany „2K19” ma się ukazać we wrześniu, a będzie go zapowiadał utwór „Doskozzza”, który ukaże się 5 kwietnia. Nowe wydawnictwo to kontynuacja platynowego krążka „1999” oraz złotego „2009”, z których pochodzą takie przeboje, jak „Gdy zapłaczesz”, „Zostańmy razem”, „Dosko” czy „Jam jest 444”. W lutym artysta zaprezentował także cover zespołu Dżem „Kim jestem – jestem sobie” oraz utwór „Zimna lufa”.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.