Newsy

Magda Gessler: seks jest fantastyczną metodą na urodę

2017-06-14  |  06:33

Jesienią na antenie TVN Food Network zadebiutuje nowy program Magdy Gessler. Znana restauratorka będzie w nim uczyć Polaków jak gotować, by dobrze wyglądać i cieszyć się seksem.

Magda Gessler jest właścicielką kilku warszawskich restauracji, stałą felietonistką dwóch popularnych tygodników, jurorką programu kulinarnego „MasterChef”, oraz gospodynią magazynu „Kuchenne rewolucje”. Obecnie do swoich obowiązków zawodowych dołożyła rolę ambasadorki nowego kanału TVN Food Network. Gwiazda twierdzi, że kocha swoją pracę i to właśnie jej zawdzięcza pogodne nastawienie do życia.

– Ćwiczę mózg, ciężko pracuję, robię to, co kocham – to jest receptą na mój wesoły wygląd, nie wiem, czy dobry, w każdym razie jest mi bardzo dobrze mówi Magda Gessler agencji informacyjnej Newseria Lifestyle i dodaje: – Seks jest fantastyczną metodą na urodę.

Restauratorka została również gospodynią programu „Sexy kuchnia”, w którym będzie przekonywać Polaków, że gotowanie może być zmysłową czynnością. Pokaże, jak przyrządzać potrawy, by cieszyć się dobrym zdrowiem, urodą i udanym życiem erotycznym. Nauczy też kobiety poruszania się po kuchni w odpowiedni sposób.

– Będą to przepisy i sposób, w jaki się gotuje, w jaki kobieta się rusza, żeby kuchnia była sensualna, ciekawa i smaczna. Aby potem można było uprawiać seks w sposób lajtowy mówi Magda Gessler. 

Program „Sexy kuchnia” zadebiutuje na antenie TVN Food Network już jesienią 2017 roku.

Czytaj także

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Anna Maria Wesołowska: Program „Sędzia Anna Maria Wesołowska” wprowadził sędziów do okienka telewizora. Wcześniej byliśmy troszeczkę jak w szklanej wieży, sędziemu nic nie wypadało

Popularna sędzia nie ukrywa, że liczy na kontynuację serialu, bo jej zdaniem jest to program z misją, z którego wiedzę o prawie i obowiązujących przepisach przez lata czerpały miliony Polaków, a ona sama stała się w tej dziedzinie niekwestionowanym autorytetem. Niejedna osoba, która weszła w konflikt z wymiarem sprawiedliwości, zastanawiała się, jaki wyrok w tej sytuacji wydałaby właśnie najsłynniejsza sędzia w Polsce. Tymczasem na początku wielu jej kolegów po fachu podchodziło do tego formatu dość sceptycznie.

 

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Gwiazdy

Maciej Nowak: Nie mamy takich tradycji kulinarnych jak Francja, Włochy czy Hiszpania. Powinniśmy zgubić naszą próżność i przestać patrzeć w stronę Zachodu

Zdaniem krytyka kulinarnego duża część społeczeństwa zaczyna zwracać uwagę na jakość produktów spożywczych, które wybiera. Rosnące wymagania konsumentów kształtują rynek. W Polsce pojawia się coraz więcej marek spożywczych, które oferują odbiorcom produkty różnorodne, ciekawe i smaczne. Maciej Nowak zaznacza jednak, że nie każdy może pozwolić sobie na luksusową dietę. Na razie jest to przywilej nielicznych.

Farmacja

Dzieci z cukrzycą w trudnej sytuacji z powodu pandemii. Pomóc im mogą systemy ciągłego monitorowania cukru

W Polsce jest około 20 tys. dzieci z cukrzycą typu I, która może prowadzić do ciężkich powikłań. – Sytuacja zrobiła się trudna, kiedy zaczął obowiązywać lockdown. Dzieci zostały w domu, a część rodziców nadal chodziła do pracy. Kłopot polega na tym, że dziecko chorujące na cukrzycę nie jest w stanie samo sobie z tą chorobą poradzić – wskazuje prezes Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą, Dagmara Staniszewska. W tej chwili problemem jest też brak pielęgniarek w szkołach, przez co młodzi pacjenci diabetologiczni zostali bez profesjonalnej opieki. W kryzysowych warunkach alternatywą dla rodziców są systemy ciągłego monitorowania cukru, które pozwalają na bieżąco kontrolować stan zdrowia dziecka.

Bankowość

60 proc. studentów uważa naukę zdalną za mniej efektywną. Ich zaangażowanie może poprawić grywalizacja

W związku z rekordowym przyrostem zakażeń SARS-CoV-2 rząd rozważa wprowadzenie nauki zdalnej we wszystkich szkołach ponadpodstawowych, jak i młodszych klasach podstawówek. Już od początku października w tryb zdalnej nauki przeszła zdecydowana większość uczelni wyższych. Z badania zrealizowanego na zlecenie BIK wynika, że zdania studentów dotyczące tej formy kształcenia są podzielone, a ponad 60 proc. ocenia ją jako mniej motywującą i mniej efektywną od stacjonarnego modelu nauczania. Brak zajęć praktycznych i warsztatowych wymaga wprowadzenia do zdalnego nauczania nowych narzędzi, które to zrekompensują i zwiększą zaangażowanie. Przykładem jest grywalizacja, często wykorzystywana w korporacjach jako narzędzie motywacyjne jeszcze przed pandemią COVID-19.