Mówi: | Mateusz Gessler |
Funkcja: | restaurator |
Mateusz Gessler: Jako „Halo tu Polsat” nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. U nas są najlepsze pary prowadzących i mamy najlepszych kucharzy
Restaurator podkreśla, że jego kącik w „Halo tu Polsat” nie będzie tylko minikuchnią w studiu telewizyjnym, ale miejscem inspiracji i źródłem szerzenia wiedzy na temat zdrowego odżywiania. By pokazać bogactwo kulinarne naszego kraju, będzie przygotowywał relacje z różnych zakątków Polski. W planach są również wyjazdy za granicę. Mateusz Gessler już wieszczy sukces nowemu formatowi i uważa, że żaden inny program śniadaniowy nie będzie mógł się z nim równać.
– „Halo tu Polsat” to będzie bardzo fajny program poranny, który pokaże lifestyle, który pokaże dramaty, ale i pozytywne rzeczy, jakie się dzieją na co dzień. Pokaże również jedzenie, a jedzenie łączy ludzi i moim zadaniem jest właśnie złączyć wszystkich, żeby oglądali Polsat z wielką przyjemnością, bo „Halo tu Polsat” będzie naprawdę wielkim wydarzeniem – mówi agencji Newseria Lifestyle Mateusz Gessler.
Restaurator jest przekonany, że poranna propozycja śniadaniowa Polsatu spełni wszystkie oczekiwania widzów, wypełni pewną lukę na rynku telewizyjnym i przyciągnie przed ekrany telewizorów tych, którzy do tej pory nie mieli w zwyczaju oglądać takich programów.
– Uważam, że tak naprawdę nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. Mamy najlepsze pary prowadzących, mamy najlepszych kucharzy, będzie nowe podejście i wszystkie rzeczy, które tak naprawdę interesują naszych widzów, to my będziemy pokazywali – mówi.
Mateusz Gessler zapowiada, że jego kącik kulinarny będzie się znacznie wyróżniał na tle tych, które są w innych programach porannych. Zamierza bowiem nie tylko dzielić się z widzami ulubionymi i sprawdzonymi przepisami, ale także edukować ich w kwestii zdrowego odżywiania.
– Ja będę gotował w studiu, ale też na wyjazdach. Będę się trochę kręcił po Polsce, mam nadzieję, że i za granicą. Będę pokazywał też bardzo pozytywne aspekty jedzeniowe. Dodatkowo moją rolą jest zachęcić do otwarcia się na jedzenie, do próbowania różnych rzeczy. Będę pokazywał, jak można gotować szybko, przyjemnie i tanio, ale też jak można robić jedzenie trochę bardziej skomplikowane i trochę droższe. Ogólnie będę próbował zmieniać złe nawyki żywieniowe Polaków, bo niektórzy niestety jeszcze bardzo niezdrowo się odżywiają. Chcę pokazać, że jedzenie jest najważniejszym elementem życia człowieka – tłumaczy.
Restaurator zdradza, że pracuje nad jeszcze jednym projektem telewizyjnym, ale na razie nie chce ujawnić szczegółów.
– Zobaczycie mnie w „Halo tu Polsat” i jeszcze w pewnym tajemniczym programie, ale nie mogę zdradzić, w jakim – dodaje Mateusz Gessler.
Czytaj także
- 2025-04-15: 1 mln zł na innowacyjne rozwiązania dla miast. Granty mogą otrzymać naukowcy i start-upy
- 2025-04-10: Nowa wersja programu Czyste Powietrze zwiększa wymagania wobec wykonawców instalacji. Nie wszystkie firmy są w stanie im sprostać
- 2025-03-11: Dawid Kwiatkowski: W programie „MBtM” były wyznania miłości w moim kierunku. To było miłe, ale za uczestnikiem musi iść też dobra muzyka
- 2025-03-26: Patricia Kazadi: To będzie bardzo pracowita wiosna. Pracuję nad własną muzyką
- 2025-03-13: Patricia Kazadi: Maciek Rock jest dla mnie ogromną inspiracją. Uczę się od mistrza
- 2025-04-22: Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
- 2025-03-18: Sylwia Bomba: W liceum nikt nie miał odwagi prosto w oczy nazwać mnie grubasem. Ale jak szłam korytarzem, to czułam śmiechy za moimi plecami
- 2025-03-10: Sylwia Bomba: Przez 10 lat odchudzałam się bezskutecznie. Potrafiłam codziennie biegać 15 km albo w ogóle nie jeść
- 2025-03-03: Sylwia Bomba: „Królowa przetrwania” to nie jest mój format. Nie lubię być blisko dram, nie lubię rywalizować na takim poziomie
- 2025-03-20: Malwina Wędzikowska: Druga edycja „The Traitors. Zdrajcy” jest bardziej mroczna i bezwzględna. Finał mocno zaskoczy widzów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Dom i ogród

Eliza Gwiazda: Bez chemii naprawdę można wysprzątać mieszkanie na błysk. Wiele rzeczy da się doczyścić na przykład sodą
Influencerka lubi, gdy w jej domu wszystko lśni, i ma swoje sprawdzone metody sprzątania bez używania chemii. Popularne składniki, które można znaleźć w każdej kuchni, takie jak soda, ocet czy kwasek cytrynowy, okazują się bowiem równie skuteczne i wydajne jak detergenty. Eliza Gwiazda zaznacza, że naturalne metody sprzątania i czyszczenia różnych powierzchni są przyjazne dla środowiska oraz bezpieczne dla domowników i zwierząt.
Handel
Piwo bezalkoholowe stanowi już 6,5 proc. sprzedaży browarów. Konsumenci świadomie ograniczają spożycie alkoholu

W 2024 roku polscy konsumenci kupowali ponad 1 mln butelek i puszek piwa 0,0% dziennie. Przez ostatnią dekadę rynek tych piw urósł pod względem wolumenu 10-krotnie. Branża inwestuje w innowacje w segmencie piw bezalkoholowych, wzmacniając nie tylko smak, ale również ich wartości odżywcze. Piwa 0,0% wpisują się w coraz popularniejszy, zwłaszcza wśród młodszego pokolenia, trend NoLo (no alcohol low alcohol), co może okazać się furtką do ograniczenia konsumpcji alkoholu.
Moda
Krzysztof Skórzyński: Lubimy mówić, że dbamy o środowisko i dajemy rzeczom drugie życie. A potem idziemy do galerii i kupujemy nowe ubrania

Z obserwacji dziennikarza wynika, że choć niektóre firmy promują swoje działania i produkty jako ekologiczne, to zdarza się, że rzeczywistość jest zgoła inna. Podobnie jest z osobami z naszego otoczenia. Bywa, że głośno mówią o recyklingu, a jednocześnie ślepo gonią za modą i wciąż kupują nowe ubrania, dodatki czy elementy wyposażenia wnętrz. Krzysztof Skórzyński i Kajra zapewniają jednak, że zależy im na tym, by nie zanieczyszczać środowiska kolejnymi odpadami, dlatego są zwolennikami ponownego wykorzystywania różnych rzeczy.