Newsy

Mateusz Gessler: Jako „Halo tu Polsat” nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. U nas są najlepsze pary prowadzących i mamy najlepszych kucharzy

2024-08-26  |  06:26

Restaurator podkreśla, że jego kącik w „Halo tu Polsat” nie będzie tylko minikuchnią w studiu telewizyjnym, ale miejscem inspiracji i źródłem szerzenia wiedzy na temat zdrowego odżywiania. By pokazać bogactwo kulinarne naszego kraju, będzie przygotowywał relacje z różnych zakątków Polski. W planach są również wyjazdy za granicę. Mateusz Gessler już wieszczy sukces nowemu formatowi i uważa, że żaden inny program śniadaniowy nie będzie mógł się z nim równać.

– „Halo tu Polsat” to będzie bardzo fajny program poranny, który pokaże lifestyle, który pokaże dramaty, ale i pozytywne rzeczy, jakie się dzieją na co dzień. Pokaże również jedzenie, a jedzenie łączy ludzi i moim zadaniem jest właśnie złączyć wszystkich, żeby oglądali Polsat z wielką przyjemnością, bo „Halo tu Polsat” będzie naprawdę wielkim wydarzeniem – mówi agencji Newseria Lifestyle Mateusz Gessler.

Restaurator jest przekonany, że poranna propozycja śniadaniowa Polsatu spełni wszystkie oczekiwania widzów, wypełni pewną lukę na rynku telewizyjnym i przyciągnie przed ekrany telewizorów tych, którzy do tej pory nie mieli w zwyczaju oglądać takich programów.

– Uważam, że tak naprawdę nie mamy konkurencji, jesteśmy najlepsi. Mamy najlepsze pary prowadzących, mamy najlepszych kucharzy, będzie nowe podejście i wszystkie rzeczy, które tak naprawdę interesują naszych widzów, to my będziemy pokazywali – mówi.

Mateusz Gessler zapowiada, że jego kącik kulinarny będzie się znacznie wyróżniał na tle tych, które są w innych programach porannych. Zamierza bowiem nie tylko dzielić się z widzami ulubionymi i sprawdzonymi przepisami, ale także edukować ich w kwestii zdrowego odżywiania.

– Ja będę gotował w studiu, ale też na wyjazdach. Będę się trochę kręcił po Polsce, mam nadzieję, że i za granicą. Będę pokazywał też bardzo pozytywne aspekty jedzeniowe. Dodatkowo moją rolą jest zachęcić do otwarcia się na jedzenie, do próbowania różnych rzeczy. Będę pokazywał, jak można gotować szybko, przyjemnie i tanio, ale też jak można robić jedzenie trochę bardziej skomplikowane i trochę droższe. Ogólnie będę próbował zmieniać złe nawyki żywieniowe Polaków, bo niektórzy niestety jeszcze bardzo niezdrowo się odżywiają. Chcę pokazać, że jedzenie jest najważniejszym elementem życia człowieka – tłumaczy.

Restaurator zdradza, że pracuje nad jeszcze jednym projektem telewizyjnym, ale na razie nie chce ujawnić szczegółów.

– Zobaczycie mnie w „Halo tu Polsat” i jeszcze w pewnym tajemniczym programie, ale nie mogę zdradzić, w jakim – dodaje Mateusz Gessler.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Handel

Piwo bezalkoholowe stanowi już 6,5 proc. sprzedaży browarów. Konsumenci świadomie ograniczają spożycie alkoholu

W 2024 roku polscy konsumenci kupowali ponad 1 mln butelek i puszek piwa 0,0% dziennie. Przez ostatnią dekadę rynek tych piw urósł pod względem wolumenu 10-krotnie. Branża inwestuje w innowacje w segmencie piw bezalkoholowych, wzmacniając nie tylko smak, ale również ich wartości odżywcze. Piwa 0,0% wpisują się w coraz popularniejszy, zwłaszcza wśród młodszego pokolenia, trend NoLo (no alcohol low alcohol), co może okazać się furtką do ograniczenia konsumpcji alkoholu.

Moda

Krzysztof Skórzyński: Lubimy mówić, że dbamy o środowisko i dajemy rzeczom drugie życie. A potem idziemy do galerii i kupujemy nowe ubrania

Z obserwacji dziennikarza wynika, że choć niektóre firmy promują swoje działania i produkty jako ekologiczne, to zdarza się, że rzeczywistość jest zgoła inna. Podobnie jest z  osobami z naszego otoczenia. Bywa, że głośno mówią o recyklingu, a jednocześnie ślepo gonią za modą i wciąż kupują nowe ubrania, dodatki czy elementy wyposażenia wnętrz. Krzysztof Skórzyński i Kajra zapewniają jednak, że zależy im na tym, by nie zanieczyszczać środowiska kolejnymi odpadami, dlatego są zwolennikami ponownego wykorzystywania różnych rzeczy.