Komunikaty PR

4 sposoby na pyszne danie z jednej patelni!

2020-12-01  |  14:30

W jesienne, często pochmurne dni, mamy ochotę zaszyć się pod kocem z kubkiem ulubionej herbaty. Wtedy też najbardziej lubimy jeść sycące dania, które poprawiają nam humor. Jeśli też tak masz, to na pewno się ucieszysz, bo właśnie pojawiły się w sklepach nowe makaronowe dania, które są gotowe po zaledwie kilku minutach na patelni.

Choć dla każdego tzw. „comfort food” może oznaczać co innego, podejrzewamy, że makaron jest w stanie kulinarnie uszczęśliwić większość z nas. Sycąca porcja pasty i smakowity sos to także pomysł na szybki obiad lub kolację. Teraz okazuje się, że może być jednak jeszcze szybszy, niż się spodziewaliśmy. FRoSTA przygotowała 4 nowości, które zadowolą każdego miłośnika makaronu – zwłaszcza, że przygotowuje się je niecałe 10 minut i wykorzystuje do tego tylko jedną patelnię!

Pappardelle w sosie serowo-śmietankowym

Pappardelle to pyszne, szerokie wstążki i jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronu. W najnowszym daniu FRoSTY podane zostały z liśćmi szpinaku i soczystymi pomidorkami koktajlowymi w kremowym sosie na bazie sera i śmietanki. Dodatek dzikiego czosnku i pieprzu nadaje charakteru temu delikatnemu daniu, które już po 9 minutach spędzonych na patelni smakuje jak z włoskiej trattorii. Opak. 500 g, cena: 10,99 zł.

Tortellini z sosem pomidorowym

Chyba wszyscy kochamy pierogi w każdej postaci. Co powiesz na włoskie, cienkie ciasto z pszenicy durum, z delikatnym serowo-szpinakowym farszem? To wszystko w sosie pomidorowym z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, cebulą, bazylią i rukolą. Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej – zwłaszcza ze świadomością, że w ich składzie nie znajdziemy żadnych produktów, których nie użylibyśmy przy domowym wyrobie tortellini. Opak. 500 g, cena: 10,99 zł.

Penne gorgonzola ze szpinakiem

Włoski klasyk, który od teraz możecie zjeść nie tylko w Mediolanie, Rzymie i restauracji w centrum miasta, ale także we własnym domu. Makaron penne, w kremowym sosie na bazie sera gorgonzola i śmietanki z dodatkiem liści szpinaku. To idealny posiłek zarówno na samotny wieczór przy filmie, jak i szybką kolację we dwoje. Bez wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów – a nadal zachwyca podniebienie! Opak. 500 g, cena: 10,99 zł.

Tagliatelle w sosie gorgonzola

 Ostatnia propozycja również opiera się na aromatycznym serze gorgonzola – jednak pozostałe składniki są zupełnie inne! Zielony, bo barwiony szpinakiem, makaron tagliatelle, cukinia grillowana i cukinia żółta, pomidorki koktajlowe… i jedynie 110 kcal w 100 g dania! Skład i pochodzenie każdego składnika tego wegetariańskiego dania możesz szybko sprawdzić na stronie frostafoodtracker.pl. Opak. 450 g, cena: 10,99 zł.

A Ty, który makaron wybierzesz na dzisiejszą kolację?

Informacje o firmie: FRoSTA to marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne, dania gotowe, burgery oraz produkty z kurczaka. Zgodnie z polityką marki 100% naturalnego smaku! FRoSTA nie stosuje dodatków do żywności. Wszystkie produkty rybne FRoSTY posiadają niebieski certyfikat MSC. Gwarantuje on, że ryby w produktach FRoSTY pochodzą ze zrównoważonych łowisk. FRoSTA. Smaczna i prosta.


Kontakt dla mediów:
 Agata Zielińska
FRoSTA
tel. 504 199 670
e-mail: agata.zielinska@frosta.pl

Dominika Kaczyńska
 LoveBrands Relations
tel. 536 022 809
e-mail: dominika.kaczynska@lbrelations.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.