Chcemy być sobą! | Dzień Singla w WuWu
Masz dość lukrowanych serduszek, które na każdym kroku widzisz 14 lutego? Uważasz, że bycie w związku nie jest wyznacznikiem szczęścia? Lubisz sam decydować, jak spędzać czas? Przyda Ci się więc wieczór spędzony na własnych warunkach! Idealna okazja nadarzy się już w Dniu Singla 15 lutego w Bistro Barze WuWu. Właśnie w ten dzień odbędzie się specjalne wydarzenie dla singielek i singli. Brak romantycznych uniesień i kolacji przy świecach gwarantowany.
Dzień Singla, który przypada zaraz po walentynkach, to wbrew pozorom idealna okazja do zrobienia czegoś dla siebie – najlepiej czegoś wyjątkowego, lub tego, co zostało odłożone na bliżej nieokreślony termin. To właśnie 15 lutego – w dniu, który jest świętem singli – warto spędzić czas po swojemu i skupić się na własnych potrzebach. Bistro Bar WuWu na Dzień Singla przygotował specjalną ofertę – zarówno dla tych, którzy wolą ten sobotni wieczór spędzić sami, jak i tych, którzy chcieliby nawiązać nowe znajomości.
W Dniu Singla najważniejsza jest niezależność, dlatego Bistro Bar WuWu daje swoim gościom wybór – mogą zarezerwować jednoosobowy stolik lub dołączyć do największego – trzydziestoosobowego stołu w restauracji. Przy nim będą mogły usiąść osoby, które chcą poznać kogoś nowego, porozmawiać czy po prostu miło spędzić czas. Natomiast pozostałe stoliki pozostaną do dyspozycji dla wszystkich – dla singli czy singielek, którzy chcą spróbować dań z menu przy jednoosobowym stoliku – obsługa WuWu zapewni, żeby nikt nie przeszkodził w kolacji.
Tego wieczoru w Bistro Barze WuWu oprócz pozycji ze stałej karty będzie można zamówić specjalnie przygotowane dania. Propozycje dla siebie znajdą zarówno wegetarianie, jak i osoby jedzące mięso, do wyboru będzie m.in. troć w zaskakującym połączeniu z różowym szampanem, tradycyjna zupa rakowa z imbirem, aromatyczny krem z pietruszki i gruszki, rozpływające się w ustach policzki wołowe ze słodką czekoladą czy delikatny jesiotr z purée z pieczonego selera.
Przystawki:
– Troć marynowana w różowym szampanie / majonez ostrygowy / rukiew wodna / 26 zł
– Tatar z buraka marynowanego w goździkach i cynamonie / kozi ser / pestki słonecznika / 21 zł
Zupy:
– Zupa rakowa / oliwa ziołowa z imbirem / 28 zł
– Zupa krem z pietruszki i gruszki / migdały / zioła / 17 zł
Dania główne:
– Policzki wołowe duszone w piernikach i czekoladzie z purée marchewkowym / 54 zł
– Jesiotr duszony w sosie z ikry z pstrąga z Zielenicy / purée z pieczonego selera / 54 zł
Dodatkowo 15 lutego w Bistro Barze WuWu, jak zwykle co sobotę, parkiet rozgrzeje taneczna muzyka. Tym razem będzie to dobrze znany gościom WuWu THE SAINT, który zagra w klimatach deep house, soulful, disco house, funky house.
Rezerwacje stolika: kontakt@wuwu.bar, tel.: 22 3553002
Bistro Bar WuWu
Centrum Praskie Koneser
plac Konesera 1
https://wuwu.bar/
Sztuka współczesna w Muzeum Warszawy: ścieżka Sztuka wspierania
Koncert Świąteczny w zabytkowej Elektrowni
NOWY PROJEKT CYFROWY - DIGITALIZACJA DÓBR KULTURY WROCŁAWIA
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Adam Kszczot: Radek Majdan to człowiek niezwykle mądry życiowo. Cieszę się też, że mogłem od ludzkiej strony poznać Kubę Rzeźniczaka
Biegacz zaznacza, że udział w formacie „Mistrzowskie pojedynki. Eternal Glory” poszerzył jego horyzonty i dał mu nowe spojrzenie na ludzi i ich historie. Adam Kszczot podkreśla, że każdy uczestnik wniósł do programu coś unikalnego. Ich sylwetki i życiowe doświadczenia mogą więc być dla widzów przykładem i inspiracją. On sam jest pod dużym wrażeniem Radosława Majdana i Jakuba Rzeźniczaka.
Konsument
Młodzież w Polsce sięga po alkohol rzadziej niż 20 lat temu. Obniża się zwłaszcza spożycie piwa
Alkohol staje się coraz mniej popularny wśród młodzieży, przede wszystkim w grupie wiekowej 15–16 lat, ale pozytywne zmiany widoczne są również w grupie 17- i 18-latków – wynika z badania ESPAD z 2024 roku przedstawionego niedawno podczas konferencji w Sejmie. Mniej nastolatków niż 20 lat temu przyznaje się do zakupu alkoholu i tych, którzy oceniają, że jest on łatwy do zdobycia. Wciąż jednak na wysokim poziomie utrzymuje się odsetek młodzieży, która pije w sposób ryzykowny. Ministerstwo Zdrowia zapowiada działania ograniczające sprzedaż alkoholu.
IT i technologie
Sztuczna inteligencja dużym wsparciem w diagnostyce. Może być szczególnie cenna w chorobach rzadkich
Już nie tylko usprawnianie analizy badań obrazowych, ale i na przykład typowanie celów terapeutycznych w chorobach rzadkich to pola, na których w medycynie sprawdza się sztuczna inteligencja. Różne technologie zasilane SI wykorzystuje prawie 80 proc. podmiotów leczniczych, a inwestycja w nie zwraca się średnio w ciągu 14 miesięcy. Wraz z pokoleniową wymianą kadr widać też coraz większe otwieranie się lekarzy na korzystanie z narzędzi sztucznej inteligencji.