Komunikaty PR

Dania wołowe wolno gotowane - wykwintne i proste w przyrządzeniu

2020-12-18  |  14:00
Biuro prasowe

Wołowina to wyjątkowo szlachetny gatunek mięsa, o złożonym bukiecie smakowym, jak również doskonałych wartościach odżywczych. Coraz częściej trafia na polskie stoły, jednak niekiedy nadal jest uważana za mięso niełatwe do przyrządzenia i wymagające dużych umiejętności kulinarnych. Właściwy sposób przygotowania jest tymczasem niezwykle istotny, gdyż pozwala na wydobycie pełni walorów smakowych i aromatycznych wołowiny.

Sekretem idealnego przygotowania wołowiny jest wolne gotowanie. Daje ono znakomite efekty, jest jednak czasochłonne. Dlatego doskonałym rozwiązaniem są dostępne w ofercie Sokołowa dania z wołowiny, już przygotowane tą metodą. Warto po nie sięgnąć, by w prosty i szybki sposób przyrządzić wyszukaną potrawę, doskonałą na rodzinne obiady, uroczyste spotkania czy inne specjalne okazje.

Sokołowskie dania z wołowiny wolno gotowane są najpierw marynowane w odpowiedniej kompozycji przypraw i dodatków, która doskonale współgra z nutą smakową mięsa i dopełnia jego walorów. Następnie są długo gotowane (przez 8 godzin) w temperaturze ok. 80°C. Specjalne opakowanie próżniowe, w którym mięso jest gotowane, pozwala na „zamknięcie” smaku i aromatu wewnątrz oraz utrzymanie struktury mięsa.  Danie zyskuje tym samym szczególną wyrazistość, a esencja potrawy zostaje w pełni zachowana. To gwarancja wyjątkowych doznań kulinarnych. Dania z wołowiny wolno gotowane Sokołów wyróżnia wysoka kruchość, miękkość i soczystość. Wszystkie produkty z tej linii nie zawierają dodatku substancji konserwujących.

Asortyment dań wołowych wolno gotowanych Sokołów obejmuje: Policzki wołowe w sosie własnym (klasyczne w smaku, niezwykle delikatne), Gulasz wołowy w stylu meksykańskim (z warzywnymi dodatkami, w postaci kukurydzy, czerwonej fasoli, marchewki, selera, groszku, fasolki szparagowej zielonej oraz papryki), Gulasz z daktylami (o oryginalnym smaku, z daktylami, cynamonem i imbirem), Żeberka w sosie pieczeniowym (o tradycyjnym, popularnym smaku), Żeberka w sosie winnym (z dodatkiem aromatycznego rozmarynu).

Dania wołowe wolno gotowane Sokołów są wyjątkowo proste w przyrządzeniu – wystarczy je podgrzać w odpowiedniej temperaturze, w garnku z wodą lub w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Farmacja

Samoleczenie generuje w UE oszczędności na poziomie 40 mld euro rocznie. Dzięki temu odciążone są europejskie systemy zdrowotne

Każdego roku Europejczycy leczą samodzielnie ok. 1,2 mld drobnych dolegliwości, w tym przeziębienie czy niestrawność. Zdaniem ekspertów wzmocnienie tych kompetencji społeczeństwa może być remedium na braki kadrowe w opiece zdrowotnej i jej deficyt budżetowy. Sięganie po leki bez recepty (OTC), suplementy diety i wyroby lecznicze pozwala uniknąć ok. 120 mln konsultacji lekarskich w skali roku, co odpowiada pracy nawet 36 tys. lekarzy pierwszego kontaktu. Samoleczenie generuje w UE oszczędności na poziomie 40 mld euro rocznie – wynika z danych przedstawionych podczas 61. konferencji AESGP, która odbyła się w Warszawie.

Konsument

Polacy odczuwają brak wiedzy na temat inwestowania. Może to sprzyjać podejmowaniu nieracjonalnych decyzji finansowych

Co trzeci Polak odczuwa brak wiedzy w obszarze inwestowania, a tylko co piąty chciałby pogłębić swoją wiedzę na ten temat – wynika z badania „Poziom wiedzy finansowej Polaków 2025”. Ci, którzy na własną rękę szukają informacji i porad, coraz częściej sięgają do blogów, portali, podcastów i wideo w internecie. Eksperci przestrzegają, że finansowych i inwestycyjnych porad udzielają nie tylko specjaliści w danej dziedzinie, więc potrzebna jest zasada ograniczonego zaufania.