Kuchnia sercem domu: jak ją zaprojektować? Bezpłatny webinar OKK! design
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Kuchnia to jedno z najważniejszych pomieszczeń w całym domu. To w niej spędzamy czas przygotowując posiłki, ale również celebrując wspólne chwile z najbliższymi. Warto, aby było to pomieszczenie nie tylko estetyczne, ale przede wszystkim funkcjonalne. Na czym się skupić projektując kuchnię? Jakie wyposażenie wybrać i jakich materiałów użyć? Na te i inne pytania odpowie arch. Jacek Tryc podczas kolejnego spotkania online OKK! design.
Bezpłatny webinar z cyklu OKK! design odbędzie się w piątek 14 maja 2021 r. o godzinie 12:00. Gościem specjalnym spotkania będzie arch. Jacek Tryc, właściciel warszawskiej pracowni Jacek Tryc – wnętrza. Partnerami spotkania są marki Barlinek oraz Samsung.
Jakie zagadnienia poruszą zaproszeni goście podczas spotkania?
- Krótka opowieść o teorii projektowania kuchni.
- Zarządzanie przestrzenią.
- Zasady projektowania kuchni: jaką zabudowę wybrać i jakich materiałów użyć?
- Nowe technologie, czyli w co warto wyposażyć kuchnię?
Gościem specjalnym webinaru będzie architekt Jacek Tryc, właściciel pracowni Jacek Tryc – wnętrza, absolwent Politechniki Warszawskiej na kierunku Architektura i Urbanistyka. Projektowanie wnętrz to od 20 lat główny zakres jego pracy. Jest jednym z założycieli Stowarzyszenia Architektów Wnętrz – organizacji zrzeszającej profesjonalne pracownie projektowe. Stowarzyszenie ma na celu między innymi porządkowanie rynku usług projektowania wnętrz. Jako juror konkursów branżowych wpływa na ustawiczne podnoszenie poziomu świadczonych usług wnętrzarskich na polskim rynku. Dzięki temu jest też na bieżąco z nowościami i kierunkami rozwoju w polskim i światowym wzornictwie.
W trakcie spotkania arch. Jacek Tryc przybliży teorię projektowania kuchni. Zdradzi, w jaki sposób podchodzi do projektowania tego pomieszczenia oraz jakie technologie i materiały warto uwzględnić w projekcie.
Partnerami webinaru są marki Barlinek oraz Samsung. Spotkanie rozpocznie część warsztatowa z udziałem ich przedstawicieli. Magdalena Weber i Paweł Brzezicki opowiedzą o najnowszych technologiach, funkcjach i rozwiązaniach marki Samsung. Wskażą, jaki piekarnik dopasować do danej kuchni. Następnie Jacek Kula przedstawi ofertę i możliwości produktów marki Barlinek. W trakcie spotkania uczestnicy będą mogli na bieżąco zadawać pytania prelegentom.
Aby wziąć udział w bezpłatnym webinarze, wystarczy się zarejestrować, klikając w link: https://tiny.pl/r6g1k
Wydarzenie online jest dostępne również na fanpage’u OKK! design.
Partnerzy spotkania: Barlinek oraz Samsung
Patroni webinarów OKK! design: Elle Decoration, WhiteMAD, Dobre Wnętrze, Czas na Wnętrze, MAGAZIF.com, Foorni.pl, Example.pl, Exspace.pl, Designteka.pl, Weranda, Ambiente.info.pl, Arch_App
Organizator: OKK! PR
AGENDA SPOTKANIA:
12.00 – powitanie gości i widzów
12.05 – prezentacja Samsung
12.25 – prezentacja Barlinek
12.45 – wystąpienie arch. Jacka Tryca
13.25 – pytania widzów do arch. Jacka Tryca
„ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli!
Wanny prostokątne: najczęściej wybierane do łazienki
Prace ociepleniowe latem. Co trzeba wiedzieć
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Podróże
Klaudia Carlos: Nigdzie nie ma takiego piasku złocistego jak nad Bałtykiem. Mam tam swoje ulubione miejsca, ale lubię też poszukiwać nowych
Wokół wakacji nad polskim morzem przez lata narosło wiele stereotypów. Prezenterka zapewnia jednak, że ją samą nie zniechęcają ani stwierdzenia, że „jest za drogo”, ani że „zazwyczaj jest zła pogoda”. I choć turyści chociażby ze względu na „paragony grozy” coraz częściej omijają łukiem Morze Bałtyckie, to ona jest konsekwentna w swoich wyborach. Każdego roku stawia właśnie na Bałtyk i przekonuje, że nadmorskie miejscowości są bardziej urokliwe niż zagraniczne kurorty, a polskie piaszczyste plaże nie mają sobie równych.
Handel
Oliwa z oliwek i produkty z grzybami wśród najczęściej kwestionowanych przez IJHARS. Jakość pozostawia wiele do życzenia
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych co roku przeprowadza kilkadziesiąt tysięcy czynności kontrolnych. W ubiegłym roku 16 proc. skontrolowanych artykułów rolno-spożywczych na etapie detalu miało parametry fizykochemiczne niezgodne z przepisami, a co czwarta partia była nieprawidłowo oznaczona. Do najczęściej kwestionowanych produktów należały oliwa z oliwek i przetwory grzybowe. – Konsument, jako najsłabsze ogniwo w łańcuchu, musi być właściwie poinformowany o składzie danego produktu – podkreśla Dorota Balińska-Hajduk z GIJHARS.
Prawo
Polskie prawo nie zakazuje trzymania psów na uwięzi. Nowy projekt ustawy proponuje bardziej restrykcyjne przepisy
Kara aresztu do lat trzech i grzywny do tysiąca złotych grożą właścicielom, którzy trzymają psy na łańcuchu. Zgodnie z prawem pies nie może być przywiązany dłużej niż przez 12 godzin, na uwięzi krótszej niż 3 metry. W rzeczywistości jednak ciężko udowodnić naruszenie tego przepisu. – Nadszedł czas, żeby powiedzieć stop utrzymywaniu psów na uwięzi. Pies to nie jest tani system alarmowy – podkreśla Michał Dąbrowski, dyrektor Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce. Szansą na zmianę może być obywatelski projekt ustawy, przygotowany przez kilka organizacji działających na rzecz ochrony zwierząt, który trafił niedawno do Sejmu.