Moc czerwieni w kuchni - noże Victorinox
Rodzina Swiss Classic rozszerzyła się o nowości w intensywnym odcieniu czerwieni. Cztery produkty z linii Victorinox Swiss Classic Red wprowadzają odważny akcent kolorystyczny do kuchennych wnętrz na całym świecie.
Do znanego już noża Santoku z czerwoną rękojeścią dołączyły: nóż i widelec do porcjowania oraz nóż do chleba. Dzięki szerokiej gamie akcesoriów codziennego użytku, zarówno entuzjaści gotowania, jak i utalentowani szefowie kuchni mogą teraz z łatwością podjąć się niemal każdego kulinarnego wyzwania.
Noże te nie tylko przykuwają uwagę swą odważną czerwienią. Posiadają ergonomiczne uchwyty, są lekkie i można je także myć w zmywarce. Wykonane zostały w Szwajcarii z odpornej na zużycie stali nierdzewnej. Linię Swiss Classic wyróżnia wysoka funkcjonalność, a nowe akcesoria kuchenne również charakterystyczny czerwony kolor znany z popularnego Oryginalnego Szwajcarskiego Noża Oficerskiego.
Victorinox słynie z ponad 130-letniego doświadczenia w produkcji wysokiej jakości noży w Szwajcarii. Każdy element ma dożywotnią gwarancję na wszelkie wady materiałowe i produkcyjne.
Linia Victorinox Swiss Classic Red jest dostępna w sklepach specjalistycznych, firmowych salonach Victorinox oraz w Internecie.
SZCZEGÓŁY
Linia Swiss Classic Red składa się z następujących noży.
Nóż do porcjowania Swiss Classic, 19 cm: Idealny do każdego rodzaju mięs, a także warzyw i owoców we wszystkich kształtach i rozmiarach. Noże Victorinox to wygoda, ale i gwarancja krojenia z gracją i precyzją.
Nóż do chleba Swiss Classic, 21 cm: Idealny model do krojenia chrupiącego pieczywa i twardej skórki.
Widelec do porcjowania Swiss Classic, 15 cm: Umożliwia wygodne przytrzymanie mięsa podczas porcjowania, krojenia i nadziewania.
Nóż Santoku Swiss Classic z ryflowanym ostrzem, 17 cm: Doskonale sprawdza się podczas siekania, krojenia, oraz porcjowania. Jego dużą zaletą jest ergonomiczna rękojeść i wyjątkowo ostre ryflowane ostrze.
Zestaw do porcjowania Swiss Classic, 2 elementy: Linia Swiss Classic Red jest dostępna również w zestawie zawierającym Nóż do porcjowania Swiss Classic oraz Widelec do porcjowania Swiss Classic.

BLIKUJ na raty w IKEA! Nowy sposób płatności dostępny w całej Polsce

Deweloperzy ukrywają ceny mieszkań. Z troski o klientów czy swoje portfele?

Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet
Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.
Farmacja
Polacy leczą samodzielnie ponad połowę lekkich dolegliwości zdrowotnych. Jesteśmy liderem UE

Szacuje się, że w Unii Europejskiej codziennie występuje ok. 3,3 mln przypadków lekkich dolegliwości. Gdyby każdy pacjent zgłaszał się z nimi do lekarza, potrzebnych byłoby dodatkowo 120 tys. lekarzy pierwszego kontaktu lub obecni lekarze musieliby pracować dodatkowe 144 minuty dziennie. Polska pod względem samoleczenia, ze wskaźnikiem na poziomie 55 proc., plasuje się w czołówce UE. – Samodzielne leczenie to nie tylko kwestia wygody pacjenta, ale przede wszystkim realne odciążenie systemu ochrony zdrowia – przekonuje Ewa Królikowska z PASMI.
Ochrona środowiska
Naukowcy wzywają do większej ochrony oceanów. Przestrzegają przed groźnym w skutkach przełowieniem stad

Bioróżnorodność oceanów jest zagrożona i musimy zrobić wszystko, aby ją chronić – biją na alarm naukowcy z całego świata. Badani przez organizację Marine Stewardship Council wskazują, że przyczyniają się do tego przede wszystkim zmiany klimatyczne i przełowienie. W związku z przypadającym 8 czerwca Światowym Dniem Oceanów eksperci MSC zachęcają do wspólnej edukacji na temat tego, jakie działania może podjąć każdy z nas na rzecz ochrony morskiego ekosystemu.