Moc czerwieni w kuchni - noże Victorinox
Rodzina Swiss Classic rozszerzyła się o nowości w intensywnym odcieniu czerwieni. Cztery produkty z linii Victorinox Swiss Classic Red wprowadzają odważny akcent kolorystyczny do kuchennych wnętrz na całym świecie.
Do znanego już noża Santoku z czerwoną rękojeścią dołączyły: nóż i widelec do porcjowania oraz nóż do chleba. Dzięki szerokiej gamie akcesoriów codziennego użytku, zarówno entuzjaści gotowania, jak i utalentowani szefowie kuchni mogą teraz z łatwością podjąć się niemal każdego kulinarnego wyzwania.
Noże te nie tylko przykuwają uwagę swą odważną czerwienią. Posiadają ergonomiczne uchwyty, są lekkie i można je także myć w zmywarce. Wykonane zostały w Szwajcarii z odpornej na zużycie stali nierdzewnej. Linię Swiss Classic wyróżnia wysoka funkcjonalność, a nowe akcesoria kuchenne również charakterystyczny czerwony kolor znany z popularnego Oryginalnego Szwajcarskiego Noża Oficerskiego.
Victorinox słynie z ponad 130-letniego doświadczenia w produkcji wysokiej jakości noży w Szwajcarii. Każdy element ma dożywotnią gwarancję na wszelkie wady materiałowe i produkcyjne.
Linia Victorinox Swiss Classic Red jest dostępna w sklepach specjalistycznych, firmowych salonach Victorinox oraz w Internecie.
SZCZEGÓŁY
Linia Swiss Classic Red składa się z następujących noży.
Nóż do porcjowania Swiss Classic, 19 cm: Idealny do każdego rodzaju mięs, a także warzyw i owoców we wszystkich kształtach i rozmiarach. Noże Victorinox to wygoda, ale i gwarancja krojenia z gracją i precyzją.
Nóż do chleba Swiss Classic, 21 cm: Idealny model do krojenia chrupiącego pieczywa i twardej skórki.
Widelec do porcjowania Swiss Classic, 15 cm: Umożliwia wygodne przytrzymanie mięsa podczas porcjowania, krojenia i nadziewania.
Nóż Santoku Swiss Classic z ryflowanym ostrzem, 17 cm: Doskonale sprawdza się podczas siekania, krojenia, oraz porcjowania. Jego dużą zaletą jest ergonomiczna rękojeść i wyjątkowo ostre ryflowane ostrze.
Zestaw do porcjowania Swiss Classic, 2 elementy: Linia Swiss Classic Red jest dostępna również w zestawie zawierającym Nóż do porcjowania Swiss Classic oraz Widelec do porcjowania Swiss Classic.

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.