Komunikaty PR

Nowe sposoby na spiżarnię

2024-09-10  |  01:00
Biuro prasowe

Pierwszym krokiem w organizacji wymarzonej spiżarni jest wybór miejsca.  Powinno być suche, chłodne i ciemne, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego. Najczęściej wybierane miejsca to piwnice lub pozbawione okien pomieszczenia tuż przy kuchni. Jeśli jednak nie mamy oddzielnego pomieszczenia, w organizacji spiżarki może nam wystarczyć wysoka i pojemna szafka kuchenna. Każda z tych trzech opcji pozwala zaaranżować naprawdę wygodne miejsce do przechowywania.

Odpowiednie wyposażenie spiżarni

W drugim etapie warto dokładnie przemyśleć układ spiżarni/spiżarki i jej wyposażenie. To one będą decydowały o tym, czy miejsce to będzie funkcjonalne i wygodne w codziennym użytkowaniu. Tradycyjne półki nie są najlepszym wyborem. Zdecydowanie wygodniejsze są systemy wysuwne np. wysokie cargo. Dlaczego?

- Bo zapewniają znacznie łatwiejszy dostęp do wszystkich produktów – nie tylko tych ustawionych „z brzegu”, ale również tych w głębi szafek i regałów. Dzięki temu, że stelaże z półkami i koszami można wysunąć całkowicie z korpusu – nie musimy już przestawiać wielu rzeczy, by wyjąć tę potrzebną w danej chwili. Poza tym systemy wysuwne np. Cargo Maxi pozwalają lepiej wykorzystać przestrzeń przechowywania. – wyjaśnia Agnieszka Sobocińska, Dyrektor Marketingu firmy REJS.

Rodzaje systemów cargo

Jakie systemy mamy do wyboru? Zarówno w spiżarni, jak i w spiżarce sprawdzą się wspomniane wcześniej cargo – czyli kilkupoziomowe półki i kosze, które można wysunąć z szafki na wytrzymałych i stabilnych systemach jezdnych. W ofercie REJS dostępne są one w dwóch wariantach: do szafek z frontami otwieranymi tradycyjnie na zawiasach (Cargo Maxi Space i Maxi Space Duo), a także z frontami mocowanymi do stelaża (Cargo Midi i Maxi, dolne i boczne).

- Cargo Maxi Space i Maxi Space Duo to nowość w ofercie REJS. Oba wysuwają się automatycznie po otworzeniu frontu, co zapewnia jeszcze większy komfort i jeszcze lepszy dostęp do zapasów. Uwagę warto zwrócić na Cargo Maxi Space Duo. To innowacyjne rozwiązanie przypomina lodówkę: 5 płytszych półek (przeznaczonych na najczęściej potrzebne produkty) zawieszonych jest na froncie, a 5 głębszych półek (na większe zapasy) ukrytych jest w głębi korpusu. Stelaż dostępny jest w wersji prawej i lewej, co pozwala zamontować go side by side w dwóch sąsiadujących szafkach, albo w jednej pojemnej szafie – wyjaśnia Agnieszka Sobocińska.

Cargo Maxi Space i Maxi Space Duo dostępne są w 4 wersjach:

  • PURO – kosze z metalu w kolorze białym lub czarnym z dekoracyjnymi wstawkami odpowiednio ze szkła lub dębowego dekoru,
  • Classic – w wersji klasycznej z ażurowymi koszami w kolorze grafitowym lub chromie.

Każda z pełnych półek w standardzie wyłożona jest specjalną matą antypoślizgową. Ich poziom można regulować tak, aby dopasować cargo do własnych potrzeb. Oba systemy przeznaczone są do szafek o szerokości 450 i 600 mm i o wysokości 1700 mm. Dopuszczalne obciążenie całego systemu to odpowiednio 70 i 75 kg.

Cargo z mocowaniem frontu

Inną opcją są Cargo Midi i Cargo Maxi (dolne i boczne) z frontem mocowanym bezpośrednio do stelaża. I one świetnie pasują zarówno do spiżarni, jak i do podręcznej spiżarki. W zależności od wysokości mają 4, 5 lub 6 półek. Występują w kilku wariantach, dzięki czemu można je idealnie dopasować do każdego wnętrza kuchennego:

  • Classic, w której półki wykonane są z drutu w kolorze chromu lub grafitu. Ich ażurowa budowa zapewnia lepszą cyrkulację powietrza.
  • Evo, w której półki mają dno z tworzywa sztucznego w kolorze białym z delikatnym rantem zabezpieczającym nawet niewielkie produkty przed upadkiem i wyższymi metalowymi relingami do produktów wyższych.
  • PURO, w którym półki wykonane są z blachy w kolorze czarnym lub białym z dekoracyjnymi wstawkami odpowiednio z dekoru dębowego lub szkła, natomiast sam stelaż i inne elementy są metalowe.

Wszystkie powyższe systemy dostępne są w kilku rozmiarach: do szafek o szerokości 150 i 200 mm (Cargo Midi i Maxi boczne) oraz 300 i 400 mm (Cargo Midi i Maxi dolne) i o wysokości 1700-1900 i 1900-2100 mm. Pozwala to na bardziej elastyczne zaprojektowanie zabudowy i jeszcze lepsze wykorzystanie nawet stosunkowo wąskiego miejsca. A warto pamiętać, że dobrze zorganizowana i wyposażona spiżarnia to komfort i oszczędność czasu podczas codziennych prac w kuchni.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom BLIKUJ na raty w IKEA! Nowy sposób płatności dostępny w całej Polsce Biuro prasowe
2025-06-02 | 16:00

BLIKUJ na raty w IKEA! Nowy sposób płatności dostępny w całej Polsce

Wyobraź sobie, że urządzasz salon marzeń albo wreszcie wymieniasz kuchnię na nową, a wszystko to bez czekania na wypłatę czy wizyty w banku. Teraz to możliwe dzięki nowej metodzie
Dom Deweloperzy ukrywają ceny mieszkań. Z troski o klientów czy swoje portfele?
2025-05-13 | 06:00

Deweloperzy ukrywają ceny mieszkań. Z troski o klientów czy swoje portfele?

Rynek nieruchomości w Polsce rządzi się swoimi prawami. Klient nierzadko poznaje ceny lokali dopiero wtedy, gdy zapyta o nie sprzedawcę. Najlepiej osobiście, podczas spotkania
Dom Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?
2025-04-29 | 18:00

Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?

Rynek nieruchomości przeszedł w ostatnich latach dużą metamorfozę. Coraz więcej osób, zamiast mieszkania w centrum dużego miasta, wybiera życie na przedmieściach.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.