Nowość! Piekarnik gazowy SOLGAZ - innowacyjny sprzęt dla lepszego smaku potraw
![](/files/_uploaded/wiz_zdjeciekonf_1859200192,w_170,h_95,wo_170,ho_95,r_png,_small.png)
Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut
ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl
Piekarnik gazowy SPG-67 to wyjątkowe rozwiązanie polskiego producenta innowacyjnego sprzętu AGD – firmy SOLGAZ. Nowoczesny piekarnik wyróżnia funkcja termoobiegu oraz umiejscowienie palników zarówno na dole, jak i góry, co umożliwia równomierne przygotowanie dań na słodko i na słono.
Piekarniki gazowe to popularne rozwiązanie, które od lat cieszy się popularnością użytkowników. Zasilane gazem, będącym najtańszym paliwem, generują spore oszczędności, gwarantując ekonomiczność oraz wygodę eksploatacji. Firma SOLGAZ opracowała bezpieczne i nowoczesne urządzenie, które zapewnia wysoką funkcjonalność i nowoczesny design, stanowiąc możliwość ciekawego wyposażenia kuchni.
Piekarnik gazowy 2.0
Innowacją, która została zastosowana przez SOLGAZ w piekarniku gazowym SPG-67, jest nietypowy montaż dysz doprowadzających gaz. Dzięki tej nowej metodzie, płomień znajduje się zarówno w dolnej, jak i w górnej części urządzenia, jednak w jednym momencie dysze mogą działać tylko z jednej strony, dlatego należy ręcznie wybrać program, według którego chcemy przygotować danie. Jest to rozwiązanie umożliwiające równomierne przygotowanie potrawy, która będzie właściwie dopieczona z obu stron.
Kolejną innowacją zastosowaną w piekarniku gazowym SOLGAZ jest funkcja termoobiegu. Jest to rzadko stosowane przez innych producentów piekarników gazowych rozwiązanie, które wpływa na równomierne rozprowadzenie ciepła w piekarniku. Za tę czynność odpowiada wbudowany w tylnej części urządzenia wentylator. Termoobieg to funkcja pieczenia potraw z zachowaniem równomiernej temperatury we wszystkich częściach urządzenia, która jest niezwykle przydatna podczas przygotowywania ciast, pizzy czy różnych rodzajów mięs, w przypadku których ważne jest zachowanie balansu pomiędzy chrupiącym wierzchem a soczystym środkiem. Podczas pieczenia lub wypiekania z pomocą termoobiegu, użytkownik może ustawić płomień dolny.
Piekarnik gazowy SOLGAZ ma także wbudowany minutnik, dzięki któremu użytkownik nie musi czuwać przy zegarku. Po upływnie wybranego czasu piekarnik powiadomi nas o tym sygnałem dźwiękowym. Piekarnik gazowego SPG-67 firmy SOLGAZ wyposażony został w ruszt i uchwyt do blachy, ale także nowoczesny rożen obrotowy, który idealnie sprawdzi się w przypadku pieczenia drobiu. Możliwość przygotowania chrupiącego i soczystego mięsa w domowych warunkach to zdecydowany atut nowego piekarnika firmy SOLGAZ.
Design na poziomie
Firma SOLGAZ z ogromną starannością podchodzi do wykończenia i estetyki swoich rozwiązań. Nowy piekarnik gazowy został tak opracowany, by gwarantować wyjątkowy design i harmonijne połączenie z innymi produktami z oferty – na przykład płytą kuchenną gaz-pod-szkłem i okapem. Producent stworzył czarny piekarnik gazowy z eleganckim obramowaniem w kolorze inox. Piekarnik SPG-67 do zabudowy od SOLGAZ ma standardowe wymiary 595x595x545 mm. Jego pojemność wynosi 67 litrów, dlatego urządzenie idealnie sprawdzi się w wielu kuchennych projektach. Nowoczesny design piekarnika sprawia, że wpisze się on w wystrój kuchni urządzonych w stylu nowoczesnym, skandynawskim, industrialnym czy glamour.
Nowy piekarnik gazowy SPG-67 od SOLGAZ to innowacyjne rozwiązanie, które gwarantuje łatwość przyrządzania potraw, nowoczesny design i ekonomiczną eksploatację. Producent wyposażył rozwiązanie w nietypowe dla tej kategorii produktu funkcjonalności – dysze zamontowane u góry i na dole oraz opcję pieczenia w termoobiegu.
Przykładowa wycena:
Piekarnik gazowy SPG-67 do zabudowy, 595x595x545 mm – 1 590 zł
![Purmo – Konsumencki Lider Jakości 2024 Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1068143937,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Purmo – Konsumencki Lider Jakości 2024
![Niemal 50 lat nowej definicji czystości dzięki toaletom myjącym Geberit](/files/_uploaded/glownekonf_1952727664,w_253,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Niemal 50 lat nowej definicji czystości dzięki toaletom myjącym Geberit
![„ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli!](/files/_uploaded/glownekonf_1305400198,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
„ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Psychologia
![](/files/1922771799/luna-alive-foto-ramka,w_274,_small.jpg)
Luna: W moim życiu jest więcej momentów zwątpienia i bezradności niż szczęścia i ekscytacji. Tylko tego nie pokazuję na Instagramie
Wokalistka chce, by jej pierwszy singiel zaprezentowany po Eurowizji był symbolem wewnętrznego odrodzenia, nowego początku i nadziei, bo choć życie pełne jest upadków, to najważniejsze jest, by z każdej porażki wyciągnąć odpowiednie wnioski, zawsze walczyć o swoje szczęście i odnaleźć w sobie siłę do działania. „Alive” to pełne emocji, intymne wyznanie Luny, ukazujące jej wewnętrzną walkę z wątpliwościami i przytłaczającymi myślami. Utwór opowiada o stanie zawieszenia między dwoma światami – rzeczywistym, pełnym wyzwań i wyimaginowanym, gdzie można znaleźć chwilowe ukojenie.
Handel
W ciągu 5–10 lat spodziewane duże wzrosty sprzedaży żywności ekologicznej. Największą barierą pozostaje niska świadomość konsumentów
![](/files/1922771799/zywnosc-ekologiczna-foto,w_133,r_png,_small.png)
Już blisko 80 proc. polskich konsumentów deklaruje kupowanie żywności ekologicznej – wynika z badania przeprowadzonego dla Polskiej Izby Żywności Ekologicznej przez Stowarzyszenie Delta Partner. Ten odsetek sukcesywnie rośnie, podobnie jak wartość rynku ekologicznej żywności, która według szacunków NIQ wynosi już ok. 2 mld zł, stanowiąc prawie 1 proc. wartości całego rynku spożywczego. Dalsze wzrosty utrudnia jednak fakt, że wielu konsumentów wciąż ma problem z rozpoznaniem produktów bio na sklepowych półkach. Według badań tylko co czwarty klient potrafi prawidłowo rozpoznać w sklepie symbol euroliścia, który gwarantuje, że produkt powstał zgodnie z restrykcyjnymi unijnymi wymogami rolnictwa ekologicznego.
Podróże
Klaudia Carlos: Nigdzie nie ma takiego piasku złocistego jak nad Bałtykiem. Mam tam swoje ulubione miejsca, ale lubię też poszukiwać nowych
![](/files/1922771799/carlos-wakacje-foto,w_133,_small.jpg)
Wokół wakacji nad polskim morzem przez lata narosło wiele stereotypów. Prezenterka zapewnia jednak, że ją samą nie zniechęcają ani stwierdzenia, że „jest za drogo”, ani że „zazwyczaj jest zła pogoda”. I choć turyści chociażby ze względu na „paragony grozy” coraz częściej omijają łukiem Morze Bałtyckie, to ona jest konsekwentna w swoich wyborach. Każdego roku stawia właśnie na Bałtyk i przekonuje, że nadmorskie miejscowości są bardziej urokliwe niż zagraniczne kurorty, a polskie piaszczyste plaże nie mają sobie równych.