Paleniska ogrodowe. Przyjemne ciepło ognia w praktycznej i modnej oprawie
Home Sweet Home PR
Łowicka 51 lok. 207
02-353 Warszawa
ola|hshpr.pl| |ola|hshpr.pl
880 320 909
hshpr.pl
Wszystkie kłopoty z głowy
Paleniska za jednym zamachem rozwiązują kilka problemów, z którymi mierzy się każdy, kto zimą zamarzy o ognisku. Umożliwiają rozpalenie ognia nawet przy grubej warstwie śniegu. Choć biały puch będzie się topił, nie zaleje drew. Ponadto pozwalają cieszyć się urokiem igrających płomieni w zupełnie dowolnym miejscu. Odpowiednio zaprojektowana podstawa całkowicie wyklucza ryzyko uszkodzenia murawy, nasadzeń albo nawierzchni ogrodowej. Co ogromnie ważne, paleniska usuwają też niebezpieczeństwo rozprzestrzenienia się ognia. Dzięki nim można cieszyć się blaskiem płomieni również w małych miejskich ogrodach oraz na terenach otwartych, oczywiście w granicach prawa.
Moc zimowych rozrywek
Ogień ma prawdziwie magnetyczny urok. Już sama jego wizja potrafi na długo przykuwać spojrzenia
i nigdy się nie nudzi. Za dnia na tle śniegu rysuje się wszystkimi odcieniami czerwieni, wieczorem czy przy pochmurnym niebie dodatkowo rozświetla mrok. Zimą jednak wyjątkowo doceniamy także ciepło, które daje żywy ogień – pozwala nie zmarznąć mimo wielu godzin spędzonych na powietrzu. To ważne zwłaszcza teraz, gdy zgodnie z rekomendacjami ekspertów spotkania z przyjaciółmi staramy się przenosić w plener. Skrzyknąć znajomych nie jest zresztą trudno – zaproszenie „na ognisko” we wszystkich grupach wiekowych działa równie skuteczne, od dzieci po seniorów. Kiełbaski do pieczenia i gorąca herbata lub kawa w termosie wystarczą za całe przyjęcie. A przecież spotkanie wokół paleniska może towarzyszyć także innym zimowym aktywnościom.
Ogień w nowym kształcie
Oferta palenisk marki Kratki przynosi wiele nowoczesnych modeli. Największą popularnością cieszą się jednak dwa – okrągły Fire Sunny i sześciokątny Fire Gamma. Łączy je nie tylko minimalistyczna linia
i geometryczny wykrój, lecz również najwyższa jakość materiału oraz sposób produkcji zgodny ze światowymi standardami. W portfolio firmy znajdziemy też wolno stojące ogrzewacze gazowe, takie jak model Patio, od niedawna dostępny w nowym wykończeniu ze spieku kwarcowego Filo Ghisa. To elegancka i funkcjonalna propozycja dla osób, które cenią przyjemność rozniecania ognia i dokładania drewna, ale... wolą kontaktu z żywiołem poddanym władzy pilota.
Gala finałowa międzynarodowego konkursu Paradyż Designers za nami!
Znamy laureatów II edycji konkursu ,,Projektuj z Bespoke”!
Bezpieczna łazienka dla każdego - różne osoby, różne potrzeby, jeden SANPLAST
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Katarzyna Dowbor: Kiedy odchodziłam z TVP, to była to taka rodzinna telewizja. Teraz to już jest porządna fabryka, ale ja się szybko przestawiłam
Prezenterka nie ukrywa, że telefon z propozycją prowadzenia „Pytania na śniadanie” bardzo ją ucieszył, bo ma do tego programu duży sentyment i zna go od podszewki. Pamięta, jak powstawał, jak wyglądały pierwsze wydania, miała też przyjemność być już jego gospodynią razem z Jolantą Fajkowską. Teraz więc z przyjemnością ponownie zasiadła na kanapie w studiu TVP i jak zaznacza, bardzo brakowało jej formatu realizowanego na żywo, który jest dla prowadzących prawdziwym sprawdzianem i wyzwaniem, zwłaszcza gdy trwa cztery godziny. Katarzyna Dowbor chwali organizację pracy w redakcji, bo z doświadczenia wie, że ze zgranym zespołem można tworzyć nawet najbardziej wymagające projekty.
Zdrowie
Tomasz Ciachorowski: Publiczna służba zdrowia wymaga reform. Kiedy chciałem zapisać się do gastrologa, to okazało się, że na wizytę muszę czekać pół roku
Zdaniem aktora publiczna służba zdrowia w wielu kwestiach rzuca pacjentom kłody pod nogi. Aby bowiem zadbać o swoje zdrowie, korzystając z usług lekarzy mających podpisane umowy z NFZ, trzeba mieć dużo czasu i cierpliwości. Jego samego najbardziej męczą kolejki do rejestracji i długi czas oczekiwania na wizyty u specjalistów. Tomasz Ciachorowski zaznacza, że kiedy koniecznie musiał się skonsultować z gastrologiem, to okazało się, że taka możliwość jest dopiero za pół roku.
Handel
Rynek zastępników mięsa jest pełen wysoko przetworzonych produktów. Wkrótce mogą one zniknąć ze sklepowych półek
Wysoko przetworzone produkty pochodzenia roślinnego, które są substytutem tych pochodzenia zwierzęcego, zaczną znikać z rynku. Zrobią w ten sposób na sklepowych półkach miejsce dla produktów 2.0, które nie będą tak mocno przetworzone, a do tego będą się cechowały dużo lepszymi walorami odżywczymi i smakowymi. To szansa również dla polskich firm spożywczych, które już dziś stawiają na innowacyjność.